Ugen i tech: Sonos forsøger sig med abonnementservice: Lej dit musikanlæg / Tastatur-cover forvandler iPad Pro til en bærbar / Sony PlayStation 5 får desktop-kræfter / Google på vej med ny Pixel-laptop

Sonos forsøger sig med ny service: Lej dit musikanlæg / Tastatur-cover forvandler iPad Pro til en bærbar / Sony PlayStation 5 får desktop-kræfter / Google på vej med ny Pixel-laptop

Sonos forsøger sig med ny service: Lej dit musikanlæg
Den amerikanske producent af streaming-højttalere afprøver i disse dage en ny måde, at få deres forbundne enheder ud til forbrugerne: En abonnementsordning kaldet ’Sonos Flex’.

Til priser fra 15 euro per måned, små 120 kroner, kan de første brugere få forbundet Sonos-lyd i hjemmet.

Billigste abonnementspakke inkluderer to Sonos One enheder til en værdi af 458 euro, mens den dyreste abonnementsordning til 50 euro månedligt giver for 2.026 euro blandet Sonos-lyd i form af en Sonos Soundbar, Playbar samt to Sonos One enheder til hjemmebiografen.

Tjenesten er i øjeblikket begrænset til 500 hjem i Holland, men vil givetvis blive udvidet, hvis tjenesten skulle vise sige at blive en succes.

De konkrete vilkår for udlejningen kan læses, på hollandsk, på selskabets hjemmeside.

Tastatur-cover forvandler iPad Pro til en bærbar
Det er ikke Apples hensigt, at selskabets tablet skal bruges som en klassisk bærbar med touchpad og tastatur.

Men det ikke desto mindre det som tilbehørsproducenten Libra vil tilbyde med deres nye tastatur-cover til iPad Pro, der inkluderer en touchpad-overflade.

Coveret udnytter en ny feature i iPadOS, som i sin tilgængelighedsmenu tillader, at en ekstern mus kan styre enheden.

Netmediet The Verge pointerer i en anmeldelse af enheden, at mus-funktionerne ikke altid fungerer optimalt, ved at markøren eksempelvis søger mod midten af skærmen efter brug. Overordnet set, skulle løsningen fungere ’rimelig godt’.

Libra-coveret inkluderer samtidig to USB-C porte og et batteri på 4.000 mAh der kan give lidt ekstra strøm til iPad’en.

Den sælges på crowdfunding-platformen Kickstarter til priser fra 109 dollar, svarende til omkring 800 kroner.

Sony PlayStation 5 får desktop-kræfter
Den næste PlayStation generation vil byde på desktop-komponenter. Det forsikrer teknologigiganten selv overfor det japanske medie Famitsu, skriver netmediet Wccftech.

Processoren der skal drive PlayStation 5 bliver signeret af AMD og baserer sig på selskabets ’Zen2’ arkitektur lig den, der i dag findes i AMD’s Ryzen 3000 serie. Processoren vil råde over 8 regnekerner der kan arbejde med op til 16 regnetråde på en gang.

Ifølge det japanske medie vil PlayStation få salgsdebut en gang i 2020, uden at en konkret lanceringsdato bliver nærmere defineret.

Google på vej med ny Pixel-laptop
Det pibler med læk om hvad søgegiganten Google vil præsentere af enheder, når selskabet den kommende uge vil afholde et hardware-event.

Stjernen forventes at blive den for længst lækkede Pixel 4 smartphone-kollektion, men nye læk indikerer, at de to telefoner vil blive ledsaget af en let og kompakt Pixel-laptop døbt, Pixelbook Go.

Her forener Google et 13,3 tommers Full Hd eller 4K display med op til 16 gb RAM, Intel Core i7 processorer med et apart ydre med rifflet ’vaskebræt-lignende’ overflade, skrive mediet 9to5google.

Hvad de kommende enheder endeligt vil byde på, vil Google løfte sløret for tirsdag 15. oktober, når selskabets Pixel-event skydes i gang.
Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.