Artikel top billede

Region Sjælland ramt af hackerangreb- stribe af websites i sort

Region Sjælland ramt af angreb fra ukendte hackere, der har udnyttet en sårbarhed i en softwarekode, inden den blev patchet.

Region Sjælland blev tirsdag aften ramt af et hackerangreb, der fikl regionen til at lukke en række af dens hjemmesider ned, skriver TV2 Øst

Det drejer sig om hjemmesiderne

- Regionsjaelland.dk.

- Regionsjaelland-boddonor.dk.

- Mammografiscreening.regionsjaelland.dk.

- Befordring.regionsjaelland.dk.

- D4. regionsjaelland.dk.

- Helbredsprofilen.dk.

- Jar.regionsjaelland.dk.

- Praksisdatabasen.dk.

En række af disse hjemmesider er fortsat utilgængelige.

CIO Per Buchwaldt fortæller til mediet, at hackerne nåede at udnytte en sårbarhed i softwaren til en datacenter-komponent, inden den blev patchet.

Region Sjælland har siden angrebet sammen med forskellige sikkerheds-eksperter været i gang med at tjekke, om hackerangrebet har ramt nogle af regionens såkaldte borgervendte it-systemer, og det ser ikke ud til at være tilfældet.

Det ser dermed ud til, at konsekvensen mest har været de forskellige websites, som regionen i en periode lukkede ned for at undersøge dem.

Computerworld erfarer, at regionen også kortvarigt lukkede Sundhedsplatformen ned ‘pga opdatering’, hvilket gjorde platformen ‘utilgængelig’ i en periode.

Alle regionens medarbejdere skal nu skifte passwords.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere


Cloud & Enterprise Architecture

Blive klogere på cloud i en virkelighed, hvor selv de mest stringente it-landskaber har det med at knopskyde over tid. Ny services, nye teknologiske muligheder og stigende interne forventninger gør, at data, processer og applikationer ofte er fordelt ud over flere leverandører og leverancemodeller.

14. december 2022 | Læs mere


People Tech 2022 – der hvor HR møder IT

People Tech 2022 er stedet for dig, som arbejder med HR eller med it-løsninger til HR-branchen. Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk. Bliv inspireret af andre virksomheders konkrete erfaringer, og hvad eksperterne mener om de store linjer inden for digitaliseringen af ​​HR.

15. december 2022 | Læs mere