Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Hitman-stifter sælger sit nye selskab til japansk kæmpe-firma: AI-løsning skal nu rulles ud på fabrikker

Mægtige japanske Yokogawa overtager den lille danske startup Grazper, der har Hitman-stifterne David Guldbrandsen og Janos Flösser i ledelsen. Selskabets AI-løsning skal nu rulles ud på fabrikker og i industrien.

Det store japanske industri-selskab Yokogawa Electric med 19.000 ansatte verden overtager den lille danske startup Grazper, der står bag en AI-baseret løsning til ansigtsgenkendelse.

Bag Grazper står blandt andre David Guldbrandsen, der i 1998 var med til at stifte den danske spil-industris måske største succes, Hitman.

Med i Grazpers bestyrelse er også Janos Flösser, der ligeledes i en årrække var medejer af og CEO for selskabet bag Hitman, IO Interactive.

Janos Flössers kapitalfond Promentum Equity Partners har da også investeret i Grazper gennem årene.

meddeler, at selskabet vil anvende Grazpers avancerede teknologier i ‘en vifte af den eksisterende forretnign samt til at udvikle nye industrielle AI-løsninger.’

Det store japanske selskab udvikler blandt andet AI-løsninger til fabrikker og lignende.

“Grazpers teknologi vil gøre selskabet i stand til at levere løsninger, der anvender AI til billed-analyse, der kan levere data til for eksempel robotter, detektering af anormaliteter på fabrikker og monitering af sikkerheds-kameraer,” lyder det fra det japanske selskab i denne udsendte meddelelse.

Løbende underskud

Selskaberne oplyser ikke, hvor meget Yokogawa Electric betaler for det lille danske selskab, der har et par håndfulde højt specialiserede medarbejdere på kontoret i København.

Grazper blev etableret i 2015 har endnu ikke haft overskud. Selskabet kom i 2019 ud med et underskud på 5,5 millioner kroner. I 2018 tabte det 3,7 millioner kroner og i 2017 1,4 millioner kroner.

Alle årene har selskabets ledelse regnet resultaterne for at være tilfredstillende og på linie med de opsatte forventninger.

Selskabet meddeler kortfattet, at det ser frem til at 'fortsætte udviklingen af nye innovative AI-løsninger sammen med Yokogawa.'

IO Interactive er stiftet af David Guldbrandsen, Karsten Hvidberg, Jacob Andersen, Jesper Jørgensen, Martin Pollas, Rasmus Kjær og Janos Flösser.

I 2004 blev virksomheden solgt til den britiske spilproducent Eidos for 256 millioner danske kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere