(Foto: Dan Jensen)

Hitman-stifter sælger sit nye selskab til japansk kæmpe-firma: AI-løsning skal nu rulles ud på fabrikker

Mægtige japanske Yokogawa overtager den lille danske startup Grazper, der har Hitman-stifterne David Guldbrandsen og Janos Flösser i ledelsen. Selskabets AI-løsning skal nu rulles ud på fabrikker og i industrien.

Det store japanske industri-selskab Yokogawa Electric med 19.000 ansatte verden overtager den lille danske startup Grazper, der står bag en AI-baseret løsning til ansigtsgenkendelse.

Bag Grazper står blandt andre David Guldbrandsen, der i 1998 var med til at stifte den danske spil-industris måske største succes, Hitman.

Med i Grazpers bestyrelse er også Janos Flösser, der ligeledes i en årrække var medejer af og CEO for selskabet bag Hitman, IO Interactive.

Janos Flössers kapitalfond Promentum Equity Partners har da også investeret i Grazper gennem årene.

meddeler, at selskabet vil anvende Grazpers avancerede teknologier i ‘en vifte af den eksisterende forretnign samt til at udvikle nye industrielle AI-løsninger.’

Det store japanske selskab udvikler blandt andet AI-løsninger til fabrikker og lignende.

“Grazpers teknologi vil gøre selskabet i stand til at levere løsninger, der anvender AI til billed-analyse, der kan levere data til for eksempel robotter, detektering af anormaliteter på fabrikker og monitering af sikkerheds-kameraer,” lyder det fra det japanske selskab i denne udsendte meddelelse.

Løbende underskud
Selskaberne oplyser ikke, hvor meget Yokogawa Electric betaler for det lille danske selskab, der har et par håndfulde højt specialiserede medarbejdere på kontoret i København.

Grazper blev etableret i 2015 har endnu ikke haft overskud. Selskabet kom i 2019 ud med et underskud på 5,5 millioner kroner. I 2018 tabte det 3,7 millioner kroner og i 2017 1,4 millioner kroner.

Alle årene har selskabets ledelse regnet resultaterne for at være tilfredstillende og på linie med de opsatte forventninger.

Selskabet meddeler kortfattet, at det ser frem til at 'fortsætte udviklingen af nye innovative AI-løsninger sammen med Yokogawa.'

IO Interactive er stiftet af David Guldbrandsen, Karsten Hvidberg, Jacob Andersen, Jesper Jørgensen, Martin Pollas, Rasmus Kjær og Janos Flösser.

I 2004 blev virksomheden solgt til den britiske spilproducent Eidos for 256 millioner danske kroner.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.