Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: IBM om køb af Red Hat: Var ‘missing link’ / Ny e-Boks-app med udvidede funktioner / IT-Branchen: Danmark taber den digitale fødekæde

IBM om køb af Red Hat: Var ‘missing link’. Ny e-Boks-app med udvidede funktioner. IT-Branchen: Danmark taber den digitale fødekæde. Fremgang for niende kvartal i træk for Lenovo. Digital Hub Denmark: Danske virksomheder skal være ‘born global’. Casper Klynge: Ansvarlighed kan blive en konkurrencefordel.

Velkommen til ugens sidste morgen-briefing, som i dag er sammensat af sognets fromme morgen-hyrde, Dan Jensen.

IBM om køb af Red Hat: Var ‘missing link’

IBM’s køb af Red Hat i sommer var ‘the missing link,’ siger teknisk direktør for IBM i Norden, Brian Rasmussen, til Berlingske, som gjorde det muligt for selskabet at flytte workloads mellem forskellige cloud-miljøer hos både Amazon, Microsoft og IBM.

Det fortalte IBM’s salgsdirektør, Frank Rasmussen, nu allerede i forbindelse med opkøbet af Red Hat i sommer til Computerworld, hvilket du kan læse lidt mere grundigt om her: IBM Danmark om milliard-opkøbet af Red Hat: Næste fase i cloud-krigen handler om at hjælpe kunderne med at undgå vendor lockin.

IBM betalte 225 milliarder kroner for Red Hat, men IBM vurderer, at den pris relativt hurtigt vil være betalt hjem igen.

“Interessen for at købe den slags løsninger er helt afsindig. Vi har solgt afsindigt mange i tredje kvartal, og der ligger kæmpe opgaver og venter, for mange er låst til deres leverandør og kan ikke skifte,” siger Brian Rasmussen til Berlingske.

Læs også: Her er årsagen: Derfor vil IBM købe Red Hat for 225 milliarder kroner.

Ny e-Boks-app med udvidede funktioner

E-Boks opdaterer sin app, der er blandt de mest downloadede herhjemme, med en række nye funktioner.

De sigter ifølge selskabet efter at gøre appen til “en platform, hvor vi tilbyder en række andre services - for eksempel muligheden for, at du kan donere beløb til et velgørende formål eller følge med i dit energiforbrug.”

Blandt de nye funktioner er også muligheden for at holde styr på sine adgangskoder samt at blive mindet om, hvornår det er tid til at blive vaccineret.

“Fælles for de nye services er, at de skal gøre hverdagen lettere for brugerne og være nemt tilgængelige på ét sted,” lyder det fra e-Boks.

IT-Branchen: Danmark taber den digitale fødekæde

Danmark er ved at falde bagud på en række vigtige parametre på det digitale område, lyder det fra brancheorganisationen IT-Branchen.

Danmark er nemlig blandt de dårligste land til at uddanne unge inden for tech, ligesom investeringerne i tele og it ligger ‘utroligt lavt,’ og erhvervslivet brug af ‘konkret teknologi halter bagud,’ lyder det fra ITB.

“især med hensyn til brugen af robotter og big data får vi slet ikke indfriet forretningspotentialet, hvis vi sammenligner os med andre lande,” lyder det fra organisationen.

“Tager vi ikke faresignalerne alvorligt og får handlet nu, vil den altafgørende fødekæde forsvinde, og Danmark vil for alvor falde bagud i forhold til den digitale konkurrenceevne,” lyder det fra brancheorganisationens direktør, Birgitte Hass, i en udsendt meddelelse, som du finder her.

Fremgang for niende kvartal i træk for Lenovo

Kinesiske Lenovo melder om fremgang for niende kvartal i træk i selskabet Q3, hvor selskabet omsatte for 13,5 milliarder dollar.

Indtjening før skat er steget med 45 procent i forhold til det tilsvarende kvartal i fjor, lyder det fra selskabet. Indtjeningen efter skat er steget med 20 procent til nu 202 millioner dollar.

Lenovo har en markedsandel af det globale pc-marked på godt 24 procent.

“Successen vidner om vores commitment til innovation og til vores kunder i 180 markeder over hele verden og til den måde, hvorpå verden fortsætter med at tage vores vision til sig om at levere bedre teknologi til alle,” lyder det fra Lenovo.

Digital Hub Denmark: Danske virksomheder skal være ‘born global’

Danske virksomheder skal være ‘born global,’ hvis de skal kunne klare sig, mener direktøren for Digital Hub Denmark, Camilla Rygaard-Hjalsted, der ligesom avisen har været med på Web Summit i Lissabon i denne uge.

Hun siger ifølge avisen, at det er vigtigt, at danske virksomheder i en digital tidsalder sørger for at komme ud i verden lige fra begyndelsen for at møde potentielle kunder, investorer og partnere.

“Hvis virksomhederne er born global, har de en meget større chance for at blive rigtig store. For vi har ikke nok kapital at investere i Danmark. Så hvis virksomheder helt fra start sørger for, at alt er digitalt og kan skaleres op til et globalt marked, så bliver de mere interessante for investorer,” siger hun.

Casper Klynge: Ansvarlighed kan blive en konkurrencefordel

Berlingske har også været på det, som avisen kalder for ‘en gåtur’ rundt på Web Summit med den danske tech-ambassadør Casper Klynge.

Her fortæller han, at danske virksomheder efter hans opfattelse har et par vigtige kort at spille med i forhold til de i dag dominerende tech-selskaber fra USA og Asien, nemlig ordentlighed og ansvarlighed.

“Hvis vi kan vende ansvarligheden til en konkurrencefordel, og Europa kan skabe virksomheder, der kan konkurrere med de asiatiske og amerikanske, er det godt – både ud fra et værdiperspektiv og i forhold til at skabe jobs og økonomisk vækst,” siger Casper Klynge til avisen.

Tilbage igen mandag

Med disse ord afslutter vi ugens stribe af morgen-briefinger og ønsker dig en god, spændende og udbytterig fredag, som forhåbentligt bliver et godt afsæt til din weekend.

Morgen-briefing fra Computerworld er tilbage i din indbakke mandag morgen.