Artikel top billede

Amazon bryder amerikansk handelsforbud: Handler med bandlyste kinesiske virksomheder

Den amerikanske handelsgigant bryder med USA’s handelsrestriktion mod udvalgte kinesiske virksomheder.

En nylig ordre som den amerikanske nethandelskæmpe Amazon har lagt, bryder med det amerikanske handelsforbud med visse kinesiske virksomheder, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er en bestilling på 1.500 styk særligt termometer-udstyr, nogle infrarøde kameraer der kan aflæse kropstemperatur hos medarbejdere, hos en kinesiske virksomhed underlagt en amerikansk handelsembargo, der får Amazon til at bryde handelsforbuddet.

Udstyret er en global mangelvare, da det særlige kameraudstyr kan benyttes til at spore eventuelle coronavirus-symptomer. En tredjedel af udstyret er købt ind til Amazons eget brug, lyder det.

Leverandøren er kinesiske Dahua Technology og er blandt de 28 kinesiske virksomheder, herunder telegiganten Huawei, som den amerikanske regering har bandlyst fra at søge om amerikanske kontrakter.

Til grund for bandlysningen er selskabets bistand til det kinesiske styres internering af det muslimske Uighur-mindretal, skriver mediet.

Læs også: Amazon har i al hemmelighed høstet leverandør-data til at udvikle konkurrerende produkter

Selve Amazons handel udgør ikke noget lovbrud, da de amerikanske handelsrestriktioner primært forhindrer de berørte virksomheder om at indgå i offentlige udbud.

Når private virksomheder handler med de bandlyste virksomheder, giver det grund til bekymring, noterer den amerikanske handelsmyndighed ’Bureau of Industry and Securities’.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.