Artikel top billede

Ansigtet kan benyttes flere steder i Lenovo-kontoret i Kinas svar på Silicon Valley, 'Z-Park'. Her checker man ind i Lenovos fuldautomatiserede supermarked.

På rundtur i 'Z-park': Her er Kinas svar på Silicon Valley

Beijing, Kina: Computerworlds besøger mægtige Lenovo i hjertet af Kinas svar på amerikanske Silicon Valley, 'Z-Park'. Tag med på besøg i Zhongguancun Science og Technology-byen, hvor de store it-firmaer holder til.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Tag med på rundtur i Z-park, Kinas svar på Silicon Valley
  • Kom indenfor hos den lokale veteran, Lenovo.
1.175
6 min
Egentlig virker her ikke særlig kinesisk.

Lenovos nyopførte hovedkontor, eller rettere ’campus’ som det hedder, er tusindvis af kvadratmeter kontorbyggeri som ligeså godt kunne stå i industrielle storbyer som Munchen eller Chicago.

Vi er en til halvanden times kørsel fra Beijing centrum – mellem Beijings femte og sjette skal, som er dem, som man tæller, når man skal sige, hvor man befinder sig i forhold til megapolens syv motorvejsringe.

Her er råkoldt, det er Beijing på denne tid af året, og luften nærmer sig det frostklare – det er mere atypisk i en by, som er kendt for og plaget af sine ringe luftkvalitet.

I dag er altså en af de rigtig gode dage at besøge klodens største pc-producent.

Vi er ’Zhongguancun Science og Technology’-zonen, også kendt som ’Z-park’, Kinas officielle svar på USA’s famøse Silicon Valley.

Overfor tårner Baidus, Kinas svar på Google, hovedkontor sig op og ved siden af finder man Tencent, det kinesiske Facebook.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Nuudays CTO troede hun skulle styre mindre it-projekt - nu er det endt med fireårig 'green field'-transformation til en milliard kroner

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Danske Worksome buldrer frem: Omsætning mere end tredoblet på et år - lander på 664 millioner kroner

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Nuuday søsætter sin største it-investering nogensinde: Vil bruge en milliard kroner på ny platform og transformation af hele virksomheden

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Da helvede brød løs: Fem år siden det danske it-sikkerhedslandskab for alvor blev forandret

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

PET vil hyre hardware-hackere: “Ved du, hvordan dit køleskab, din bluetoothhøjtaler eller din printer kan udnyttes til at indhente oplysninger om dig?”


CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere