Artikel top billede

Jakob Andersen, CIO hos Velliv.

Pensionsselskabet Velliv bygger helt ny it-platform i AWS efter skilsmisse fra Nordea: "Opgaven hedder, at vi skal etablere os fuldstændig for os selv"

I 2018 blev pensions- og livsforsikringsselskabet Velliv udskilt fra Nordea og måtte i den forbindelse etablere et helt nyt it-fundament. Valget faldt på Amazon Web Services. "Vi var ikke bundet op på noget gammelt, men havde alle muligheder i verden til at etablere den infrastruktur og de services, vi gerne ville have," siger Vellivs, CIO Jakob Andersen.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Få indblik i Vellivs etabling af helt ny AWS-baseret it-platform
  • Få svaret på, hvorfor Velliv måtte begynde helt forfra med sit it-fundament
  • Bliv klogere på, hvad CIO og driftchef hos Velliv har set som de største udfordringer i overgangen fra Nordea
  • Sådan har Velliv ind til videre tacklet økonomistyringen i AWS
1.912
9:45 min
I 2018 skiftede Nordea-afdelingen Nordea Liv & Pension navn til Velliv efter, at Velliv Foreningen først overtog 70 procent af aktierne og siden det fulde ejerskab af pensionsafdelingen.

Den større skilsmisse fra bankkoncernen betød ikke bare nyt navn og image til forsikringsselskabet, der i dag har mere 350.000 kunder, men også at selskabet måtte etablere en helt ny it-platform.

Opgaven med at kickstarte et nyt it-fundament landende hos CIO hos Velliv, Jakob Andersen. Han begyndte derfor sammen med sin drifschef Peter Hvedstrup Jensen at overveje, hvordan det nye it-landskab skulle se ud.

Det var nemlig ikke en mulighed at blive hos Nordea.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter