Artikel top billede

(Foto: Steve Woods)

Kortlægning: Cyber-kriminelle handler i stor stil med skræddersyede cyberangreb

Velorganiserede kriminelle grupper køber og sælger i stigende omfang hackerværktøjer, data og skræddersyede angreb til hinanden.

Hackergrupperne samarbejderne i stigende omfang med hinanden og køber og sælger stjålne data, personoplysninger, hackerværktøjer og lignende til hinanden.

Sådan lyder det fra Center for Cybersikkerhed i en ny trusselsvurdering, skriver Finans i en bredt udsendt artikel.

Det er første gang, at Center for Cybersikkerhed kortlægger den indbyrdes handel i de kriminelle hackermiljøer på nettet.

Modellen kaldes for ‘Crime-as-a-service.’

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) siger til avisen, at kortlægningen understreger, at hackermiljøerne er præget af høj kompleksitet, ligesom handelen viser, at der er tale om et stort marked.

“Vi står stærkt i Danmark, men cybertruslerne bliver øget og udvikler sig hastigt. Derfor er vi nødt til hele tiden at løfte niveauet. Vi kommer blandt andet. til at ansætte mange flere med de rette kompetencer i de kommende år,” siger hun til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere