Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Hitman-stifter sælger sit nye selskab til japansk kæmpe-firma: AI-løsning skal nu rulles ud på fabrikker

Mægtige japanske Yokogawa overtager den lille danske startup Grazper, der har Hitman-stifterne David Guldbrandsen og Janos Flösser i ledelsen. Selskabets AI-løsning skal nu rulles ud på fabrikker og i industrien.

Det store japanske industri-selskab Yokogawa Electric med 19.000 ansatte verden overtager den lille danske startup Grazper, der står bag en AI-baseret løsning til ansigtsgenkendelse.

Bag Grazper står blandt andre David Guldbrandsen, der i 1998 var med til at stifte den danske spil-industris måske største succes, Hitman.

Med i Grazpers bestyrelse er også Janos Flösser, der ligeledes i en årrække var medejer af og CEO for selskabet bag Hitman, IO Interactive.

Janos Flössers kapitalfond Promentum Equity Partners har da også investeret i Grazper gennem årene.

meddeler, at selskabet vil anvende Grazpers avancerede teknologier i ‘en vifte af den eksisterende forretnign samt til at udvikle nye industrielle AI-løsninger.’

Det store japanske selskab udvikler blandt andet AI-løsninger til fabrikker og lignende.

“Grazpers teknologi vil gøre selskabet i stand til at levere løsninger, der anvender AI til billed-analyse, der kan levere data til for eksempel robotter, detektering af anormaliteter på fabrikker og monitering af sikkerheds-kameraer,” lyder det fra det japanske selskab i denne udsendte meddelelse.

Løbende underskud

Selskaberne oplyser ikke, hvor meget Yokogawa Electric betaler for det lille danske selskab, der har et par håndfulde højt specialiserede medarbejdere på kontoret i København.

Grazper blev etableret i 2015 har endnu ikke haft overskud. Selskabet kom i 2019 ud med et underskud på 5,5 millioner kroner. I 2018 tabte det 3,7 millioner kroner og i 2017 1,4 millioner kroner.

Alle årene har selskabets ledelse regnet resultaterne for at være tilfredstillende og på linie med de opsatte forventninger.

Selskabet meddeler kortfattet, at det ser frem til at 'fortsætte udviklingen af nye innovative AI-løsninger sammen med Yokogawa.'

IO Interactive er stiftet af David Guldbrandsen, Karsten Hvidberg, Jacob Andersen, Jesper Jørgensen, Martin Pollas, Rasmus Kjær og Janos Flösser.

I 2004 blev virksomheden solgt til den britiske spilproducent Eidos for 256 millioner danske kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere