Artikel top billede

Leverandører spinder guld på Apples succesrige Airpods

Apples nye succesprodukt Airpods har skabt en guldregn over både asiatiske og tyske leverandører.

Leverandører over hele verden spinder guld på Apples senest succesprodukt, de trådløse Airpods-høretelefoner.

En af de leverandører, som har mærket den største effekt af Airpods-succesen er det kinesiske hardwareselskab Luxshare Precision Industri.

Navnet klinger næppe velkendt i ørerne på ret mange, men det kinesisk selskab samler en betydelig del af de Airpods, som i dag sidder i ørene på millioner af mennesker over hele kloden.

Derfor er selskabets aktier også blevet tredoblet i værdi i det seneste år, og dermed har Luxshare Precision Industri ifølge amerikanske Bloomberg klaret sig bedre end langt de fleste andre store asiatiske aktier.

Læs også: Vi tester de splinternye Airpods Pro: Så enkle, at ingen andre kommer i nærheden

Opturen fortsætter

Meget tyder på, at Luxshare Precision Industri også i de kommende år vil komme til at tjene fedt på succesen med Airpods.

Sidste år stod Airpods alene for 26 procent af selskabets omsætning, og ifølge Frank He, der er analytiker ved storbanken HSBC, vil det tal sandsynligvis stige til 50 procent i 2020.

Apples høretelefoner er ifølge Bloomberg det eneste eksklusive produkt fra selskabets hånd, der ellers typisk producerer helt basale elektroniktilbehør og komponenter, som opladere, kabler og antenner.

Alligevel er det kinesiske selskab ikke leverandær til Apples første Airpods, men selskabet er i øjeblikket den eneste leverandør, der samler Apples nye opgraderede Airpods Pro.

Nye Airpods sælger som varmt brød

De nye Airpods Pro blev lanceret i oktober og tilbyder aktiv støjreduktion, forbedret lyd og vandafvisning.

De er en medvirkende årsag til, at analytikere forventer, at Apple alene i 2019 vil tredoble sin omsætning på Airpods og sælge op mod 60 millioner hovedtelefoner.

Analytikerne forventer desuden, at det tal vil stige til 90 millioner i 2020 og 120 millioner i 2021.

Læs også: Airpods Pro sælger som varmt brød: Apple forventer at fordoble høretelefon-salget

Tysk batteriproducent tjener fedt

Et andet selskab, der har lukreret på Airpods succes er den tyske batteriproducent Varta, der leverer batterierne i høretelefonerne.

Vartas aktiekurs er i år steget med 350 procent efter, at det tidligere på året stod klart at selskabets indtjening er overgået forventningerne.

Den høje indtjening øgede mistanke om, at Varta kunne være leverandør til Apples Airpods. Men det blev ifølge Bloomberg først afklaret, da Stephen Klepp, der er aktieanalytiker fra den tyske storbank Commerzbank, selv skilte et par af de nye Airpods Pro ad og lagde billeder af dem på internettet.

Ifølge Bloomberg nyder det kinesiske elektronikfirma Goertek også af lukrative komponenter til Airpods. Selskabets aktier er således også steget med 180 procent i værdi det seneste år.

Læs også: Apple er ikke længere bare en iPhone-virksomhed: Disse produkterkategorier stormer frem