Artikel top billede

Morgen-briefing: Dansk smittestop-app nu downloadet 1,3 millioner gange / Hent en skabelon til smitte-sporing / Dustin vil være bæredygtig med ny strategi

Dansk smittestop-app nu downloadet 1,3 millioner gange. Hent en skabelon til smitte-sporing. Dustin vil være bæredygtig med ny strategi. Kviknet får adgang til Energi Fyns åbne fibernet. Google vil give fyrede fra Københavns Lufthavn et digital løft. Mobilbetalinger vinder kraftigt frem.

Velkommen til torsdagens morgen-briefing fra Computerworld. Din morgenvært i dag er Dan Jensen

Dansk smittestop-app nu downloadet 1,3 millioner gange

Den danske smittestop-app med navnet Smitte|stop er blevet downloadet 1.306.989 gange fra lanceringen 18. juni til i mandags, 14. september, meddeler Sundheds- og Ældreministeriet.

Ifølge ministeriet har 1.365 personer meldt sig smittede i appen. Det er ifølge ministeriet ikke muligt at se, hvor mange danskere, der via appen har fået besked om, at de er i risiko for at blive smittet.

“Men 586 personer har i fra den 6/7 - 11/9 gennemført en test, hvor de på http://coronaproever.dk har angivet som årsag, at de har fået besked om smitterisiko i appen,” lyder det fra ministeriet.

De fleste af disse - nemlig 478 - peger på, at de alene er blevet testet på grund af appen. Af de 478 er de otte blevet testet positiv.

“Tallene [kan] ses som indikationer på, at appen fungerer,” lyder det fra Sundheds- og Ældreministeriet på denne baggrund.

Hent en skabelon til smitte-sporing

Datatilsynet har udarbejdet en skabelon, som restauranter, cafeer, barer og lignende kan anvende til gæsternes registrering af deres kontaktoplysninger uden at det strider med GDPR.

Det er ideen, at registreringen kan anvendes med henblik på smittesporing, og i skabelonen fra Datatilsynet sikres det, at gæsterne skriver under på, at de har fået oplysninger om, hvorfor data indsamles, hvad de anvendes til og lignende.

Skabelonen er i Word-format og lige til at printe ud.

Du kan læse mere hos Datatilsynet her.

Dustin vil være bæredygtig med ny strategi

It-forhandleren Dustin vil være bæredygtig og har nu formuleret en langsigtet strategi for bæredygtighed og socialt samfundsansvar, som strækker sig helt frem til 2030.

En del af målsætningen er, at Dustin skal være helt klimaneutral i 2030. Desuden skal Dustin i 2030 har et 100 procent cirkulært sortiment, ligesom selskabet skal have lanceret “i alt 100 tiltag for at forbedre arbejdet inden for social ligestilling yderligere,” som det hedder.

“Med den nye bæredygtighedsstrategi vil Dustin også inspirere andre virksomheder i branchen til at drive arbejdet fremad og hjælpes ad for at bidrage til en positiv samfundsudvikling,” meddeler selskabet.

Kviknet får adgang til Energi Fyns åbne fibernet

Energi Fyn byder fra begyndelsen af 2021 den fynske indholdslevernadør Kviknet velkommen på sit fibernet, der når ud til 80.000 husstande på Fyn.

Energi Fyn har besluttet at åbne sit fibernet for indholdsleverandørerne, og Kviknet er den første af slagsen, som selskabet nu indgår aftale med.

Det er planen, at der skal følge flere.

“Aftalen med Kviknet er den første aftale, som er på plads, men vi vil indgå aftaler med flere indholdsudbydere i løbet af de næste måneder, så det i løbet af 2021 vil være muligt for vores andelshavere at vælge mellem en række forskellige indholdsudbydere,” meddeler bredbåndsdirektør i Energi Fyn, Carsten Nedergaard Hansen.

De kommende leverandører kommer til at optræde side om side med Energi Fyns eget indholdsselskab, Waoo.

Google vil give fyrede fra Københavns Lufthavn et digital løft

Google vil give de mange fyrede fra Københavns Lufthavn et digital løft ved at tilbyde dem et kort, men intensivt, kursusforløb i eksempelvis online-salg, nyhedsbreve, SoMe og lignende.

Det skal ske i samarbejde med Taarnby Kommune samt et særligt center for de lufthavnsfolk, der er blevet fyret på grund af corona-krisen.

Kursusforløbet hedder ‘Digital Koordinator’ og tager fire uger. Google har givet kurset overskriften “Få digital råstyrke og land dit næste job.”

De fyrede lufthavnsfolk er “en hårdtarbejdende og talentfuld gruppe, der fortjener en ny chance i den digitale økonomi. Vi kan gøre det,” skriver Google-direktør Malou Aamund på LinkedIn.

Du kan læse mere om kurset hos Google her.

Mobilbetalinger vinder kraftigt frem

Betalinger med mobiltelefonen vinder hastigt frem, viser en ny oversigt fra Nationalbanken.

Ifølge undersøgelsen blev hver 10. betaling i fysisk handel i 2019 foretaget med mobiltelefonen, mens hver tredje betaling på internettet blev foretaget med mobiltelefon.

Det svarer til, at andelen af betalinger foretaget med mobiltelefonen er blevet mere end fordoblet på blot to år, lyder det fra Nationalbanken.

Det er især personer under 40 år, der tyr til mobiltelefonen, når de skal betale. De unges brug af betalingskort er til gengæld faldet med 80 procent i de seneste par år.

“I Danmark er de mest udbredte mobilbetalingsløsninger i fysisk handel Apple Pay, Dankort-appen, Google Pay, MobilePay og PayPal,” lyder det fra Nationalbanken.

Du finder hele undersøgelsen fra banken her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere