Artikel top billede

HP-regnskab overrasker positivt: Salget af Chromebooks brager frem

Salget af Chromebooks og andre bærbare steg, og samlet set var HP's regnskab bedre end analytikerne havde forventet.

Pc-producenten HP offentliggjorde tirsdag aften sit regnskab for fjerde kvartal, og det slog analytikernes forventninger.

I kvartalet er HP’s salg af bærbare computere gået frem med 18 procent til en omsætning på 7,41 milliarder dollar, og salget af Chromebooks blev mere end fordoblet.

Det samlede salg i HP's største forretningsenhed "personal system," der indeholder pc-salget, lød dog på 10,4 milliarder dollar, hvilket er samme niveau som sidste år og en anelse lavere en analytkernes forventninger på 10,5 milliarder dollar.

Ifølge CNBC blev det samlede pc-salg trukket ned af et skuffende salg dektop-computere og arbejdsstationer.

Læs også: Se listen: Her er Danmarks ni bedste it-kometer inden for it-udstyr

Omsætter for mere end forventet

Analytikerne havde forventet at HP samlet set ville levere en omsætning på 14,7 milliarder dollar, men HP klarede sig bedre og kom ud af kvartalet med en omsætning på 15,3 milliarder dollar.

Samtidig havde analytiker forventet en indtjening på 52 cent per aktien, men HP kom ud af kvartalet med en indtjening på 62 cent per aktie.

Selvom HP klarede sig bedre end forventning, så faldt selskabets omsætning med én procent i kvartalet sammenlignet med samme kvartal i fjor, og det var således fjerde kvartal i træk, at selskabet havde tilbagegang på toplinjen.

Du finder HP's regnskab her.

Læs også: Pc-salget fortsætter med at eksplodere efter coronakrisen: Her er de mest solgte mærker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere