YouTube lancerer TikTok-rival: Nu kommer den splinternye video-tjeneste ‘Short’

YouTube er på vej med en TikTok-lignende tjeneste, der kommer til at bygge på ultrakorte korte video-klip, der kan deles hurtigt direkte fra din smartphone.

Den kinesiske video-tjeneste TikTok er blevet en gigantisk succes på kort tid, hvor det har vist sig, at formaet med ultrakorte og delbare videoklip har ramt ikke mindst de yngre forbrugere, der primært anvender deres mobiltelefoner på farten.

Den succes vil YouTube gerne have en bid af. Selskabet lancerer i nu en TikTok-lignende tjeneste, der bygger på muligheden for hurtigt at oploade ultra-delbare, korte videoklip fra smartphone.

Tjenesten kommer til at hedde Short og bliver ifølge YouTube for ‘skabere og kunstnere, der ønsker at filme korte, catchy videoer alene ved hjælp af deres mobiltelefoner.’

Short lanceres i første omgang på det indiske marked i en beta-version, som YouTube vil anvende til at teste en række nye funktioner og værktøjer.

“Det er en tidlig version af produktet, men vi lancerer det nu for at føre jer - vores globale fællesskab af brugere, skabere og kunstere - med på vores rejse i takt med, at vi bygger og forbedrer Shorts,” lyder det fra YouTube.

Shorts-videoerne bliver maksimalt 15 sekunder lange, og interfacet bliver simpelth med ganske få redigeringsmuligheder.

De inkluderer nem tilføjelse af musik fra et stort bagkatalog, mulighed for nem sammenføjning af flere klip, hastigheds-funktion, så man kan ændre tempo på videoen samt en selvudløser-funktion, så man kan filme uden at holde kameraet i hånden.

I den kommende tid vil selskabet løbende tilføje flere features og lancerer Shorts i flere lande.

Lanceringen kommer samtidig med, at der er meget virak og turbulens omkring kinesiske TikTok, som USA’s præsident Donald Trump beskylder for at udnytte brugerdata til Kinas fordel - blandt andet ved at lagre data på servere i Kina.

Microsoft har uden heldt forsøgt at overtage TikTok, som nu istedet netop har besluttet at indgå partnerskab med Oracle.

Det kan du læse mere om her: Oracle skal overtage del af TikTok - kinesiske TikTok-ejere siger nej til kæmpetilbud fra Microsoft

Du kan læse mere om Shorts hos YouTube her.

Læs også:

Nu er Trump ude med ultimatum i TikTok-krig: Får 90 dage til at gennemføre handel

Premium
Blandt 18.000 indberetninger om databrud er menneskefejl den mest almindelige: Sådan undgår din virksomhed de mest basale databrud
18.000 anmeldelser om databrud er tikket ind hos Datatilsynet siden siden GDPR-loven trådte i kraft. "Mange af de fejl, som vi ser, beror på relativt banale fejl,” lyder det fra tilsynets it-sikkerhedspecialist Allan Frank. Se her, hvordan du relativt nemt kan undgå dem.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.