Artikel top billede

YouTube lancerer TikTok-rival: Nu kommer den splinternye video-tjeneste ‘Short’

YouTube er på vej med en TikTok-lignende tjeneste, der kommer til at bygge på ultrakorte korte video-klip, der kan deles hurtigt direkte fra din smartphone.

Den kinesiske video-tjeneste TikTok er blevet en gigantisk succes på kort tid, hvor det har vist sig, at formaet med ultrakorte og delbare videoklip har ramt ikke mindst de yngre forbrugere, der primært anvender deres mobiltelefoner på farten.

Den succes vil YouTube gerne have en bid af. Selskabet lancerer i nu en TikTok-lignende tjeneste, der bygger på muligheden for hurtigt at oploade ultra-delbare, korte videoklip fra smartphone.

Tjenesten kommer til at hedde Short og bliver ifølge YouTube for ‘skabere og kunstnere, der ønsker at filme korte, catchy videoer alene ved hjælp af deres mobiltelefoner.’

Short lanceres i første omgang på det indiske marked i en beta-version, som YouTube vil anvende til at teste en række nye funktioner og værktøjer.

“Det er en tidlig version af produktet, men vi lancerer det nu for at føre jer - vores globale fællesskab af brugere, skabere og kunstere - med på vores rejse i takt med, at vi bygger og forbedrer Shorts,” lyder det fra YouTube.

Shorts-videoerne bliver maksimalt 15 sekunder lange, og interfacet bliver simpelth med ganske få redigeringsmuligheder.

De inkluderer nem tilføjelse af musik fra et stort bagkatalog, mulighed for nem sammenføjning af flere klip, hastigheds-funktion, så man kan ændre tempo på videoen samt en selvudløser-funktion, så man kan filme uden at holde kameraet i hånden.

I den kommende tid vil selskabet løbende tilføje flere features og lancerer Shorts i flere lande.

Lanceringen kommer samtidig med, at der er meget virak og turbulens omkring kinesiske TikTok, som USA’s præsident Donald Trump beskylder for at udnytte brugerdata til Kinas fordel - blandt andet ved at lagre data på servere i Kina.

Microsoft har uden heldt forsøgt at overtage TikTok, som nu istedet netop har besluttet at indgå partnerskab med Oracle.

Det kan du læse mere om her: Oracle skal overtage del af TikTok - kinesiske TikTok-ejere siger nej til kæmpetilbud fra Microsoft

Du kan læse mere om Shorts hos YouTube her.

Læs også:

Nu er Trump ude med ultimatum i TikTok-krig: Får 90 dage til at gennemføre handel