Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Nu går IBM efter AWS og Microsoft: Vil købe cloud-selskaber for en milliard dollar i kæmpesatsning

IBM gør klar til stor-satsning på cloud-området, der skal gøre selskabet i stand til at bide skeer med Amazon og Microsoft, der er de helt store på området lige nu.

IBM er klar til med kæmpeinvesteringer for alvor at rykke ind i cloud-arenaen og her udfordre de allerstørste spillere på markedet for cloud-løsninger til enterprise, Amazo Web Services og Microsoft.

IBM har afsat en rund milliard dollar - næsten syv milliarder kroner - til opkøb på området. I sigtekornet er alle cloud-selskaber, der kan bidrage til, at IBM’s cloud-økosystem kommer til at vokse sig større.

“Når man har en platform - enten en arkitektur- eller en teknologi-platform - er det meget nemmere at skalere den, hvis man gør det gennem et økosystem,” siger IBM’s direktør for økosystemer, Bob Lord, til CNN.

Længe ventet

De massive investeringsplaner kommer efter et længere tilløb, hvor IBM har gjort sig klar til for alvor at rykke ind på cloudmarkedet.

Selskabet købte i 2018 open souce-kæmpen Red Hat og har siden arbejdet på at integrere det mægtige selskab i sin organisation.

Det kan du læse mere om her: IBM og Red Hat står til at blive en kæmpe-udfordrer i cloud-markedet

Og i januar udnævnte IBM sin daværende cloud-direktør Arvind Krishna til CEO, hvilket på mange måder understregede, hvad IBM nu går efter.

Det kan du læse mere om her: Nu tiltræder IBM's nye CEO: Klar med plan for det mægtige selskab og indsætter ny ledelse: Se planen her

Ifølge CNN vil IBM’s bugnende investerings-fond blandt andet skulle anvendes til at få andre software-selsakber til at lægge IBM-løsninger oven på deres egne arkitekturer.

IBM sigter ifølge mediet efter en position, hvor IBM-teknologi bliver fundamentet under andre selskabers software.

“Ved hurtigt at opbygge et partner-økosystem kan IBM komme på omgangshøjde med konkurrenterne,” siger analytiker Ian Campbell her.

Engang var IBM verdens førende it-firma, men i de senere år har selskabet haft problemer med for alvor at holde positionen i den eksplosive udvikling på cloud-markedet, hvor især Microsoft, AWS og Google har lagt fra land.

Det kan du læse mere om her: Cloud-markedet vokser vildt: Her er verdens fem største cloud-leverandører lige nu

Linux har forlængst etableret sig som det mest udbredte styresystem i cloud- og serververdenen, og det er noget, som milliard-forretningen Red Hat - etableret i 1993 - har nydt godt af.

Pengene kommer fra teknisk support, kvalitetskontrol, levering af udviklere og adgang til et stort abonnementsbaseret samarbejdsforum.

IBM's plan er klar: Selskabet vil være det sted, hvor virksomhederne kan få leveret alle løsninger uden at gå i seng med én stor leverandør.

Ideen er, at IBM vil levere både hardware og software til opbygning af virksomhedernes egne private cloud-løsninger - inklusive brug af tredjeparts-cloudløsninger - uden nogen for for lockin.

IBM mener, at både Amazon, Google og Microsoft har forskellige former for propreitær software i deres cloud-universer, som gør det vanskeligt for brugere gnidningsfrit at skifte til en af konkurrenterne.

Og denne barriere vil IBM/Red Hat fjerne. Her skal det være muligt at glide frit mellem mange leverandører i cloud-verdenen.

Det kan du læse mere om her: IBM Danmark om milliard-opkøbet af Red Hat: Næste fase i cloud-krigen handler om at hjælpe kunderne med at undgå vendor lockin

Læs også:

IBM’s omsætning på cloud steget med 30 procent på et år - stor optimisme trods samlet tilbagegang

Forstå verdens mægtigste cloud-selskab: Her er fire vigtige pointer om AWS efter kæmpe-konferencen AWS re:Invent i Las Vegas

AWS investerer heftigt i Danmark: "Vi er superfleksible og super-hurtige. Vi er der, når kunderne har behovet"

AWS har samlet 60.000 mennesker i Las Vegas: Her er hovedtemaerne på den (måske) største it-konference i verden