It-sikkerhedsfirmaet McAfee på vej mod kæmpe børsnotering: Kapitalfond og Intel står til at score kassen

It-sikkerhedskæmpen McAfee bliver børsnoteret og har påbegyndt det indledende salg af aktier. Selskabet ventes at blive prisfastsat til i alt 8,6 milliarder dollar.

It-sikkerhedsselskabet McAfee er på vej tilbage på børsen og har netop indledt første salgs-runde af aktier.

Her har selskabet udbudt 37 millioner aktier til 20 dollar per styk til investorerne.

Tilbage står fortsat et betydeligt antal aktier. Med en pris på 20 dollar per aktie, vil McAfee alt i alt få en samlet værdi på 8,6 milliarder dollar - godt 70 milliarder kroner.

Hovedaktionærerne er i dag kapitalfonden TPG og Intel.

McAfee er en gammel kending på den amerikanske fondsbørs.

Selskabet var nemlig børsnoteret frem til 2011, da Intel købte det for 7,7 milliarder dollar i en dengang meget stor satsning på it-sikkerhedsområdet.

Det kan du læse mere om her: Intel køber McAfee for 45 milliarder kroner

Dengang besluttede Intel at skrotte det ellers meget kendte McAfee-navn, som efter nogle år dog blev vakt til live igen, da Intel solgte hoveddelen af McAfee til kapitalfonden TPG.

Det kan du læse mere om her: Intel sælger kontrollen over McAfee - har ikke brug for selskabet længere

Det er TPG, der i dag står bag børsnoteringen af McAfee. Kapitalfonden ejer 66 procent af McAfee i dag, mens Intel ejer syv procent.

Også kapitalfionden Thoma Bravo og den Singapore-baserede fond GIC ejer større andele af sikkerhedsfirmaet.

Børsnoteringen kommer i en tid, hvor der meget stor efterspørgsel efter avancerede it-sikkerhedsløsnnger, der kan beskytte organisationer mod ødelæggende angreb, som vi har set mange af de i senere år.

McAfee omsatte for 1,4 milliarder dollar i de første seks måneder af 2020, hvilket svarer til en vækst på ni procent.

Selskabet har trods navne-sammenfaldet i øvrigt ikke længere det mindste at gøre med stifter John McAfee, der er kendt for sine mildest talt excentriske eskapader, som du kan læse mere om her: Skræmmende dokumentarfilm fremstiller berømt it-sikkerhedsekspert som skingrende sindsyg og farlig

Læs også:

McAfee melder sig ind i kampen om at overtage resterne af Symantec

Kapitalfond overtager kendt it-sikkerhedsfirma: Lægger 26 milliarder kroner på bordet for selskabet

Berygtede John McAfee sporløst forsvundet: Nu kan hans skjulte datafælder med hemmelige informationer blive udløst


mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.