Region Sjælland ramt af hackerangreb- stribe af websites i sort

Region Sjælland ramt af angreb fra ukendte hackere, der har udnyttet en sårbarhed i en softwarekode, inden den blev patchet.

Region Sjælland blev tirsdag aften ramt af et hackerangreb, der fikl regionen til at lukke en række af dens hjemmesider ned, skriver TV2 Øst

Det drejer sig om hjemmesiderne

- Regionsjaelland.dk.

- Regionsjaelland-boddonor.dk.

- Mammografiscreening.regionsjaelland.dk.

- Befordring.regionsjaelland.dk.

- D4. regionsjaelland.dk.

- Helbredsprofilen.dk.

- Jar.regionsjaelland.dk.

- Praksisdatabasen.dk.

En række af disse hjemmesider er fortsat utilgængelige.

CIO Per Buchwaldt fortæller til mediet, at hackerne nåede at udnytte en sårbarhed i softwaren til en datacenter-komponent, inden den blev patchet.

Region Sjælland har siden angrebet sammen med forskellige sikkerheds-eksperter været i gang med at tjekke, om hackerangrebet har ramt nogle af regionens såkaldte borgervendte it-systemer, og det ser ikke ud til at være tilfældet.

Det ser dermed ud til, at konsekvensen mest har været de forskellige websites, som regionen i en periode lukkede ned for at undersøge dem.

Computerworld erfarer, at regionen også kortvarigt lukkede Sundhedsplatformen ned ‘pga opdatering’, hvilket gjorde platformen ‘utilgængelig’ i en periode.

Alle regionens medarbejdere skal nu skifte passwords.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fremtidens kundeservice: Kom i gang med de bedste chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

22. september 2020 | Læs mere


RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.