Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danskernes interesse for det amerikanske valg eksploderede på Google / Små virksomheder klarer bogholderiet på farten / Russiske myndigheder anholder 20-årig hacker

Danskernes interesse for det amerikanske valg eksploderede på Google. Små virksomheder klarer bogholderiet på farten. Russiske myndigheder anholder 20-årig hacker. Grønlandsk it-virksomhed køber dansk konsulenthus. Walmart og Comcast vil udvikle smart tv.

Godmorgen og velkommen til dagens overflyvning af de danske it-nyheder.

Nyhedsdækning er fortsat præget af det amerikanske præsidentvalg, og her følger torsdagens morgen-briefing, der i dag er serveret af Alexander Haslund.

Danskernes interesse for det amerikanske valg eksploderede på Google

Vi begynder også her med at runde præsidentvalget, hvor danskernes interesse for valget har været enormt.

Det viser i hvert fald søgninger på Google, hvor danskerne efter resultatet klokken 2 og især klokken 3 i stor flok søgte på præsidentvalget, skriver Jesper Vangkilde, kommunikationschef for Google i Danmark via Twitter.

Søgninger på det amerikanske valg blev firdoblet sammenlignet med resten af ugen.

De to spørgsmål, der steg mest hos danskerne, var - har Trump vundet, og hvem er præsident i USA. De steg med henholdsvis over 4.000 procent og knap 3.000 procent.

Længere nede af listen finder vi desuden spørgsmålet, hvad er Trump, som steg med 190 procent.

Små virksomheder klarer bogholderiet på farten

I oktober blev der på Dinero sendt 24.356 fakturer og uploadet 128.401 bilag via mobiltelefon.

Det skriver iværksætter og Dinero-direktør Martin Thorborg på Linkedin.

Udvikling er ifølge Martin Thorborg bemærkelsesværdig.

"Det er mere end en fordobling siden sidste år og viser, at de små virksomheder nu i større stil er begyndt at lave deres bogholderi på farten," skriver han.

Russiske myndigheder anholder 20-årig hacker

De russiske myndigheder har anholdt en 20-årig russisk hacker, som mistænkes for at have inficeret over 2.000 computere med malware rundt om i Rusland.

Det skriver Zdnet.

Ifølge CSIS Security Group er den anholdte kendt under navnet "1ms0rry", og har blandt stået bag malware ved navn 1ms0rry-Miner, N0f1l3 og LoaderBot.

Alle russisk-talende hackerforums, skriver Zdnet, gør det i dag meget klart i deres regelsæt, at det - for at undgå de russiske myndigheders søgelys - er forbudt at angribe brugere fra det tidligere Sovjet-territorie.

Grønlandsk it-virksomhed køber dansk konsulenthus

Den grønlandskejede it-virksomhed Comby opkøber det danske it-konsulenthus IT Business Center.

Det sker som led i vækststrategi, hvor virksomheden nu udvider antallet af medarbejdere og kundeporteføljen, skriver Comby i en meddelelse til Computerworld.

Comby blev stiftet i 2000 i Nuuk, hvor hovedkontoret også er placeret. I dag har selskabet også et kontor i Slagelse, hvor det nu opkøbte danske it-selskab også er placeret.

Walmart og Comcast vil udvikle smart tv

Amerikanske Walmart og Comcast undersøger muligheden for i fællesskab at udvikle og distribuere smart tv'er.

Det skriver Ritzau.

Forhandlingerne sker som led i internet og kabeltv-selskabet Comcasts ambitioner om et indtog på streamingmarkedet.

Lige nu går en deal på, at Walmart mod at promovere tv'erne med software fra Comcast vil få en del af omsætningen.

Om dagen i dag

For præcis 52 år siden 5. november 1968 vandt Richard Milhous Nixon en kneben valgsejr over Hubert Humphrey og blev USA's 37. præsident blandt andet med et løfte om at stoppe Vietnamkrigen.

Nixon sad på den magtfulde trone under Apollo 11, da amerikanske astronauter som de første landede på månen 20. juli 1969, og præsidenten holdt en tale, der blev broadcastet over hele verden.

I 1972 genvandt Nixon embedet med en af de største marginer i amerikansk historie, hvor han fik næsten 18 millioner flere stemmer end sin modkandidat og vandt 49 ud af 50 stater.

Nixons succes stoppede dog som bekendt brat, da han som følge af Watergate-skandalen i 1974 måtte gå af før tid.

USA's præsident i de næste fire år vil været nummer 46.