Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Lars Seiers hotelportal søger ny bestyrelsesformand / Dansk rengøringsplatform lander endnu et underskud / Islamisk Stat uploader videoer på Tiktok / Amerikansk militær dropper disketter og skifter til SSD i kernevåben-system fra 70'erne

Lars Seiers hotelportal søger ny bestyrelsesformand. Dansk rengøringsplatform lander endnu et underskud. Hyundai kobler kunstig intelligens på adaptive cruise control. Japansk cybersikkerhedsfirma opruster cloud-sikkerhed med million-opkøb. Islamisk Stat uploader videoer på Tiktok. Amerikansk militær dropper disketter og skifter til SSD i kernevåben-system fra 70'erne.

Godmorgen og velkommen til tirsdagens nyhedsoverblik.

Dagens morgenvært er Alexander Haslund. Vi begynder med et par nyheder fra den danske it-branche, hvorefter vi både skal forbi Sydkorea, Japan og det amerikanske militær.

Lad os komme i gang.

Lars Seiers hotelportal søger ny bestyrelsesformand

Den danske hotelplatform Nustay, der blandt andet har Saxo Bank-milliardæren Lars Seier Christensen og Pointshop-rigmanden Magnus Kjøller i ejerkredsen, er begyndt at kigge sig om efter en ny bestyrelsesformand.

Det sker efter, at bestyrelsesformand for Nustay, Lone Fønss Schrøder, har besluttet at trække sig fra sin post.

Det skriver selskabet i en meddelelse.

Hendes beslutning sker som følge af øget arbejdspres i forbindelse med en kapitalisering af virksomheden.

I meddelelsen oplyser selskabet, at Lone Fønss Schrøder stopper, da hun på grund af "andre forpligtelser" ikke længere har nok tid til at være formand.

Lone Fønns Schrøder er blandt andet bestyrelsesmedlem i Volvo Cars og Ikea.

Dansk rengøringsplatform lander endnu et underskud

Den børsnoterede rengørings-app Happy Helper lander et underskud på omkring ni millioner kroner i regnskabsåret for 2018/2019, der løber til udgangen af august.

Det skriver Itwatch.

Den danske rengøringsplatform Happy Helper blev børsnoteret på First North-børsen i 2018 med store vækst-ambitioner.

Selskabet endte også med et underskud i 2017/2018-regnskabsåret. Den gang lød det på næsten 12 millioner kroner.

Overfor Itwatch udtaler direktør hos Happy Helper, Dennis Forchhammer, at "motoren skulle finjusteres."

Han varsler samtidig endnu et underskud næste år.

Hyundai kobler kunstig intelligens på adaptive cruise control

Hyundai har taget adaptive cruise control (ACC) - den smarte funktion, der automatisk styrer hastighed og afstanden til et forankørende køretøj - til et nyt niveau.

Den sydkoreanske bilproducent har nemlig med hjælp fra kunstig intelligens udviklet en løsning, hvor systemet bliver klogere på den måde, bilisten kører på.

Løsningen hedder machine-learning smart cruise control (SSC ML) og er ifølge bilproducenten i stand til at analysere en bilists kørsel og herefter efterligne denne, når funktionen er slået til.

Det skriver Cnet.

Og bare rolig. Den intelligente løsning vil angiveligt ikke lede til, at der bliver holdt endnu kortere afstand på de danske motorveje.

Hyundai oplyser til mediet, at algoritmen er i stand til at skelne mellem 100.000 kørselsmønstre, og den vil heldigvis ikke kunne oplæres til at køre usikkert.

Japansk cybersikkerhedsfirma opruster cloud-sikkerhed med million-opkøb

Den japanske cybersikkerhedsvirksomhed Trend Micro har for 469 millioner kroner købt den australske virksomhed Cloud Conformity.

Det oplyser selskabet i en meddelelse til Computerworld.

Cloud Conformity specialiserer sig i løsninger, der hjælper virksomheder med at afsløre og løse fejlkonfigurationer af deres cloud-tjenester.

Frem mod 2023 vil mindst 99 procent af alle sikkerhedsfejl knyttet til cloud-løsninger ifølge Gartner skyldes kundernes egen fejl, skriver selskabet i meddelelsen.

Trend Micro er et multinationalt cybersikkerhedsfirma med globalt hovedkontor i Tokyo, Japan.

Islamisk Stat uploader videoer på Tiktok

I gårsdagen morgen-briefing kunne vi fortælle, at der er så store problemer med det kinesiske sociale medie og danse-app Tiktok, at Medierådet for Børn og Unge anbefaler forældre til børn under 13 år at slette appen.

Appen, der især er populært blandt børn og unge, kritiseres blandt andet for censur og seksualiseret indhold.

Appen har nu også fanget Islamisk Stats opmærksomhed, der har postet propagandavideoer på det sociale netværk.

Det skriver The Wall Street Journal.

I videoerne, som siden i overensstemmelse med Tiktoks retningslinjer er blevet fjernet, optrådte militante Islamisk Stat-soldater med geværer og kvinder, der kaldte dem selv for "jihadist og stolt".

Der blev også brugt forskellige af Tiktoks filtre og billeder til at få budskabet bredt ud på platformen.

Det er virksomheden Bytedance, der står bag Tiktok, som i dag har en milliard brugere.

Ifølge tal fra teleselskabet 3 blev Tiktok i Danmark anvendt i en sådan grad, at det i sommerferien i år kun var Netflix og Youtube, der overgik appen i forhold til dataforbrug.

Amerikansk militær dropper disketter og skifter til SSD i kernevåben-system fra 70'erne

Vi slutter tirsdagen morgen-briefing hos det amerikanske militær, der indtil nu har anvendt 8-tommers disketter sammen med en antik computer fra 70'erne til at modtage affyringsordre fra præsidenten angående landets kernevåben.

Men United States Strategic Command, der har ansvaret for de amerikanske atomvåben, meddeler nu, at man har udskiftet de gamle disketter med en "meget sikre SSD-løsning."

Det skriver Engadget.com.

Lagringsenheden anvendes i det antikke system, som kaldes Strategic Automated Command and Control System (SACCS), der kører på en IBM Series/1.

Selvom systemet er fra 70'erne, skal vi dog ikke være nervøse, lyder det fra den amerikanske oberstløjtnant Jason Rossi.

"Du kan ikke hacke noget, der ikke har en IP-adresse. Det er et meget unikt system - det er gammelt og meget godt."

IBM Series/1 er en 16-bit minicomputer, der blev introduceret i 1976, og blandt andet konkurrerede med andre af den tids minicomputere, såsom PDP-11 fra Digital Equipment Corporation og lignende tilbud fra Data General og HP.