Artikel top billede

(Foto: iStockphoto/Lisa Klumpp)

SF vil have mobiltelefoner ud af de danske skoler

SF vil have mobiltelefonerne ud af skolerne med undtagelse af de perioder, hvor de anvendes aktivt i undersvisningen.

SF vil med et nyt forslag have mobiltelefonerne ud af klasseværelserne på de danske skoler og foreslår, at der udarbejdes nationale anbefalinger på området.

En af anbefalingerne fra SF er ifølge Politiken, at mobiltefonerne droppes fuldstændigt, medmindre de anvendes aktivt i undervisningen.

Desuden skal alle skoler i Danmark have udarbejdet en såkaldt skærm-politik inden nytår, lyder det fra partiet.

“Skærme og især mobiltelefoner er væltet ind over vores skole, uddannelsessystem og faktisk også helt nede i daginstitutionerne, uden at vi egentlig tog en særlig grundig drøftelse om, hvorvidt det er sundt eller godt for børnene«, siger Jacob Mark,børne- og undervisningsordfører for SF, til avisen.

Skolelederforeningen undrer sig over forslaget. Formand Claus Hjortdal siger, at alle skoler har ‘taget fat i det på en eller anden måde.’

Han mener, at forslaget er udtryk for mistillid til skolerne og at eleverne også bør inddrages i snakken om mobiltelefonerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere