Artikel top billede

Region Sjælland ramt af hackerangreb- stribe af websites i sort

Region Sjælland ramt af angreb fra ukendte hackere, der har udnyttet en sårbarhed i en softwarekode, inden den blev patchet.

Region Sjælland blev tirsdag aften ramt af et hackerangreb, der fikl regionen til at lukke en række af dens hjemmesider ned, skriver TV2 Øst

Det drejer sig om hjemmesiderne

- Regionsjaelland.dk.

- Regionsjaelland-boddonor.dk.

- Mammografiscreening.regionsjaelland.dk.

- Befordring.regionsjaelland.dk.

- D4. regionsjaelland.dk.

- Helbredsprofilen.dk.

- Jar.regionsjaelland.dk.

- Praksisdatabasen.dk.

En række af disse hjemmesider er fortsat utilgængelige.

CIO Per Buchwaldt fortæller til mediet, at hackerne nåede at udnytte en sårbarhed i softwaren til en datacenter-komponent, inden den blev patchet.

Region Sjælland har siden angrebet sammen med forskellige sikkerheds-eksperter været i gang med at tjekke, om hackerangrebet har ramt nogle af regionens såkaldte borgervendte it-systemer, og det ser ikke ud til at være tilfældet.

Det ser dermed ud til, at konsekvensen mest har været de forskellige websites, som regionen i en periode lukkede ned for at undersøge dem.

Computerworld erfarer, at regionen også kortvarigt lukkede Sundhedsplatformen ned ‘pga opdatering’, hvilket gjorde platformen ‘utilgængelig’ i en periode.

Alle regionens medarbejdere skal nu skifte passwords.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere