Artikel top billede

Ugen i tech: Nedtælling startet – om få dage er de første SpaceX astronauter i kredsløb / AMD ude med vigtig nyhed til selvbyggere / Smartbrillen fra Apple kan blive en diskret nyhed

Ugen i tech: Nedtælling startet – om få dage er de første SpaceX astronauter i kredsløb / AMD ude med vigtig nyhed til selvbyggere / Smartbrillen fra Apple kan blive en diskret nyhed

Onsdag 27. maj klokken 22.33 dansk tid, vil it-entreprenøren Elon Musks raketvirksomhed SpaceX runde en afgørende milepæl.

Det er dagen, hvor selskabet vil affyre sin første raket med to astronauter ombord, skriver rumfartsmediet Space.

Ombord på en til en formålet ekviperet ’Falcon 9’ raket, vil de to NASA-astronauter Robert Behnken og Douglas Hurley, styre mod stjernerne fra Launch Complex 39A i Florida.

I selve raketten vil de to testpiloter tage plads i ’Crew Dragon’ testmodulet, som skal koble sig til den internationale rumstation ISS 28. maj klokken 17.29 dansk tid.

Hensigten med flyvningen, som er døbt ’Demo 2’, bliver at afprøve SpaceX transportmodul, som på sigt skal kunne foretage rutinemæssige personflyvninger til blandt andet den internationale rumstation ISS.

Det vil give amerikanske astronauter et alternativ til det russiske rumagentur, som siden 2011 har været NASA’s eneste måde at fragte personer til missioner i rummet.

AMD ude med vigtig nyhed til selvbyggere

AMD’s processorer har igennem de seneste år fundet en stadig voksende skare af pc-entusiaster der foretrækker deres komponenter til hjemmebyggede pc’er.

Bag fremgangen er den vellykkede serie af Ryzen-processorer, som ikke bare brillerer ved at levere høj ydelse til prisen, men også er relativt fremtidssikrede via bundkort-chipsets, som ofte har vist sig at kunne tilpasses nyere generationer.

Sidstnævnte egenskab så kortvarigt ud til at være truet, da AMD i en periode meddelte, at det kun ville være high-ens X570-chipsettet, samt kommende chipsets, der vil understøtte den Ryzen 4000-kollektion, når denne udkommer senere på året.

AMD har denne uge skiftet mening, skriver PCWorld, som erfarer at mere budgetvenlige B450 samt X470 baserede bundkort, vil kunne fungere i samspil med de kommende processorer.

Vil man have glæde af nyeste og hurtigste PCI-e 4.0 standard, skal der dog investeres i de kommende B550 og X570 bundkort, lyder det.

Smartbrillen fra Apple kan blive en diskret nyhed

Mens smartbriller som produktkategori stadig mangler at overbevise det bredde publikum om dets anvendelighed, synes teknologigiganten Apple at være indstillet på at gøre forsøget.

Hvad der kunne hedde ’Apple Glasses’ lever ifølge nogle analytikere derude i prototypestadiet, skriver netmediet Tomsguide.

Forlydenderne akkompagneres af nogle renderinger af, hvordan et sæt Apple-briller kunne tage sig ud.

Designet skulle ifølge rygterne være mere diskret og mindre intimiderende end hvad smartbriller har fået ry for at være. Kun indviede vil kunne spotte på afstand, at der er tale om smartbriller, lyder det.

De skulle dog alligevel gemme på avanceret elektronik i form af en lys-scanner af LiDAR typen til at scanne rummet omkring og et særligt interface kaldet ’Starboard’, der kan styres med håndbevægelser.

Brillen forventes at få debut i efteråret sideløbende med Apples iPhone 12 samt Watch 6. Et event der, vil løbe af stablen i september, hvis Apples følger samme kalender som i de seneste år.