Artikel top billede

Visa og Mastercard overvejer at trække sig fra Facebooks krypto-projekt

Der kan være ved at blive slået skår i den alliance af virksomheder, der bakker op om Facebooks kryptovaluta, libra.

De to finanskæmper Visa og Mastercard overvejer sammen med andre finansielle partnere at trække sig fra Facebooks kryptovaluta libra.

Det skriver den amerikanske finansavis Wall Street Journal.

Da Facebook præsenterede libra-planerne for offentligheden blev det ligeledes offentliggjort, at det skete i samarbejde med 28 forskellige partnere.

Her i blandt Mastercard, Visa, Paypal, Stripe, Spotify, Uber og eBay.

Læs også: Facebook løfter sløret for sin egen kryptovaluta: Her er valutaen, der skal gøre Facebook til kæmpespiller på finansområdet

Trækker følehornene til sig
Men ifølge Wall Street Journal frygter flere af de finansielle partnere nu at ende i et juridisk fedtefad med øget opmærksomhed fra myndighederne, hvis de deltager i projektet.

Derfor har flere af dem de i første omgang afslået Facebooks ønsker om, at de støtter projektet i offentlighed, lyder det fra den amerikanske avis.

Samtidig har det amerikanske medie Bloomberg også kunne fortælle, at både Paypal og Stripe nu tøver i deres støtte til libra.

Udsat for hård kritik

Den pludselige tøven fra libra-partnerne hænger formodentligt sammen med, at Facebooks kryptoplaner har været udsat for hård kritik fra flere centralbanker og regeringer, der frygte, at en verdensomspændende kryptovaluta kan få konsekvenser for verdensøkonomien og muligheden for at føre pengepolitik.

Frankrigs finansminister Bruno Le Maire har eksempelvis i et interview med erhvervsmediet Bloomberg slået fast, at Facebooks valuta “ikke kan” og “aldrig må” få status som en selvstændig valuta

Derudover meddelte G7-landene (Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien og USA) i sommer, at de vil undersøge de mulige konsekvenser for verdensøkonomien, og i en høring i det amerikanske senat blev valutaen kritiseret af flere politikere, der stemplede den som et farligt eksperiment.

Læs også:
Nationalbanken tvivler på at Facebooks omstridte kryptovaluta får stor udbredelse i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Dansk e-sportsplatform får plads i det eftertragtede Y Combinator: "Vores første mål er at nå en årlig omsætning på 100 millioner dollar"
Den nystartede danske virksomhed Gamerpay vil gøre det sikkert og nemt at handle med digitale udsmykninger i computerspillet Counter-Strike. Det er der så mange penge og tro på, at startup-virksomheden med fem danskere har fået en plads hos iværksætterskolen Y Combinator. Nu venter global ekspansion.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.