Artikel top billede

Danske Penneos aktiekurs stryger til tops efter børsnotering

Aktiekursen røg øjeblikkeligt i vejret, da danske Penneo her til morgen debuterede på First North-børsen.

Det danske it-firma Penneo har tirsdag haft sin debut på minibørsen First North.

Ved åbningen blev selskabets aktie handlet til kurs 27,5, men i skrivende stund - efter lidt mere end en times handel - lyder kursen på 24,4 kroner.

Det er mere end en fordobling i forhold til tegningskursen på knap 11 kroner.

Læs også: Penneo scorer millioner og er klar til børsnotering: 73 procent af de interesserede investorer har fået nej til at købe aktier

Måtte takke nej til 73 procent

Penneo har tidligere meddelt, at emissionen stod til at blive overtegnet, og selskabet har måtte takke nej til 73 procent af de interesserede investorer.

Således valgte selskabet ar afvise alle, der ønskede at købe aktier for mindre end 37.051 kroner

“I alt var der udbudt aktier for 14 millioner kroner, og i alt er der blevet lagt bud ind på disse aktier for 285 millioner kroner,” lød det i sidste uge fra selskabets i en pressemeddelelse.

Oprindeligt var det planen, at Penneo skulle rejse 35 millioner kroner i forbindelse med børsnoteringen, men den store interesse har betydet, at selskabet valgte at hente 50 millioner kroner i stedet.

Skal investeres i videreudvikling

Penneo har udviklet en softwareløsning, der bruges til underskrivning af
dokumenter ved hjælp af en NemID-signatur.

Løsningen bruges blandt andet af revisorer i forbindelse med underskrivning af årsregnskabet, og Penneo har tidligere oplyst, at selskabets i dag anvendes af 17 ud af de 20 danske revisionshuse.

Penneo har meddelt, at millionerne fra emissionen skal investeres i konsolidering og videreudvikling af selskabet.

Læs også: Stor efterspørgsel efter Penneos aktier - klar til at hente 50 millioner kroner på børsnotering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere