Ny sårbarhed: Din iPhone kan hackes via mail i otte år gammel sårbarhed

iPhone-brugere skal være ekstra opmærksom, når de bruger standard mail-programmet i deres smartphone. En otte år gammel sårbarhed hjemsøger nemlig fortsat den nyeste version af styresystemet.

To fejl i den præinstallerede mail-app på verdens iPhones betyder, at hackere kan overtage kontrollen med offerets iPhone.

Sårbarheden kan ifølge flere it-sikkerhedseksperter give hackere mulighed for at tage kontrollen med Apple-enheden alene ved at sende en mail til en bruger, der er logget ind på telefonen.

Det skriver mediet The Hacker News.

Den ene af de to sårbarheder er i særdeleshed giftig, da hackere har mulighed for at få adgang til telefonen helt uden, at offeret klikker på noget link.

Har været tilgængelige i otte år
Ifølge mediet har de to sårbarheder været tilgængelige i intet mindre end otte år, og startede dermed i iOS 6. Sårbarhederne er stadig tilgængelige i den nyeste version af styresystemet 13.4.1.

Sårbarhederne har tilsyneladende også været udnyttet i løbet af de seneste to år, skriver The Hacker News.

"Med meget begrænset data er vi i stand til at se, at mindst seks organisationer har været påvirket af den her sårbarhed - det fulde omfang af denne sårbarhed er enorm," siger en sikkerhedsekspert fra virksomheden ZecOps.Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.