Apple iPhone 11 til test: Anmelderne er særligt begejstrede over ’fantastisk’ kamera og imponerende batteri

De første anmeldelser af Apples nye iPhone 11 trio er ude. Kameraet, batteriet og højttalerne får ros, mens softwaren og prisen møder kritik.

Apples efterårskollektion af iPhones blev, vanen tro, offentliggjort i starten af september.

Se også: Her er Apple Watch Series 5 med en ny skærm, der aldrig slukker

Her er tre modeller i spil: iPhone 11, 11 Pro og 11 Pro Max, som blandt byder på revideret hardware, nyt styresystem og markant forbedret driftstid svøbt ind i et ydre, der ligner forgængerne til forveksling.

Nyhederne møder dog generelt ros og enkelte kritikpunkter fra de første anmeldere.

Herunder kan du læse om de første anmelderes indtryk.

Se også: Apple slipper iPhone 11 løs i tre varianter – fås nu som ’Pro’

Ny skærm og uændret ydre
Udefra set, er der nærmest intet, der røber, at der er tale om en ny iPhone-model. Forudsat, at man ikke vælger en af de nye farver som den mintgrønne iPhone 11 eller den nye flaskegrønne iPhone 11 Pro.

Skærmstørrelserne er der ikke pillet ved, iPhone Pro fås derfor igen med OLED-skærme med 5,8 tommer eller 6,5 tommer i Max-modellen, men iPhone 11 arver en 6,1 tommers skærm med den mere ydmyge IPS-teknologi ombord.

Pro-varianterne får dog en ny skærmtype, som Apple kalder ’Super Retina XDR’, en marketingbetegnelse, der dækker over en yderst lysstærk HDR-skærm. Her lover Apple op til den dobbelte maksimale lysstyrke i forhold til sin forgænger.

”Det er sikkert rigtigt, men altså, det er svært at kende forskelle i virkeligheden,” pointerer Engadgets Chris Velaxco i sin test.

Den billigere iPhone 11 får ingen skærmopgradering i denne ombæring, hvilket betyder et gensyn med de tykke kanter omkring skærmen, som prægede iPhone Xr.

The Verges Nilay Patel noterer dog i sin iPhone 11 test, at den nye iPhone er mere vandtæt og holdbar end sin umiddelbare forgænger.

De nye iPhones får til gengæld ros for deres nye højttalere som ifølge The Verges anmelder lyder ’virkelig højt og bedre end nogensinde’ takket været Apples nye ’Spatial audio’- iPhone 11 højttalere.

Imponerende ydelse og eminent driftstid
Inde i maskinrummet i iPhone 11 Pro er Apples nyeste A13 processor, og den skulle der være krummer i.

”Der er en dyb performance-kløft mellem Pro-telefonerne og alle telefoner ældre end en iPhone X og alt synes at foregå nærmest øjeblikkeligt,” lyder det fra Engadget.

Det, der synes at imponere de fleste anmeldere, er dog, hvor strømvenlig den nye processor er. The Verges anmelder vurderer her, at batteriet holder omkring halvanden gange længere­ end hos de forrige iPhone Xs modeller. iPhone 11 får også her ros for sin ’markant bedre driftstid’.

Pro-modellerne er samtidig ekviperet med en ny 18W oplader, som tanker mobilen halvt op på en halv time ifølge TechCrunch, som samtidig ærgrer sig over, at den ny oplader ikke følger med i salgsæsken sammen med den billigere iPhone 11.

Mens hardwaren generelt høster ros fra alle sider, møder Apples nyeste iOS-styresystem kritik for at være fyldt med flere fejl, der får telefonen til at crashe eller interface-elementer til at dukke op mystiske steder. Hos The Verge anbefaler man at vente til sidst på måneden og håbe på, at iOS 13.1 vil løse de værste børnesygdomme.

Kameraerne er meget bedre
Kameraet på Apples nye iPhones får lov til at fylde meget på bagsiden, og det giver en gevinst, når mobilerne skal udfolde sig fotografisk.

Med Pro-modellerne er Apple omsider ude med et tredobbelt kamera, der både kan zoome ind til telefoto eller zoome ud til ultra-vidvinkel.

Netmediet Toms Guide kalder iPhone 11 kameraerne for intet mindre end 'fantastiske' og døber iPhone 11 Pro ’kameramobilen der skal slås’. iPhone 11-brugerne må dog leve uden telefoto-modulet.

Hos Wired er man mindre betaget af iPhone 11 Pros kamerevner, og noterer at selv den dyreste iPhone 11 Pro Max nogle gange må se sig slået af Googles ældre Pixel 3 telefon.

Apples nye ’Night Mode’ som automatisk tilpasser kameraets indstillinger til mørke omgivelser får dog ros fra samtlige anmeldere. ”Jeg elsker den,” skriver Wireds Lauren Goode.

Pro eller ej?
Står valget mellem iPhone 11 eller de dyrere 11 Pro, er der generel enighed om, at iPhone 11 er den mobil, der leverer mest for pengene.

”iPhone 11 er billigere end sidste års iPhone Xr og tilbyder væsentligt bedre driftstid og bedre kameraer. Den er for de fleste mennesker,” lyder det hos amerikanske CNBC, som samtidig lovpriser den mintgrønne models farve og påpeger, at to kameraer er nok ’til de fleste’.

iPhone 11 Pro modellerne er derimod de lækreste iPhones, der kan fås for penge, skriver Wired’s Lauren Goode, som beskriver Pro-mobilerne som ’længselsobjekter’.

Hun påpeger samtidigt, at Apples priser er meget høje, men mener de kan retfærdighøres da: ”Apples mobile processorer er i samme performance-klasse som desktop-maskiner, og at smartphonen er det vigtigste værktøj i nogle menneskers liv.”

Læs også: Nu kommer iOS 13: Mange forbedringer på vej til din CarPlay, iPhone, iPad og AirPod - se dem her

mest debatterede artikler

Premium
Efter åbning i Sverige står Danmark for tur: "Amazon kommer til Danmark, når de har en formiddag til overs”
Interview: Amazon er rykket ind i Sverige, og det er blot spørgsmål om tid før, at selskabet frigiver sit mest effektive våben på det svenske marked, vurderer Niels Ralund, direktør i FDIH. Han vurderer samtidig, at et dansk indtog også er rykket nærmere.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale aktiver i døgndrift
Den massive stigning i antallet af medarbejder som arbejder hjemmefra samt et konstant omskifteligt digitalt trusselsbilleder stiller hele tiden nye og stigende krav til virksomhedens sikkerhedsinfrastruktur. Mange virksomheder står derfor overfor at skulle implementere løsninger medintelligent monitorering af data, infrastruktur samt fokuseret indsats for sikring af virksomhedens digitale aktiver. Men har på den anden side typiske ikke de nødvendige ressourcer, budget eller tiden til disse projekter – eller for den sagsskyld at blive afhængig af specifikke teknologier, dyre konsulentydelser og specialressourcer. En mulig strategi til at håndtere udfordringen kan være at vælge en komplet Cloudbaseret sikkerhedsplatform baseret på gennemprøvet AI-teknologi. Men hvordan kommer du godt i gang? Det får du svar på i denne hvidbog.