Artikel top billede

(Foto: PANDURO JENS)

Vivino-stifter gør comeback som direktør

Efter halvandet års pause er Vivino-stifter Heini Zachariassen tilbage på direktørstolen.

Efter at have trådt tilbage fra en stilling som topchef hos den danske app-succes Vivino, er stifter Heini Zachariassen tilbage i en rolle som topchef. Det skriver Børsen.

Det sker, efter at han i sommeren 2018 forlod posten efter otte år som stifter og chef for start-up virksomheden, der vejleder brugere i valg og køb af vine.

Ved sin fratræden overtog amerikanske Chris Tsakalakis roret for virksomheden. Han kan mønstre en fortid i Ebay samt en topchef-stilling i Stubhub. Chris Tsakalakis skulle bidrage med sine Silicon Valley erfaringer og sætte turbo på væksten, lyder det.

Heini Zachariassen siger om bruddet med Chris Tsakalakis, at det handler om et mismatch:

”Den vej, Chris gerne ville gå, passede ikke til os. Det betyder ikke, at der er noget galt med ham eller noget galt med os. Jeg har brugt billedet af, at nogle gange bliver folk gift, og så bliver de senere skilt. Sådan er det, og skilsmisser kan også fungere fint,” forklarer han.

En vin-tjeneste for normale mennesker

Både Heini Zachariassen og hans medstifter Theis Søndergaard har en fortid i det danske it-sikkerhedsfirma Bullguard, og Heini Zachariassen har tidligere fortalt i et interview med Computerworld, at han dengang ikke var nogen større vinkender.

Målet med Vivino var derfor heller ikke at skabe en vin-app for eksperter. Vivino skulle derimod være en "wine-app for normal people”.

"Jeg husker, at jeg selv har stået i Bilka og kigget på en kæmpe væg med vinflasker. Det oplevede jeg faktisk som en smule intimiderende, og jeg tænkte, at det kunne være fantastisk, hvis nogen kunne hjælpe mig med at få mig noget reel viden om det her. Supermarkederne kunne sælge mig, hvad som helst, og det gjorde de formodentligt også," sagde han til Computerworld i 2014.

Vivino tæller i dag 41 millioner brugere og satser på i de kommende år at blive klodens største vinbutik, hvor app’en kan fungere som digital handelsplatform.

Læs også: Dansk firma er en kæmpe-succes i Silicon Valley: Elsker at brænde masser af penge af
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere