Artikel top billede

Her er alt vi ved om OnePlus’ mange forårsmobiler

En interessant mobil-trio fra OnePlus er at syne i horistonten. Her er hvad vi ved, og tror vi ved.

Den kinesiske mobilproducent OnePlus har længe brystet sig af at levere toptelefoner til priser, der underbyder konkurrenterne.

Ved hver iteration af telefonerme synes selskabet at stile højere, hvilket gennem de seneste generationer har skabt luft til en subtop-mobil.

I denne ombæring er to telefoner OnePlus 8 og OnePlus de naturlige arvtagere til OnePlus 7T samt 7T Pro, men der levnes ifølge netmediet GSMArena plads til en overraskelse i en ’OnePlus Z’ – en afløser til midrange-telefonen OnePlus X fra 2015.

Hvad der præcist vil blive løftet sløret for, vil selskabet præsentere 14. april, men allerede nu fyger det med indikationer om, hvad vi kan forvente at se.

OnePlus 8 kollektionen

Som med efterårets kollektion fra selskabet er der i følge mediet Android Police to størrelser i spil: Den mest ambitiøse ’Pro’-model samt en lillebror, der kan spille i (næsten) samme liga.

I Computerworlds test af OnePlus 7T og 7T Pro var forskellene endda så små, at det var fristende bare at spare pengene og løbe med den billigere model.

Med OnePlus 8-serien vil brugerne givetvis stå i samme dilemma.

Begge telefoner vil byde på storskærme og stærke komponenter, men OnePlus 8 Pro er ifølge verserende rygter et lille nummer bedre til det meste.

Læs også: OnePlus 7T og 7T Pro til test: Overraskende nok er det den billigste model, der frister mest

Skærmen, der bydes på i Pro-modellen, strækker sig eksempelvis over 6,78 tommer og opdateres med 120 Hz, hvor den mindre søskende nøjes med 6,55 tommer og 90 Hz frekvens.

OnePlus 8 Pro vil dog blive mere hårdfør end sin billigere kollega, alene fordi den bliver den første IP-68 certificerede smartphone fra mobilproducenten.

Det betyder, at den er testet til at holde tæt i en meter dybt vand i mindst 30 minutter – hvilket OnePlus 8 næppe vil holde til.

OnePlus 8 Pro bliver samtidig et farvel til den snedige pop-up selfiekamera fra 2019-modellerne. Den er givetvis røget for at sikre, at Pro-modellen kan holde tæt.

Garanteret 5G

Inde i maskinrummet har OnePlus allerede nu garanteret, at der bliver tale om mobiler med 5G-antenner ombord.

Den oplagte kandidat til motorrummet er Qualcomms nyeste stjerneprocessor, Snapdragon 865G, som man også finder i Samsungs nyeste S20 Ultra-toptelefoner.

Lagerpladsen ombord bliver på enten 128 og 256 gb alt efter model, mens batterierne vokser til sunde 4.310 og 4.510 mAh i henholdsivs 8 og 8 Pro telefonen.

Begge telefoner vil understøtte den kvikke 30 watts ’Warp Charge’, mens Pro-modellen får trådløse opladningsevner, så der både kan lades og oplades andre enheder trådløst.

Se også: Mobilselskab melder ud: Alle vores telefoner er snart klar til 5G

Mange kameraer i spil

OnePlus 8 og 8 Pro bliver begge styrket på kamerafronten, om end der holdes fast i den 48 megapixels moduler, der er set hidtil.

Det er mere i de øvrige kameraer, at der ses fremskridt. OnePlus 8 får dermed tre kameraer, et vidvinklet samt en dybdesensor, mens OnePlus 8 Pro får to 48 megapixel moduler: Et almindeligt og et med et bredt 120 graders synsfelt.

Dertil kommer et otte megapixel kamera-modul samt et modul med såkaldt ’Color Filter’.

Se også: Huawei P40 Pro+ vil være mobilernes konge – men den har én stor svaghed

Oneplus Z overraskelse

Mens OnePlus 8 serien sigter højere end nogensinde, bager OnePlus sandsynligvis også på en mere prisvenlig telefon kaldet enten OnePlus Z eller OnePlus 8 Lite.

Her er det mere sparsommeligt med rygter og læk, men det er dog blevet til hvad der angiveligt er produktfotos af enheden, som viser, at der både bydes på trippelkamera og et nydeligt design.

Netmediet Wccftech detaljerer her, hvordan telefonen forventes at få en 6,4 tommer stor 90 Hz skærm, der drives frem af en top-processor signeret af kinesiske Mediatek.

Priser i tre niveauer

De tre telefoner vil ikke overraskende lande i hvert deres prisleje, om end de eksakte priser ikke er oplyst endnu.

Står rygterne til troende, vil OnePlus Z debutere lige under 500 dollar, mens OnePlus 8 og 8 Pro får debutpriser på mellem 650 og 900 dollar, lyder det.

Det svarer til henholdsvis 3.410, 4.430 og 6.140 kroner før eventuel told eller afgifter.