Artikel top billede

SF vil have mobiltelefoner ud af de danske skoler

SF vil have mobiltelefonerne ud af skolerne med undtagelse af de perioder, hvor de anvendes aktivt i undersvisningen.

SF vil med et nyt forslag have mobiltelefonerne ud af klasseværelserne på de danske skoler og foreslår, at der udarbejdes nationale anbefalinger på området.

En af anbefalingerne fra SF er ifølge Politiken, at mobiltefonerne droppes fuldstændigt, medmindre de anvendes aktivt i undervisningen.

Desuden skal alle skoler i Danmark have udarbejdet en såkaldt skærm-politik inden nytår, lyder det fra partiet.

“Skærme og især mobiltelefoner er væltet ind over vores skole, uddannelsessystem og faktisk også helt nede i daginstitutionerne, uden at vi egentlig tog en særlig grundig drøftelse om, hvorvidt det er sundt eller godt for børnene«, siger Jacob Mark,børne- og undervisningsordfører for SF, til avisen.

Skolelederforeningen undrer sig over forslaget. Formand Claus Hjortdal siger, at alle skoler har ‘taget fat i det på en eller anden måde.’

Han mener, at forslaget er udtryk for mistillid til skolerne og at eleverne også bør inddrages i snakken om mobiltelefonerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere