Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Socialdemokratiet lækkede hemmelig plan via udbredt e-mail-brøler / Stifter forlader stor dansk takeaway-platform / Danske Penni.io henter investering på 15 millioner

Socialdemokratiet lækkede hemmelig plan via udbredt e-mail-brøler. Stifter forlader stor dansk takeaway-platform. Danske Penni.io henter investering på 15 millioner. Intuit bekræfter kæmpe opkøb, og så arbejder et dansk video-startup på at ekspandere til USA.

Godmorgen.

Her kommer tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld. I dag er det Jacob Wittorff, der sidder klar bag tasterne.

Vi starter dagens nyhedsfix på Christiansborg.

Her har Socialdemokratiet begået en banal mail-fejl, der ikke desto mindre har vist sig at være den hyppigste årsag til datalækager i danske virksomheder og organisationer.

Socialdemokratiet lækkede hemmelig plan via udbredt e-mail-brøler

Det var noget så simpelt, som en fejlsendt mail, der var årsagen til, at Jyllands-Posten for nylig kunne afsløre en hemmelig socialdemokratisk spin-plan.

Ifølge Jyllands-Posten havde en medarbejder i partiets pressetjeneste ved et uheld tilføjet Jyllands-Postens journalist Mie Louise Raatz som modtager på en intern mail, der kun var tiltænkt udvalgte politikere og pressemedarbejdere.

Og det er en fejl, som forekommer oftere end man måske lige går og tror

Datatilsynet oplyste for nylig til Computerworld, at 70 procent af de GDPR-anmeldelser som tilsynet modtager, skyldes oplysninger, der er blevet fejlsendt.

Ifølge tilsynet er årsagen ofte menneskelige fejl i afsendelsesøjeblikket, og derfor har Datatilsynet anbefalet, at man slår autocomplete-funktionen fra i sit mail-program.

Stifter forlader stor dansk takeaway-platform

Iværksætteren Thor Angelo forlader den danske takeway-platform Orderyoyo, som han selv var med til at stifte for fem år siden. Det skriver Børsen.

Allerede i sommer stoppede han som administrerende direktør i selskabet, og nu er han således også fratrådt sin bestyrelsespost.

"Vi har haft en diskussion om, hvad jeg kan bidrage med, og jeg kan ikke bidrage med så meget mere. Nu handler det mere om, hvilken salgschef man skal have, og hvordan budgettet for næste år skal se ud, og det er ikke min spidskompetence," siger Thor Angelo til Børsen.

Ifølge Børsen har han dog stadigvæk en ejerandel i selskabet, der også har fået tilført 18 millioner kroner fra Preben Damgaard.

Danske Penni.io henter investering på 15 millioner

Den danske it-startup Penni.io, der udvikler forsikringsteknologi, har hentet 15 millioner kroner i en ny investering. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Det er tre investorer med baggrund i forsikringsverden, der har valgt at investere i selskabet. Selskabet oplyser, at den ene af investorerne er Niels Mortensen, der har en fortid i topledelsen i Alka, Codan og Nets.

Intuit bekræfter kæmpe opkøb

Den amerikanske fintech-gigant Intuit bekræftede mandag, at selskabet har opkøbt selskabet Credit Karma for 7,1 milliarder dollar, hvilket svarer til cirka 49 milliarder danske kroner.

Opkøbet er Intuits største nogensinde, og en af de største handler nogensinde for et fintech-selskab.

Intuit blev stiftet i San Francisco i 1983, og selskabet er blandt andet kendt for programmerne Turbotax og Mint

Dansk video-startup vil ekspandere til USA

Iværksættervirksomheden Promomii vil ekspandere til USA i 2020. Det skriver Børsen

Det fire år gamle selskab har udviklet et værktøj som ved hjælp af kunstig intelligens, kan reducere produktionstiden på trailere og promo-videoer

Promomii er stiftet af danske Michael Moss, men selskabet har i dag adresse i London.

Om dagen i dag: iTunes passerede milepæl

Den 25. februar 2010 solgte Apple sin sang nummer 10 milliarder i iTunes Store.

Det var Louie Sulcer fra byen Woodstock i den amerikanske stat Georgia, der købte Johnny Cash-sangen “Guess Things Happen That Way”.

Louie Sulcer fortalte i 2010 til den amerikanske tv-station CBS, at han troede det var telefonfis, da han fik et opkald fra Steve Jobs, der ønskede ham tillykke og informerede ham om, at han havde vundet et iTunes-gavekort på 10.000 dollar.