Artikel top billede

Amazon bryder amerikansk handelsforbud: Handler med bandlyste kinesiske virksomheder

Den amerikanske handelsgigant bryder med USA’s handelsrestriktion mod udvalgte kinesiske virksomheder.

En nylig ordre som den amerikanske nethandelskæmpe Amazon har lagt, bryder med det amerikanske handelsforbud med visse kinesiske virksomheder, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er en bestilling på 1.500 styk særligt termometer-udstyr, nogle infrarøde kameraer der kan aflæse kropstemperatur hos medarbejdere, hos en kinesiske virksomhed underlagt en amerikansk handelsembargo, der får Amazon til at bryde handelsforbuddet.

Udstyret er en global mangelvare, da det særlige kameraudstyr kan benyttes til at spore eventuelle coronavirus-symptomer. En tredjedel af udstyret er købt ind til Amazons eget brug, lyder det.

Leverandøren er kinesiske Dahua Technology og er blandt de 28 kinesiske virksomheder, herunder telegiganten Huawei, som den amerikanske regering har bandlyst fra at søge om amerikanske kontrakter.

Til grund for bandlysningen er selskabets bistand til det kinesiske styres internering af det muslimske Uighur-mindretal, skriver mediet.

Læs også: Amazon har i al hemmelighed høstet leverandør-data til at udvikle konkurrerende produkter

Selve Amazons handel udgør ikke noget lovbrud, da de amerikanske handelsrestriktioner primært forhindrer de berørte virksomheder om at indgå i offentlige udbud.

Når private virksomheder handler med de bandlyste virksomheder, giver det grund til bekymring, noterer den amerikanske handelsmyndighed ’Bureau of Industry and Securities’.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere