Artikel top billede

I Moving Out stilles der store krav til samarbejdet, særligt hvis man ønsker at klare alle banerne med en guldmedalje eller på rekordtid.
Foto: SMG Studios

Tre stærke multiplayer oplevelser til corona-tiden

Coronatid lægger op til online-oplevelser. Her er tre af de bedste multiplayer-spil, du kan adsprede dig med.

Langt de fleste af os har fået vendt op og ned på vores hverdag på grund af coronavirussen.

Mens vi forhåbentligt lige så stille er begyndt at kigge mod en lysere fremtid, er der dog stadig god grund til at blive inden for egne rammer.

Den slags kan særligt gå ud over de sociale relationer, og vi giver derfor her vores bud på nogle af de bedste spiloplevelser som man nyde sammen med vennekredsen, når man mødes online.

Se også: Anmeldelse: Tre stærke og forskellige spiloplevelser til vinterferien

For de der ønsker at samarbejde: Moving Out

Hvis man lavede en liste over de værste opgaver man kan byde den nærmest vennekreds, er det nogenlunde sikker at ”flytte og pakke” ville rangere højt derpå. Ikke desto mindre er det konceptet i Moving Out, hvor man som en del af et lille hold bliver bedt om gang på gang at stable alt fra møbler til fladskærme og køkkenapparater på tid.

Det lyder mest som et absurd underholdningsprogram som udelukkende vil finde sit publikum i Tyskland, men alligevel har udvikleren SMG Studio formået at gøre det til en hylende morsom omgang for op til fire spillere på samme tid.

Sofaer skal lirkes gennem trænge passager, porcelæn skal behandles nænsomt og elektriske apparaters ledninger skal være med i planlægningen, så det hele ikke forvandles til et ukontrollerbart kaos.

Men hvad nu hvis man smadrer en rude og skaber en genvej til lastbilen hvor det hele skal opbevares? Eller hvad nu hvis man i stedet for at gå uden om swimmingpoolen kan spare tid ved at kaste porcelænen over til en makker på den anden side? Skal man i det hele taget nødvendigvis være to til at bære en sofa?

I Moving Out er der hele tiden nye strategier at prøve for at få en bedre tid, men fælles for dem alle er det at de stiller store krav til samarbejdet, ofte resulterer i uforudsete og sjove situationer, og på ligevis vil kunne skabe frustration og samarbejde af den bedste slags.

Hvis man ønsker at give Moving Out et forsøg, skal man dog holde sig for hovedet at spillet som standard kun understøtter multiplayer lokalt. Spiller man PC-udgaven tillader Steam dog nu at lokal multiplayer også lader sig gøre online.

For de der ønsker at trykke speederen i bund: F1 2019

Codemasters havde allerede et hit på hænderne ved den oprindelige udgivelse af F1 2019, men spillet oplever lige nu større popularitet end tidligere grundet at Formel 1-sporten ligesom de fleste andre sportsgrene, også er rykket online.

Til forskel fra så mange andre sportsgrene er der dog en rimelig lighed mellem den digitale version og den rigtige, hvilket har betydet at adskillige nye digitale racing-muligheder er dukket op. Hver weekend kan man således følge professionelle racerkører fra Formel 1, WRC og nogle af de andre populære racingklasser, der glædeligt konkurrerer mod hinanden fra deres egne hjem.

Det har også ansporet flere amatører til at tage evnerne med online, og samtidigt har Codemasters arbejdet på højtryk for at file de sidste kanter af oplevelsen. Resultatet er underholdende Formel 1-ræs, hvor F1 2019 får mulighed for at vise sig fra sin bedste side med sin balancering mellem underholdning og simulation.

Bedst fungerer det hvis man har en interesse for sporten og oplevelsen bliver desto bedre hvis man også samtidigt har penge til at investere i et sæde, pedaler og rat. Intet af det er dog påkrævet og alle er inviteret.

For de der ønsker at skyde hinanden til pixelstøv: CS:GO

Markedet nærmest bugner af gode skydespil lige nu, hvis man er typen der helst sigter med digitale våben på sine venner. Overwatch, PUBG, Fornite og senest det glimerende Call of Duty: Warzone har gjort at der er noget til alle, nærmest uanset hvilken variant af genren man synes er mest interessant.

Alligevel fortjener Counter-Strike stadig en klar anbefaling, fordi det stadig 21 år efter der oprindelige mod blev udgivet, er det potentielt pureste bud på hvordan et strategisk, holddrevet skydespil skal fungere.

Astralis succes har betydet at de fleste herhjemme kender grundregler hvor de to konkurrerende hold, hvilket betyder at man hurtigt kan komme i gang. Men dybden i banerne og udnyttelsen af de forskellige våben, samt strategierne der skal eksekveres mere stringent end hos en schweizisk urmager for at sikre sejr, gør det til en nærmest uimodståelig cocktail, hvis man kan finde nogen at spille sammen med som er på samme niveau som en selv.

Counter-Strike kan være en af de mest straffende spiloplevelser hvis man som nybegynder søger modstand online, for spillere med mangeårig findes alle steder og er ikke bange for at vise og fortælle hvor langt man har tilbage for blot at kunne følge med. Samtidigt er der den næsten usynlige momentum-effekt hvor man hele tiden balancerer mellem en oplevelse hvor alt virker og en hvor alt fejler, som Counter-Strike stadig gør bedre end noget andet spil på markedet.

Counter-Strike er skarpere, sjovere og mere frustrerende end nogensinde før, og er et virkelig sjovt sted at more sig online med kammeraterne.