Artikel top billede

(Foto: PANDURO JENS)

Vivino-stifter gør comeback som direktør

Efter halvandet års pause er Vivino-stifter Heini Zachariassen tilbage på direktørstolen.

Efter at have trådt tilbage fra en stilling som topchef hos den danske app-succes Vivino, er stifter Heini Zachariassen tilbage i en rolle som topchef. Det skriver Børsen.

Det sker, efter at han i sommeren 2018 forlod posten efter otte år som stifter og chef for start-up virksomheden, der vejleder brugere i valg og køb af vine.

Ved sin fratræden overtog amerikanske Chris Tsakalakis roret for virksomheden. Han kan mønstre en fortid i Ebay samt en topchef-stilling i Stubhub. Chris Tsakalakis skulle bidrage med sine Silicon Valley erfaringer og sætte turbo på væksten, lyder det.

Heini Zachariassen siger om bruddet med Chris Tsakalakis, at det handler om et mismatch:

”Den vej, Chris gerne ville gå, passede ikke til os. Det betyder ikke, at der er noget galt med ham eller noget galt med os. Jeg har brugt billedet af, at nogle gange bliver folk gift, og så bliver de senere skilt. Sådan er det, og skilsmisser kan også fungere fint,” forklarer han.

En vin-tjeneste for normale mennesker

Både Heini Zachariassen og hans medstifter Theis Søndergaard har en fortid i det danske it-sikkerhedsfirma Bullguard, og Heini Zachariassen har tidligere fortalt i et interview med Computerworld, at han dengang ikke var nogen større vinkender.

Målet med Vivino var derfor heller ikke at skabe en vin-app for eksperter. Vivino skulle derimod være en "wine-app for normal people”.

"Jeg husker, at jeg selv har stået i Bilka og kigget på en kæmpe væg med vinflasker. Det oplevede jeg faktisk som en smule intimiderende, og jeg tænkte, at det kunne være fantastisk, hvis nogen kunne hjælpe mig med at få mig noget reel viden om det her. Supermarkederne kunne sælge mig, hvad som helst, og det gjorde de formodentligt også," sagde han til Computerworld i 2014.

Vivino tæller i dag 41 millioner brugere og satser på i de kommende år at blive klodens største vinbutik, hvor app’en kan fungere som digital handelsplatform.

Læs også: Dansk firma er en kæmpe-succes i Silicon Valley: Elsker at brænde masser af penge af
IT-JOB

Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur

Udvikler til GIS og geodæsi

Sentia Denmark A/S

IT Project Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere