Morgen-briefing: Dansk smittestop-app nu downloadet 1,3 millioner gange / Hent en skabelon til smitte-sporing / Dustin vil være bæredygtig med ny strategi

Dansk smittestop-app nu downloadet 1,3 millioner gange. Hent en skabelon til smitte-sporing. Dustin vil være bæredygtig med ny strategi. Kviknet får adgang til Energi Fyns åbne fibernet. Google vil give fyrede fra Københavns Lufthavn et digital løft. Mobilbetalinger vinder kraftigt frem.

Velkommen til torsdagens morgen-briefing fra Computerworld. Din morgenvært i dag er Dan Jensen

Dansk smittestop-app nu downloadet 1,3 millioner gange
Den danske smittestop-app med navnet Smitte|stop er blevet downloadet 1.306.989 gange fra lanceringen 18. juni til i mandags, 14. september, meddeler Sundheds- og Ældreministeriet.

Ifølge ministeriet har 1.365 personer meldt sig smittede i appen. Det er ifølge ministeriet ikke muligt at se, hvor mange danskere, der via appen har fået besked om, at de er i risiko for at blive smittet.

“Men 586 personer har i fra den 6/7 - 11/9 gennemført en test, hvor de på http://coronaproever.dk har angivet som årsag, at de har fået besked om smitterisiko i appen,” lyder det fra ministeriet.

De fleste af disse - nemlig 478 - peger på, at de alene er blevet testet på grund af appen. Af de 478 er de otte blevet testet positiv.

“Tallene [kan] ses som indikationer på, at appen fungerer,” lyder det fra Sundheds- og Ældreministeriet på denne baggrund.

Hent en skabelon til smitte-sporing
Datatilsynet har udarbejdet en skabelon, som restauranter, cafeer, barer og lignende kan anvende til gæsternes registrering af deres kontaktoplysninger uden at det strider med GDPR.

Det er ideen, at registreringen kan anvendes med henblik på smittesporing, og i skabelonen fra Datatilsynet sikres det, at gæsterne skriver under på, at de har fået oplysninger om, hvorfor data indsamles, hvad de anvendes til og lignende.

Skabelonen er i Word-format og lige til at printe ud.

Du kan læse mere hos Datatilsynet her.

Dustin vil være bæredygtig med ny strategi
It-forhandleren Dustin vil være bæredygtig og har nu formuleret en langsigtet strategi for bæredygtighed og socialt samfundsansvar, som strækker sig helt frem til 2030.

En del af målsætningen er, at Dustin skal være helt klimaneutral i 2030. Desuden skal Dustin i 2030 har et 100 procent cirkulært sortiment, ligesom selskabet skal have lanceret “i alt 100 tiltag for at forbedre arbejdet inden for social ligestilling yderligere,” som det hedder.

“Med den nye bæredygtighedsstrategi vil Dustin også inspirere andre virksomheder i branchen til at drive arbejdet fremad og hjælpes ad for at bidrage til en positiv samfundsudvikling,” meddeler selskabet.

Kviknet får adgang til Energi Fyns åbne fibernet
Energi Fyn byder fra begyndelsen af 2021 den fynske indholdslevernadør Kviknet velkommen på sit fibernet, der når ud til 80.000 husstande på Fyn.

Energi Fyn har besluttet at åbne sit fibernet for indholdsleverandørerne, og Kviknet er den første af slagsen, som selskabet nu indgår aftale med.

Det er planen, at der skal følge flere.

“Aftalen med Kviknet er den første aftale, som er på plads, men vi vil indgå aftaler med flere indholdsudbydere i løbet af de næste måneder, så det i løbet af 2021 vil være muligt for vores andelshavere at vælge mellem en række forskellige indholdsudbydere,” meddeler bredbåndsdirektør i Energi Fyn, Carsten Nedergaard Hansen.

De kommende leverandører kommer til at optræde side om side med Energi Fyns eget indholdsselskab, Waoo.

Google vil give fyrede fra Københavns Lufthavn et digital løft
Google vil give de mange fyrede fra Københavns Lufthavn et digital løft ved at tilbyde dem et kort, men intensivt, kursusforløb i eksempelvis online-salg, nyhedsbreve, SoMe og lignende.

Det skal ske i samarbejde med Taarnby Kommune samt et særligt center for de lufthavnsfolk, der er blevet fyret på grund af corona-krisen.

Kursusforløbet hedder ‘Digital Koordinator’ og tager fire uger. Google har givet kurset overskriften “Få digital råstyrke og land dit næste job.”

De fyrede lufthavnsfolk er “en hårdtarbejdende og talentfuld gruppe, der fortjener en ny chance i den digitale økonomi. Vi kan gøre det,” skriver Google-direktør Malou Aamund på LinkedIn.

Du kan læse mere om kurset hos Google her.


Mobilbetalinger vinder kraftigt frem
Betalinger med mobiltelefonen vinder hastigt frem, viser en ny oversigt fra Nationalbanken.

Ifølge undersøgelsen blev hver 10. betaling i fysisk handel i 2019 foretaget med mobiltelefonen, mens hver tredje betaling på internettet blev foretaget med mobiltelefon.

Det svarer til, at andelen af betalinger foretaget med mobiltelefonen er blevet mere end fordoblet på blot to år, lyder det fra Nationalbanken.

Det er især personer under 40 år, der tyr til mobiltelefonen, når de skal betale. De unges brug af betalingskort er til gengæld faldet med 80 procent i de seneste par år.

“I Danmark er de mest udbredte mobilbetalingsløsninger i fysisk handel Apple Pay, Dankort-appen, Google Pay, MobilePay og PayPal,” lyder det fra Nationalbanken.

Du finder hele undersøgelsen fra banken her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan vinder de etablerede virksomheder med digital transformation
For virksomheder der forbereder sig på at gennemgå en digital transformation, hvor Customer Experience er en central faktor, så har der aldrig været mere på spil end nu. Digital disruption truer med at ændre måden legacy virksomheder driver forretning på. Etablerede virksomheder udfordres af nye virksomheder, som mestrer det hurtigt udviklende digitale landskab. Kunder forventer en nem oplevelse og de vil kunne drage nytte af de samme digitale kanaler, som de bruger til at kommunikere med venner og familie med, til at kommunikere med virksomheder. Denne guide har vi designet til at hjælpe Enterprise virksomheder, der er i de tidlige stadier af deres digitale transformation, de organisationer vi kalder Digital Transformers – til at forstå de bedste næste skridt baseret på deres unikke profiler og hjælpe dem med at benchmarke mod deres konkurrenter.