Ny corona-funktion til Google Maps: Tjek smittetrykket før du rejser

En ny funktion er på vej til Google Maps, der gør det muligt for dig at tjekke smittetrykket, før du rejser til en ny destination.

Google vil i de kommende dage udrulle en ny funktion ud til Google Maps, der lader dig tjekke, hvor mange covid-19-smittede, der i et givent område.

Det oplyser Google i et blogindlæg.

Den nye funktion bliver et nyt lag, som du kan lægge oven på kortet i Google Maps. Forskellige områder vil herefter blive markeret med forskellige farvekoder alt efter, hvor højt smittetrykket er det givne sted.

Understøtter 220 lande
Funktionen vil vise antallet af smittetilfælde per 100.000 indbyggere i de senste syv dage for alle de 220 lande, som Google Maps understøtter.

Ifølge Google vil det nye værktøj især være nyttigt, hvis du planlægger en rejse.

”Det er et værktøj, der giver dig kritiske informationer om antallet af covid-19-tilfælde i et område, og det kan hjælpe dig med at tage mere informerede beslutninger om, hvor du ønsker at tage hen," lyder det i blogindlægget.

Flere datakilder
Funktionen gør brug af data fra flere forskellige kilder. Heriblandt fra John Hopkins University, New York Times og Wikipedia.

Ifølge Google vil de nye covid-19-lag i Google Maps blive udrullet på Androd og iOS i løbet af den kommende uge.

Du finder funktionen ved klikke på lag-knappen i højre hjørne af Google Maps og herefter vælger du covid 19-info.

Læs også:
Google Maps bliver langt mere detaljeret: Se de farverige ændringer herPremium
Udviklings- og Forenklingsstyrelsen lancerer for første gang robot baseret på kunstig intelligens: Skal skære op mod 400 timers tastearbejde væk
En ny RPA-robot skal effektivisere sagsbehandlingen hos Motorstyrelsen med op mod 400 timer mindre tastearbejde årligt. Robotten er udviklet i Udviklings- og Forenklingsstyrelsens store kunstig intelligens- og RPA-afdeling, der nu vil sætte endnu mere turbo på kunstig intelligens i RPA-løsninger.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få øjeblikkelig og brugbar sikkerhedsindsigt med SIEM i skyen
En stigende del af virksomhedens kritiske IT-infrastruktur og applikationer driftes som hybridløsninger eller leveres online som SaaS eller PaaS. Alligevel er mange sikkerhedsprodukter stadig on-premise-baserede, tunge at implementere, kræver løbende vedligehold, er svære at overskue og bliver slet ikke udnyttet effektivt – hvis de da overhovedet installeres. Men det er under hastig forandring. Gartner venter, at 80% af alle Security Information and Event Management-løsninger (SIEM) om højst fem år vil have kernefunktioner, der udelukkende leveres via skyen, og det er der gode grunde til. Cloudbaseret SIEM er mere agilt, lettere at implementere, trækker på både AI og flere datakilder, er enkle at skalere og giver et markant bedre og mere prioriteret overblik over aktuelle trusler. Læs meget mere i denne hvidbog.