Artikel top billede

Region Sjælland ramt af hackerangreb- stribe af websites i sort

Region Sjælland ramt af angreb fra ukendte hackere, der har udnyttet en sårbarhed i en softwarekode, inden den blev patchet.

Region Sjælland blev tirsdag aften ramt af et hackerangreb, der fikl regionen til at lukke en række af dens hjemmesider ned, skriver TV2 Øst

Det drejer sig om hjemmesiderne

- Regionsjaelland.dk.

- Regionsjaelland-boddonor.dk.

- Mammografiscreening.regionsjaelland.dk.

- Befordring.regionsjaelland.dk.

- D4. regionsjaelland.dk.

- Helbredsprofilen.dk.

- Jar.regionsjaelland.dk.

- Praksisdatabasen.dk.

En række af disse hjemmesider er fortsat utilgængelige.

CIO Per Buchwaldt fortæller til mediet, at hackerne nåede at udnytte en sårbarhed i softwaren til en datacenter-komponent, inden den blev patchet.

Region Sjælland har siden angrebet sammen med forskellige sikkerheds-eksperter været i gang med at tjekke, om hackerangrebet har ramt nogle af regionens såkaldte borgervendte it-systemer, og det ser ikke ud til at være tilfældet.

Det ser dermed ud til, at konsekvensen mest har været de forskellige websites, som regionen i en periode lukkede ned for at undersøge dem.

Computerworld erfarer, at regionen også kortvarigt lukkede Sundhedsplatformen ned ‘pga opdatering’, hvilket gjorde platformen ‘utilgængelig’ i en periode.

Alle regionens medarbejdere skal nu skifte passwords.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere