Artikel top billede

Danske Penneos aktiekurs stryger til tops efter børsnotering

Aktiekursen røg øjeblikkeligt i vejret, da danske Penneo her til morgen debuterede på First North-børsen.

Det danske it-firma Penneo har tirsdag haft sin debut på minibørsen First North.

Ved åbningen blev selskabets aktie handlet til kurs 27,5, men i skrivende stund - efter lidt mere end en times handel - lyder kursen på 24,4 kroner.

Det er mere end en fordobling i forhold til tegningskursen på knap 11 kroner.

Læs også: Penneo scorer millioner og er klar til børsnotering: 73 procent af de interesserede investorer har fået nej til at købe aktier

Måtte takke nej til 73 procent

Penneo har tidligere meddelt, at emissionen stod til at blive overtegnet, og selskabet har måtte takke nej til 73 procent af de interesserede investorer.

Således valgte selskabet ar afvise alle, der ønskede at købe aktier for mindre end 37.051 kroner

“I alt var der udbudt aktier for 14 millioner kroner, og i alt er der blevet lagt bud ind på disse aktier for 285 millioner kroner,” lød det i sidste uge fra selskabets i en pressemeddelelse.

Oprindeligt var det planen, at Penneo skulle rejse 35 millioner kroner i forbindelse med børsnoteringen, men den store interesse har betydet, at selskabet valgte at hente 50 millioner kroner i stedet.

Skal investeres i videreudvikling

Penneo har udviklet en softwareløsning, der bruges til underskrivning af
dokumenter ved hjælp af en NemID-signatur.

Løsningen bruges blandt andet af revisorer i forbindelse med underskrivning af årsregnskabet, og Penneo har tidligere oplyst, at selskabets i dag anvendes af 17 ud af de 20 danske revisionshuse.

Penneo har meddelt, at millionerne fra emissionen skal investeres i konsolidering og videreudvikling af selskabet.

Læs også: Stor efterspørgsel efter Penneos aktier - klar til at hente 50 millioner kroner på børsnotering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danoffice IT overtager aarhusianske Edgemo med mere end 100 medarbejdere: Samlet omsætning nærmer sig nu to milliarder kroner
Danoffice IT køber det aarhusianske infrastruktur-selskab Edgemo, der omsætter for mere end 600 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.