Artikel top billede

Sikkerhedsagentur advarer service-leverandører mod bølger af cyberspionage

Det franske cybersikkerhedsagentur advarer mod cyber-spionagekampagner, der er rettet mod infrastruktur fra service-leverandører.

Frankrigs cybersikkerhedsagentur advarer mod cyber-spionagekampagner, der er rettet mod infrastruktur fra service-leverandører.

Det skriver Zdnet.

"Hackerne kompromittere disse virksomhedsnetværk for at få adgang til data og deres kunders netværk," lyder det fra det franske agentur for cybersikkerhed ANSSI (Agence Nationale de la Sécurité des Systèmes d'Information) i en teknisk rapport.

Samuel Hassine, der er leder af ANSSIs afdeling for efterretninger om cybertrusler udtaler, at agenturet har udarbejdet en analyse, der peger på to forskellige angrebsbølger.

"Den første bølge bruger hovedsageligt PlugX-malware. Den anden bølge er afhængig af legitime værktøjer og legitimationsstyveri."

Det franske sikkerhedsagentur navngiver ingen ofre, eller om bagmænden etil de to angrebsbølger er bestemte hackergrupper eller fremmede nationer.

Dog fremgår det, at PlugX-trojan er et almindeligt værktøj, der ofte er blevet brugt af kinesisk-støttede hackergrupper i de seneste år.

Sikkerhedsunderretningen fra ANSSI følger ifølge Zdnet en trend, hvor flere rapporter og analyser fra forskellige sikkerhedsagenturer igennem de seneste par år har bebrejdet eller indikeret, at Kina står bag hackerangreb på cloud-udbydere og virksomheder i Europa.

Læs også: Lettet Esben Warming om hacker-sigtelse i KMD-sag: "Jeg har haft en reel bekymring for at blive dømt, selv om jeg ikke mente, at jeg havde gjort noget ulovligt"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Capgemini varsler kæmpe offensiv på det danske SAP-marked: Vil ansætte op til 40 nye konsulenter i år
Den danske del af Capgemini vil tage en langt større bid af det danske SAP-marked, som ifølge dansk landechef Claus Rydkjær står overfor en mulig eksplosion som følge af overgangen til S/4HANA. Op til 40 nye ansatte skal gøre Capgemini i stand til at tredoble SAP-forretningen på bare et år. "Vi mener, tidspunktet er nu," siger Claus Rydkjær til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Derfor virker mailbårne angreb – og sådan beskytter du dig
Cyberangreb via email er blandt de mest udbredte cybertrusler, og i dette whitepaper får du viden om hvordan de mest udbredte typer fungerer, detekteres og afvises.