Artikel top billede

HP-regnskab overrasker positivt: Salget af Chromebooks brager frem

Salget af Chromebooks og andre bærbare steg, og samlet set var HP's regnskab bedre end analytikerne havde forventet.

Pc-producenten HP offentliggjorde tirsdag aften sit regnskab for fjerde kvartal, og det slog analytikernes forventninger.

I kvartalet er HP’s salg af bærbare computere gået frem med 18 procent til en omsætning på 7,41 milliarder dollar, og salget af Chromebooks blev mere end fordoblet.

Det samlede salg i HP's største forretningsenhed "personal system," der indeholder pc-salget, lød dog på 10,4 milliarder dollar, hvilket er samme niveau som sidste år og en anelse lavere en analytkernes forventninger på 10,5 milliarder dollar.

Ifølge CNBC blev det samlede pc-salg trukket ned af et skuffende salg dektop-computere og arbejdsstationer.

Læs også: Se listen: Her er Danmarks ni bedste it-kometer inden for it-udstyr

Omsætter for mere end forventet

Analytikerne havde forventet at HP samlet set ville levere en omsætning på 14,7 milliarder dollar, men HP klarede sig bedre og kom ud af kvartalet med en omsætning på 15,3 milliarder dollar.

Samtidig havde analytiker forventet en indtjening på 52 cent per aktien, men HP kom ud af kvartalet med en indtjening på 62 cent per aktie.

Selvom HP klarede sig bedre end forventning, så faldt selskabets omsætning med én procent i kvartalet sammenlignet med samme kvartal i fjor, og det var således fjerde kvartal i træk, at selskabet havde tilbagegang på toplinjen.

Du finder HP's regnskab her.

Læs også: Pc-salget fortsætter med at eksplodere efter coronakrisen: Her er de mest solgte mærker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere