Artikel top billede

Efterlysning: Tip museum om gode coronaløsninger

Danskernes opfindsomhed under pandemien skal bevares for eftertiden. Derfor søger Teknisk Museum eksempler på nogle af de mange initiativer, der gør en svær situation lidt lettere.

Mange sammenligner situationen i Danmark under pandemien med besættelsestidens krisestemning og sammenhold – og der er sikkert talrige holdninger til, om dén parallel er passende eller helt ude i hampmarken.

Men én sikker fællesnævner er den opfindsomhed, virksomheder og private udviser i en svær situation.

Nogle kæmper for at få dagligdagen til at fungere, andre bruger kræfter på at dække manglen på værnemidler som ansigtsmasker og håndsprit ved at omstille produktionen eller 3D-printe dele på køkkenbordet. Det vil Danmarks Tekniske Museum gerne dokumentere.

”Det er vigtigt, at vi får gemt disse historier. Derfor hører vi meget gerne, hvis man kender til nogle gode nye løsninger eller opfindelser,” siger museumsinspektør Jacob Thorek Jensen.

Museet har allerede været i kontakt med nogle af de virksomheder, som bidrager med løsninger til den nuværende sundhedskrise. Det er bl.a. Naturfrisk Group, som har omstillet produktionen på Nyborg Destilleri fra whiskey, rom og gin til sprit, som bruges til at lave håndsprit.

Udstilling på vej

Når museet igen kan slå dørene op, bliver det med en ny udstilling, som kommer til at vise nogle af eksemplerne på danskernes opfindsomhed under coronakrisen.

Udstillingen vil også rumme eksempler på tidligere tiders opfindsomhed frem fra museets samling. Som for eksempel da man under 2. Verdenskrig forsøgte at erstatte cykeldæk af gummi med reb.

Det lyder jo umiddelbart lige så attraktivt og langtidsholdbart som fredagsøl over Skype. Men begge dele er trods alt bedre end intet.

Museet vil også meget gerne høre fra virksomheder, der har omstillet produktionen under coronakrisen – eller hvis man kender til nogen, som har udviklet en god ide til, hvordan vi som samfund kan komme bedre gennem krisen.

Send tips direkte til museumsinspektør Jacob Thorek Jensen på jtj@tekniskmuseum.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere