Artikel top billede

Danske Corti har udviklet en robot, der kan hjælpe med at diagnosticere corona via telefonen

En robot der lytter efter særlige nøgleord kan hjælpe myndighederne med at identificere coronasmittede via en telefonsamtale.

Den danske ai-virksomhed Corti har udviklet en teknologi, der kan hjælpe myndighederne med at diagnosticere covid-19 gennnem et telefonopkald.

Det skriver Berlingske.

Corti har i forvejen udviklet en robot, der kan hjælpe alarmcentraler med at diagnosticere hjertestop ved at identificere særlige ord og vendinger i et alarmopkald.

Men da covid-19-pandemien tog fart i foråret besluttede selskabet sig for at træne sin robot i at identificering symptomer på corona.

“I USA var der allerede mange smittede, og via vores partnere i Seattle fik vi en masse opkald fra personer, der troede, at de havde corona, og disse opkald kunne vi analysere. Vi lagde dem op på serveren, trænede robotten og fik testet resultaterne. Herefter sendte vi vores resultater tilbage til vores partnere i USA, som fik dem godkendt og udgav en klinisk publication,” fortæller Cortis stifter Andreas Cleve til Berlingske.

Han forklarer endvidere til avisen, at robotten lærte at skelne mellem potentielle covid-sager, der skulle tages alvorligt og sager, hvor der var mindre grund til bekymring.

En sondring der blandt betød, at akutberedskabet i Seattle kunne spare på deres begrænsede mængde af værnemidler, når de skulle rykke ud i ambulance.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.