Artikel top billede

Morgen-briefing: Elektronikkæden Power åbner dørene i indre København / Huawei løfter sløret for verdens kraftigste AI-processor / ’5G-prisen’ skal fremme 5G-teknologi i Danmark / Millioninvestering i Dreamdata til nyt b2b-værktøj

Elektronikkæden Power åbner dørene i indre København / Huawei løfter sløret for verdens kraftigste AI-processor / ’5G-prisen’ skal fremme 5G-teknologi i Danmark / Millioninvestering i Dreamdata til nyt b2b-værktøj

Elektronikkæden Power åbner dørene i indre København

Elektronik- og hvidevare-giganten Power vil i efteråret åbne op for 1.000 kvadratmeter butik ved Vesterport 4, i hjertet af København. Forretningen vil befinde sig ved siden af Imperial Biograf og Vesterport Station.

Power oplyser ikke, hvilken dag butikken vil åbner, men lover at der vil afholdes åbningsfest i de kommende par måneder.

”Der mangler muligheder for at købe elektronik- og hvidevarer i Indre København, og med vores nye butik kommer vi til at præsentere et bredt udvalg af produkter. Københavnerne kommer snart til opleve, at priserne på elektronik og hvidevarer vil falde yderligere – ligesom det skete i 2015, da vi åbnede på Frederiksberg,” siger Power-direktør, Jesper Boysen.

Virksomheden søger i øjeblikket 30 nye medarbejdere, til at sikre driften i den nye forretning. Power tæller i dag 15 butikker fordelt rundt omkring i landet.

Huawei løfter sløret for verdens kraftigste AI-processor

Den kinesiske teknologi-gigant løfter sløret for AI-processoren Ascend 910, som ifølge selskabet er den processor i verden, som kan levere den højeste ydelse, når det gælder kunstig intelligens specifikke opgaver.

Ascend 910 er tiltænkt AI-opgaver som modeltræning, hvor den i samspil med AI-programmet Mindspore er omtrent dobbelt så hurtig en konventionelle træningskort der benytter sig af TensorFLow.

” Ascend 910 præsterer langt bedre, end vi forventede, og har uden tvivl mere computerkraft end nogen anden AI-processor i verden. Vi lovede en full-stack AI-portefølje til alle scenarier. Det har vi nu leveret med lanceringen af ​​Ascend 910 og MindSpore,” siger Eric Xu, Rotating Chairmand hos Huawei.

’5G-prisen’ skal fremme 5G-teknologi i Danmark

5G-teknologi kan levere langt højere datahastigheder og sikre mere pålidelig dækning - egenskaber der vil kun bruges til nye formål og løse samfundsmæssige udfordringer.

Til at styrke denne udvikling stifter Energistyrelsen og IDA Connect ’5G Prisen’ for at sætte foks på innovative projekter der gavner udbredelsen og anvendelsen af 5G-teknologi i Danmark.

5G-Prisen uddeles i to kategorier:

  1. Til virksomheder, myndigheder eller privatpersoner, der har haft særlig betydning for udviklingen og/eller anvendelsen af 5G.
  2. Til studerende, som har igangsat eller gennemført et afgangs-, semester- eller ph.d.-projekt, der har haft særlig betydning for udviklingen og/eller anvendelsen af 5G.
De første 5G-priser overrækkes 23. oktober 2019 af klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen på Tele 2019-konferencen. Med prisen følger en præmie fra IDA Connect til en værdi af 15.000 kr.

Fristen for at ansøge om prisen er fredag 22. september 2019.

Millioninvestering i Dreamdata til nyt b2b-værktøj

Det København-baserede it-selskab Dreamdata.io har netop sikret en fundingrunde på 3,62 millioner kroner til udvikling af et nyt attributionsprodukt i b2b-handlen.

Midlerne skal sikre udviklingen af et nyt analyse-værktøj, som vil monitorere b2b-kunders brugsmønstre og kortlægge dem i samspil med eksisterende CRM-løsninger for til sidst at kreere et holistisk oversigt over af b2b-kunder attributions.

”I vores tidlige arbejde med Trustpilot, fik salgsmedarbejdere 100 procent af anerkendelsen for al omsætning. Når vi ved, at vores produkt genererer tusindvis af leads, mens succesfuld marketing og kundepleje også bidrog, virker den opfattelse ikke korrekt eller endda fair. En forretning er kun en samlet forretning og man skal forstå værdiskabelse som en samlet holistisk størrelse,” pointerer Lars Grønnegaard CEO og medstifter hos Dreamdata.io.
Premium
Nuuday og Telenor vinder kæmpe teleaftaler til det offentlige til en værdi af 1,8 milliarder kroner
SKI har udnævnt vinderne af de to tele- og dataaftaler 50.48 og 02.08, der udgør omkring 14 procent af det samlede offentlige telemarked.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.