Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen.

Ny lov skal beskytte danske virksomheder mod at blive smidt af digitale platforme

Nu er der hjælp på vej til de danske virksomheder, der har oplevet at blive smidt af de digitale platforme uden varsel eller begrundelse. Folketinget har netop vedtaget en ny lov, der gør det muligt at gribe ind.

Folketinget har netop vedtaget en ny lov, der skal sikre danske virksomheders rettigheder på digitale platforme.

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

En analyse, foretaget af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, viser, at hver fjerde virksomhed har oplevet, at den digitale platform har ændret handelsbetingelserne uden varsel og uden begrundelse.

Det er netop det scenarie, som myndigheder nu kan hjælpe de danske virksomheder med via den nye lov.

”De digitale platforme åbner mange nye markeder og muligheder for danske virksomheder, men i nogle tilfælde bliver mindre, danske virksomheder klemt i samarbejdet. Nogle danske erhvervsdrivende oplever for eksempel at blive smidt af platformen uden begrundelse," lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup (S) ifølge meddelelsen, der fortsætter:

"Det kan have stor betydning for den enkelte, om de har en platform til at sælge til en million brugere eller ej. Derfor er jeg glad for, at vi sammen med Folketinget i dag har besluttet at gøre det muligt at gribe ind over for den slags, når det er nødvendigt."

Fra 1. juli 2020 får Konkurrence- og forbrugerstyrelsen blandt andet mulighed for at indhente oplysninger om platformenes algoritmer, udarbejde sektorundersøgelser og give påbud til digitale platforme, frem går.

Læs lovforslaget her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere