Artikel top billede

Virusfrygt breder sig til tech-verdenen: Facebook forbyder ansatte at rejse til Kina

Facebook bliver den første tech-mastodont der forbyder sine ansatte fra at rejse til Kina af frygt for virussmitte.

Den smitsomme corona-virus, kaldet nCov, der i øjeblikket plager befolkningen i flere regioner i Kina, får nu den første tech-mastodont til at standse rejseaktiviteter til landet i øst.

Frygten for den smitsomme sygdom gør, at selskabet i denne uge forbyder al ’ikke-essentiel’ indrejse til Kina.

Ansatte der ønsker at besøge landet skal nu indhente en særlig tilladelse, lyder det fra nyhedsmediet Bloomberg.

For den sociale mediegigant, er beslutningen om at afskærme sig fra Kina ikke ensbetydende med et stort økonomisk offer, da selskabets førende tjenester som Whatsapp, Facebook og Instagram ikke er tilladt i Kina.

Selskabet sælger dog vr-headsettet Oculus i landet, lyder det.

Andre tech-virksomheder som amerikanske Razer har også indført kraftige begrænsninger for ansattes indrejse til Kina, mens sydkoreanske LG helt har forbudt al rejse til det epidemi-ramte land.

I følge seneste opgørelse fra den europæiske sundhedsorganisation ECDPC er 4.587 smittede med den dødelige virus på globalt plan. Af disse befinder 4.528 tilfælde sig i Kina og fire i Europa.

I alt er 106 omkomne af den smitsomme sygdom, heraf kommer 100 ofre fra smittens formodede epicenter, storbyen Wuhan i Hubei-provinsen.

Læs også: Virksomheder forbereder sig på fugleinfluenza
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere