Artikel top billede

Virusfrygt breder sig til tech-verdenen: Facebook forbyder ansatte at rejse til Kina

Facebook bliver den første tech-mastodont der forbyder sine ansatte fra at rejse til Kina af frygt for virussmitte.

Den smitsomme corona-virus, kaldet nCov, der i øjeblikket plager befolkningen i flere regioner i Kina, får nu den første tech-mastodont til at standse rejseaktiviteter til landet i øst.

Frygten for den smitsomme sygdom gør, at selskabet i denne uge forbyder al ’ikke-essentiel’ indrejse til Kina.

Ansatte der ønsker at besøge landet skal nu indhente en særlig tilladelse, lyder det fra nyhedsmediet Bloomberg.

For den sociale mediegigant, er beslutningen om at afskærme sig fra Kina ikke ensbetydende med et stort økonomisk offer, da selskabets førende tjenester som Whatsapp, Facebook og Instagram ikke er tilladt i Kina.

Selskabet sælger dog vr-headsettet Oculus i landet, lyder det.

Andre tech-virksomheder som amerikanske Razer har også indført kraftige begrænsninger for ansattes indrejse til Kina, mens sydkoreanske LG helt har forbudt al rejse til det epidemi-ramte land.

I følge seneste opgørelse fra den europæiske sundhedsorganisation ECDPC er 4.587 smittede med den dødelige virus på globalt plan. Af disse befinder 4.528 tilfælde sig i Kina og fire i Europa.

I alt er 106 omkomne af den smitsomme sygdom, heraf kommer 100 ofre fra smittens formodede epicenter, storbyen Wuhan i Hubei-provinsen.

Læs også: Virksomheder forbereder sig på fugleinfluenza
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere