Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Danske Nets-ansatte frygter fyringer efter fusion med Nexi

Nets-ansatte er bekymrede over deres fremtidsudsigter efter italienske Nexis milliard-opkøb af danske Nets. De frygter fyringer.

Medarbejderne i danske Nets er bekymrede over de fremtidsudsigter, der tegner sig, når italienske Nexi begynder at høste gevinsterne på selskabets milliard-opkøb af Nets.

Handelen til 45 milliarder kroner gik igennem i weekenden efter længere tids forhandlinger, hvilket du kan læse mere om her: Nets har aftale på plads: Fusionerer med italienske Nexi - skaber europæisk betalingsgigant

Ifølge Børsen er det vurderingen, at Nexi kan høste synergigevinster på sammenlægningen med Nets og italienske Sia - som Nexi har købt fornylig - for 1,3 milliarder kroner om året.

Fællestillidsmand Frank A. Olsen siger til avisen, at den slags ‘næsten altid’ går ud over medarbejderne.

“Hver eneste gang, der er et opkøb eller en fusion, går virksomheden jo ind og vurderer: Har vi noget overlap? Er der nogle, vi kan undvære? Vi vil så fra vores side arbejde på, at man beholder de fleste medarbejdere,” siger han til avisen.

Læs også:

Nets-medarbejdere holder vejret: Frygter for deres job efter mulig fusion

Nets-topchef Bo Nilsson fratræder til sommer - har tjent en milliard kroner på Nets

Nets’ ledelse scorer kassen på kæmpefusion med Nexi

Mulig fusion af Nets skaber bekymring hos Forbrugerrådet Tænk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere