Artikel top billede

Efterlysning: Tip museum om gode coronaløsninger

Danskernes opfindsomhed under pandemien skal bevares for eftertiden. Derfor søger Teknisk Museum eksempler på nogle af de mange initiativer, der gør en svær situation lidt lettere.

Mange sammenligner situationen i Danmark under pandemien med besættelsestidens krisestemning og sammenhold – og der er sikkert talrige holdninger til, om dén parallel er passende eller helt ude i hampmarken.

Men én sikker fællesnævner er den opfindsomhed, virksomheder og private udviser i en svær situation.

Nogle kæmper for at få dagligdagen til at fungere, andre bruger kræfter på at dække manglen på værnemidler som ansigtsmasker og håndsprit ved at omstille produktionen eller 3D-printe dele på køkkenbordet. Det vil Danmarks Tekniske Museum gerne dokumentere.

”Det er vigtigt, at vi får gemt disse historier. Derfor hører vi meget gerne, hvis man kender til nogle gode nye løsninger eller opfindelser,” siger museumsinspektør Jacob Thorek Jensen.

Museet har allerede været i kontakt med nogle af de virksomheder, som bidrager med løsninger til den nuværende sundhedskrise. Det er bl.a. Naturfrisk Group, som har omstillet produktionen på Nyborg Destilleri fra whiskey, rom og gin til sprit, som bruges til at lave håndsprit.

Udstilling på vej

Når museet igen kan slå dørene op, bliver det med en ny udstilling, som kommer til at vise nogle af eksemplerne på danskernes opfindsomhed under coronakrisen.

Udstillingen vil også rumme eksempler på tidligere tiders opfindsomhed frem fra museets samling. Som for eksempel da man under 2. Verdenskrig forsøgte at erstatte cykeldæk af gummi med reb.

Det lyder jo umiddelbart lige så attraktivt og langtidsholdbart som fredagsøl over Skype. Men begge dele er trods alt bedre end intet.

Museet vil også meget gerne høre fra virksomheder, der har omstillet produktionen under coronakrisen – eller hvis man kender til nogen, som har udviklet en god ide til, hvordan vi som samfund kan komme bedre gennem krisen.

Send tips direkte til museumsinspektør Jacob Thorek Jensen på jtj@tekniskmuseum.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere