Artikel top billede

Efterlysning: Tip museum om gode coronaløsninger

Danskernes opfindsomhed under pandemien skal bevares for eftertiden. Derfor søger Teknisk Museum eksempler på nogle af de mange initiativer, der gør en svær situation lidt lettere.

Mange sammenligner situationen i Danmark under pandemien med besættelsestidens krisestemning og sammenhold – og der er sikkert talrige holdninger til, om dén parallel er passende eller helt ude i hampmarken.

Men én sikker fællesnævner er den opfindsomhed, virksomheder og private udviser i en svær situation.

Nogle kæmper for at få dagligdagen til at fungere, andre bruger kræfter på at dække manglen på værnemidler som ansigtsmasker og håndsprit ved at omstille produktionen eller 3D-printe dele på køkkenbordet. Det vil Danmarks Tekniske Museum gerne dokumentere.

”Det er vigtigt, at vi får gemt disse historier. Derfor hører vi meget gerne, hvis man kender til nogle gode nye løsninger eller opfindelser,” siger museumsinspektør Jacob Thorek Jensen.

Museet har allerede været i kontakt med nogle af de virksomheder, som bidrager med løsninger til den nuværende sundhedskrise. Det er bl.a. Naturfrisk Group, som har omstillet produktionen på Nyborg Destilleri fra whiskey, rom og gin til sprit, som bruges til at lave håndsprit.

Udstilling på vej

Når museet igen kan slå dørene op, bliver det med en ny udstilling, som kommer til at vise nogle af eksemplerne på danskernes opfindsomhed under coronakrisen.

Udstillingen vil også rumme eksempler på tidligere tiders opfindsomhed frem fra museets samling. Som for eksempel da man under 2. Verdenskrig forsøgte at erstatte cykeldæk af gummi med reb.

Det lyder jo umiddelbart lige så attraktivt og langtidsholdbart som fredagsøl over Skype. Men begge dele er trods alt bedre end intet.

Museet vil også meget gerne høre fra virksomheder, der har omstillet produktionen under coronakrisen – eller hvis man kender til nogen, som har udviklet en god ide til, hvordan vi som samfund kan komme bedre gennem krisen.

Send tips direkte til museumsinspektør Jacob Thorek Jensen på jtj@tekniskmuseum.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere