Artikel top billede

Visa og Mastercard overvejer at trække sig fra Facebooks krypto-projekt

Der kan være ved at blive slået skår i den alliance af virksomheder, der bakker op om Facebooks kryptovaluta, libra.

De to finanskæmper Visa og Mastercard overvejer sammen med andre finansielle partnere at trække sig fra Facebooks kryptovaluta libra.

Det skriver den amerikanske finansavis Wall Street Journal.

Da Facebook præsenterede libra-planerne for offentligheden blev det ligeledes offentliggjort, at det skete i samarbejde med 28 forskellige partnere.

Her i blandt Mastercard, Visa, Paypal, Stripe, Spotify, Uber og eBay.

Læs også: Facebook løfter sløret for sin egen kryptovaluta: Her er valutaen, der skal gøre Facebook til kæmpespiller på finansområdet

Trækker følehornene til sig
Men ifølge Wall Street Journal frygter flere af de finansielle partnere nu at ende i et juridisk fedtefad med øget opmærksomhed fra myndighederne, hvis de deltager i projektet.

Derfor har flere af dem de i første omgang afslået Facebooks ønsker om, at de støtter projektet i offentlighed, lyder det fra den amerikanske avis.

Samtidig har det amerikanske medie Bloomberg også kunne fortælle, at både Paypal og Stripe nu tøver i deres støtte til libra.

Udsat for hård kritik

Den pludselige tøven fra libra-partnerne hænger formodentligt sammen med, at Facebooks kryptoplaner har været udsat for hård kritik fra flere centralbanker og regeringer, der frygte, at en verdensomspændende kryptovaluta kan få konsekvenser for verdensøkonomien og muligheden for at føre pengepolitik.

Frankrigs finansminister Bruno Le Maire har eksempelvis i et interview med erhvervsmediet Bloomberg slået fast, at Facebooks valuta “ikke kan” og “aldrig må” få status som en selvstændig valuta

Derudover meddelte G7-landene (Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien og USA) i sommer, at de vil undersøge de mulige konsekvenser for verdensøkonomien, og i en høring i det amerikanske senat blev valutaen kritiseret af flere politikere, der stemplede den som et farligt eksperiment.

Læs også:
Nationalbanken tvivler på at Facebooks omstridte kryptovaluta får stor udbredelse i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere