Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Ny sårbarhed: Din iPhone kan hackes via mail i otte år gammel sårbarhed

iPhone-brugere skal være ekstra opmærksom, når de bruger standard mail-programmet i deres smartphone. En otte år gammel sårbarhed hjemsøger nemlig fortsat den nyeste version af styresystemet.

To fejl i den præinstallerede mail-app på verdens iPhones betyder, at hackere kan overtage kontrollen med offerets iPhone.

Sårbarheden kan ifølge flere it-sikkerhedseksperter give hackere mulighed for at tage kontrollen med Apple-enheden alene ved at sende en mail til en bruger, der er logget ind på telefonen.

Det skriver mediet The Hacker News.

Den ene af de to sårbarheder er i særdeleshed giftig, da hackere har mulighed for at få adgang til telefonen helt uden, at offeret klikker på noget link.

Har været tilgængelige i otte år

Ifølge mediet har de to sårbarheder været tilgængelige i intet mindre end otte år, og startede dermed i iOS 6. Sårbarhederne er stadig tilgængelige i den nyeste version af styresystemet 13.4.1.

Sårbarhederne har tilsyneladende også været udnyttet i løbet af de seneste to år, skriver The Hacker News.

"Med meget begrænset data er vi i stand til at se, at mindst seks organisationer har været påvirket af den her sårbarhed - det fulde omfang af denne sårbarhed er enorm," siger en sikkerhedsekspert fra virksomheden ZecOps.