Topnyhed:David Heinemeier Hansson vinder IT-Prisen 2023

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Corona-handel får danske netbutikker til at tro på solid vækst / Danske Falcon.io understøtter nu Instagram Messaging / Visma investerer i kvindeligt cykelhold på topplan med dansk rytter

Morgen-briefing: Corona-handel får danske netbutikker til at tro på solid vækst / Danske Falcon.io understøtter nu Instagram Messaging / Visma investerer i kvindeligt cykelhold på topplan med dansk rytter / EU har sat gang i at samkøre EU-landes smittestop-apps / Nokia skal bygge 4G-netværk på månen for NASA / Krav om fælles EU-indsats mod 5G-misinformation

God morgen ... og velkommen til tirsdagens udgave af morgen-briefingen fra Computerworld, som den blev til i hjertet af den fremskudte lyttepost på Amager. Niels Veileborg og resten af redaktionen ønsker dig en god dag.

Corona-handel får danske netbutikker til at tro på solid vækst

Danske online-butikker fik virkelig travlt, da corona-krisen satte ind, og det får butikkerne til at tro på solid vækst i de kommende år.

En ny analyse fra butikkernes organisation FDIH viser, at hver tredie onlinebuik regner med midts 25 procents omsætningsvækst de kommende tre år. Og næsten halvdelen af butikkerne regne med vækst på mellem 5 og 24 procent. Det skriver Finans.

FDIH tror, at krisen har flyttet en del forbrug permanent online.

Danske Falcon.io understøtter nu Instagram Messaging

Falcon.io, der sælger værktøj til professionel håndtering af sociale medier, har udviklet en ny løsning, som betyder, at virksomheder kan nu læse og besvare beskeder fra deres Instagram-indbakke direkte i Falcons software, skriver Falcon i en pressemeddelelse.

Indtil nu har virksomheder kun været i stand til at læse private beskeder via Instagram’s egen app, hvilket har gjort kommunikationsformen meget svær at håndtere for populære brands, der får mange beskeder dagligt. Med Falcon, der er designet til professionelle kundeservice-teams, kan virksomheder således håndtere mange flere beskeder og besvare dem hurtigere

Falcon har igennem mange år samarbejdet tæt med Instagram på flere projekter. I 2017 blev Falcon Alpha-partner, da Instagram for første gang nogensinde udviklede et produkt til data-rapportering, og i 2018 var Falcon igen først med en løsning til planlægning og direkte publicering af Instagram-opslag.

Visma investerer i kvindeligt cykelhold på topplan med dansk rytter

It-virksomheden Visma øger investeringen i professionel cykelsport og er med til at sætte et nyt hold for kvinder i sving. Visma er medsponsor af Team Jumbo-Visma, hvis nye kvindecykelhold skal konkurrere under samme navn som Jumbo-Vismas herrehold.

Det kvindelige Team-Jumbo hold starter med en kontinental licens i 2021, da UCI-reglerne ikke tillader et nyt hold at komme direkte ind i kvindernes UCI World Tour. Blandt holdets ryttere er danske Pernille Mathiesen.

“Det giver os også mulighed for at vise vores support til ligestillingsdebatten, ikke kun inden for cykling, men i hele samfundet ved at give begge køn samme vilkår og inspirere unge kvinder til at opnå deres bedste, siger Merete Hverven, CEO for Visma, i en pressemeddelelse om det nye intiativ.

EU har sat gang i at samkøre EU-landes smittestop-apps

EU’s nye gateway, som skal forbinde de forskellige landes smittestop-apps, er sat i drift efter et pilotforløb, meddeler EU-kommissionen.

I første omgang er der skabt forbindelse mellem apps fra Tyskland, Irland og Italien. Senere følger de øvrige landes apps - deriblandt Danmarks.

Nokia skal bygge 4G-netværk på månen for NASA

Nokia skal bygge verdens første LTE/4G-netværk på månen. Ordren kommer fra den amerikanske rumfartsorganisation NASA, fremgår det af en pressemeddelse.

Den nye netværk bliver en vigtig del af NASA’s såkaldte Artemis-program, som har til formål at etablere en bæredygtig tilstedeværelse på planeten inden udgangen af dette årti.

Nokia skal dog ikke sende en sværm af teknikere til månen. Målet er at sende et selvkonfigurerende system afsted med landingsfartøjet lunar lander i slutningen af 2022.

Krav om fælles EU-indsats mod 5G-misinformation

15 EU-lande kræver nu en fælles EU-indsats mod misinformation om 5G. Kravet kommer efter afbrænding af mobilmaster i 10 europæiske lande og angreb på mobil-teknikere i de seneste måneder, skriver Reuters.

Angrebene skyldes angiveligt konspirationsteorier om, at corona-pandemien har en forbindelse til 5G-udrulningen.

Sverige og Finland er medunderskrivere af henvendelsen til EU-komissær Margrethe Vestager - men ikke Danmark.