Artikel top billede

(Foto: PANDURO JENS)

Vivino-stifter gør comeback som direktør

Efter halvandet års pause er Vivino-stifter Heini Zachariassen tilbage på direktørstolen.

Efter at have trådt tilbage fra en stilling som topchef hos den danske app-succes Vivino, er stifter Heini Zachariassen tilbage i en rolle som topchef. Det skriver Børsen.

Det sker, efter at han i sommeren 2018 forlod posten efter otte år som stifter og chef for start-up virksomheden, der vejleder brugere i valg og køb af vine.

Ved sin fratræden overtog amerikanske Chris Tsakalakis roret for virksomheden. Han kan mønstre en fortid i Ebay samt en topchef-stilling i Stubhub. Chris Tsakalakis skulle bidrage med sine Silicon Valley erfaringer og sætte turbo på væksten, lyder det.

Heini Zachariassen siger om bruddet med Chris Tsakalakis, at det handler om et mismatch:

”Den vej, Chris gerne ville gå, passede ikke til os. Det betyder ikke, at der er noget galt med ham eller noget galt med os. Jeg har brugt billedet af, at nogle gange bliver folk gift, og så bliver de senere skilt. Sådan er det, og skilsmisser kan også fungere fint,” forklarer han.

En vin-tjeneste for normale mennesker

Både Heini Zachariassen og hans medstifter Theis Søndergaard har en fortid i det danske it-sikkerhedsfirma Bullguard, og Heini Zachariassen har tidligere fortalt i et interview med Computerworld, at han dengang ikke var nogen større vinkender.

Målet med Vivino var derfor heller ikke at skabe en vin-app for eksperter. Vivino skulle derimod være en "wine-app for normal people”.

"Jeg husker, at jeg selv har stået i Bilka og kigget på en kæmpe væg med vinflasker. Det oplevede jeg faktisk som en smule intimiderende, og jeg tænkte, at det kunne være fantastisk, hvis nogen kunne hjælpe mig med at få mig noget reel viden om det her. Supermarkederne kunne sælge mig, hvad som helst, og det gjorde de formodentligt også," sagde han til Computerworld i 2014.

Vivino tæller i dag 41 millioner brugere og satser på i de kommende år at blive klodens største vinbutik, hvor app’en kan fungere som digital handelsplatform.

Læs også: Dansk firma er en kæmpe-succes i Silicon Valley: Elsker at brænde masser af penge af




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere