Asus’ nye Zenbook 14 ser lovende ud: Smuk, stærk og skarpe priser

Asus slipper en lovende Zenbook 14 maskine ud på markedet, som ser ud til at tilbyde veldrejet elektronik til rimelige priser.

Man kan ikke få det hele. Lækkert design, nyeste teknik og smarte detaljer serveres sjældent til en skarp pris – men det synes at være tilfældet med taiwanske Asus’ nyeste Zenbook-maskine.

Producenten er nemlig ude med to nye medlemmer til sin familie af design-drevne bærbare maskiner med 14 tommer skærm: Zenbook 14 med enten Intel (UX425) eller AMD-processor (UM425).

Her forener et meget let og slankt design, med nye processorer og et styrket batteri der giver omkring halvanden gang mere driftstid på en optankning.

Alt i alt ender pakkerne med at levere op til 22 timer på en opladning, i en maskine der vejer blot 1,13 kilo.

Interessant teknikblad
Den lovende driftstid kommer af en gevaldig opgradering af batteri fra 50 Wh i forgængere som Zenbook model UX431, hvor der nu klemmes et væsentligt større enhed på 67 Wh ned i kabinettet.

Samtidig understøtter batteriet kvikopladning, så der kan tankes 60 procent op på under 50 minutter.

Den længere driftstid kommer samtidig fra en overhaling i motorrummet, hvor der nu regerer 10. generations i5 og i7 processorer med op til Intel G7 grafik eller endda octa-core kræfter i form af en Ryzen 4700U processor fra AMD. Dertil kan maskinerne ekviperes med op til 32 gb ram og 1 tb SSD-lager.

Sidste strømsparetrick fra Asus findes i selve displayet, som kan fås i en Full HD ’1W’ variant, der kan tilbyde enten en højere maksimal lysstyrke på 400 nits eller et lavere strømforbrug ved en given lysstyrke.

Selvom maskinerne er blot 13,9mm høje, når de er klappet sammen tilbyder de et rimeligt udvalg af porte: To gange USB-C Thunderbolt 3 porte, en klassisk USB-A, en HDMI udgang samt en Micro-SD kortlæser. En bemærkelsesværdig undladelse er jack-stikket, der ligesom i smartphones synes at blive udfaset. Asus inkluderer dog en adapter i salgsæsken.

Asus lokker til sidst med skarpe priser for de på papiret lovende maskiner. Priserne debutere ved 7.999 kroner for en basis-model med enten Intel Core i5 quad-core eller en AMD Ryzen 5 4500U hexa-core med otte gb ram og 512 gb lager.

For 9.999 kroner fås der enten dobbelt op på ram, samt enten Intels Core i7 quad-core topmodel med G7 grafik eller AMD’s stærke Ryzen 7 4700U octa-core processor.

Læs også: Her er forårets mest lovende computere


mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.