Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Danske Corti har udviklet en robot, der kan hjælpe med at diagnosticere corona via telefonen

En robot der lytter efter særlige nøgleord kan hjælpe myndighederne med at identificere coronasmittede via en telefonsamtale.

Den danske ai-virksomhed Corti har udviklet en teknologi, der kan hjælpe myndighederne med at diagnosticere covid-19 gennnem et telefonopkald.

Det skriver Berlingske.

Corti har i forvejen udviklet en robot, der kan hjælpe alarmcentraler med at diagnosticere hjertestop ved at identificere særlige ord og vendinger i et alarmopkald.

Men da covid-19-pandemien tog fart i foråret besluttede selskabet sig for at træne sin robot i at identificering symptomer på corona.

“I USA var der allerede mange smittede, og via vores partnere i Seattle fik vi en masse opkald fra personer, der troede, at de havde corona, og disse opkald kunne vi analysere. Vi lagde dem op på serveren, trænede robotten og fik testet resultaterne. Herefter sendte vi vores resultater tilbage til vores partnere i USA, som fik dem godkendt og udgav en klinisk publication,” fortæller Cortis stifter Andreas Cleve til Berlingske.

Han forklarer endvidere til avisen, at robotten lærte at skelne mellem potentielle covid-sager, der skulle tages alvorligt og sager, hvor der var mindre grund til bekymring.

En sondring der blandt betød, at akutberedskabet i Seattle kunne spare på deres begrænsede mængde af værnemidler, når de skulle rykke ud i ambulance.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere