Artikel top billede

Visa og Mastercard overvejer at trække sig fra Facebooks krypto-projekt

Der kan være ved at blive slået skår i den alliance af virksomheder, der bakker op om Facebooks kryptovaluta, libra.

De to finanskæmper Visa og Mastercard overvejer sammen med andre finansielle partnere at trække sig fra Facebooks kryptovaluta libra.

Det skriver den amerikanske finansavis Wall Street Journal.

Da Facebook præsenterede libra-planerne for offentligheden blev det ligeledes offentliggjort, at det skete i samarbejde med 28 forskellige partnere.

Her i blandt Mastercard, Visa, Paypal, Stripe, Spotify, Uber og eBay.

Læs også: Facebook løfter sløret for sin egen kryptovaluta: Her er valutaen, der skal gøre Facebook til kæmpespiller på finansområdet

Trækker følehornene til sig
Men ifølge Wall Street Journal frygter flere af de finansielle partnere nu at ende i et juridisk fedtefad med øget opmærksomhed fra myndighederne, hvis de deltager i projektet.

Derfor har flere af dem de i første omgang afslået Facebooks ønsker om, at de støtter projektet i offentlighed, lyder det fra den amerikanske avis.

Samtidig har det amerikanske medie Bloomberg også kunne fortælle, at både Paypal og Stripe nu tøver i deres støtte til libra.

Udsat for hård kritik

Den pludselige tøven fra libra-partnerne hænger formodentligt sammen med, at Facebooks kryptoplaner har været udsat for hård kritik fra flere centralbanker og regeringer, der frygte, at en verdensomspændende kryptovaluta kan få konsekvenser for verdensøkonomien og muligheden for at føre pengepolitik.

Frankrigs finansminister Bruno Le Maire har eksempelvis i et interview med erhvervsmediet Bloomberg slået fast, at Facebooks valuta “ikke kan” og “aldrig må” få status som en selvstændig valuta

Derudover meddelte G7-landene (Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien og USA) i sommer, at de vil undersøge de mulige konsekvenser for verdensøkonomien, og i en høring i det amerikanske senat blev valutaen kritiseret af flere politikere, der stemplede den som et farligt eksperiment.

Læs også:
Nationalbanken tvivler på at Facebooks omstridte kryptovaluta får stor udbredelse i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Kroner og ører: Sådan udregner du værdien af din sikkerhedsindsats
I dette whitepaper får du redskaber til at fastsætte den konkrete værdi af virksomhedens sikkerhedsindsats, som du kan præsentere for topledelse og bestyrelse.