Artikel top billede

Microsoft åbner tre kæmpe datacentre i Sverige i 2021 - kommer til at køre helt på bæredygtig energi med splinternyt system

Microsoft åbner tre store datacentre i Sverige til næste år. De tre datacentre vil som de allerførste blive bæredygtige.

Efter flere års byggeri er Microsoft ved at være klar til at åbne sine tre nye datacentre i Sverige.

De tre datacentre kommer til at udgøre en samlet enhed med indbyrdes spejlning og backup - en ‘region’ - med deres beliggenhed i Gävle og Sandviken ved Stockholm samt i Staffanstorp lige uden for Malmø.

Det kan du læse mere om her: Microsoft bygger kæmpe “datacenter i verdensklasse” i Sverige - blot 50 kilometer fra København

Microsoft købte byggegrundene for et par år siden og har siden været i gang med at opføre de nye datacentre.

Det kan du læse mere om her: Microsoft lægger an til at bygge kæmpemæssigt datacenter nord for Stockholm: Har købt grund på størrelse med 260 fodboldbaner.

Microsoft meddeler, at den svenske datacenter-region som den første af sin slags bliver bæredygtig.

“Det er en ‘game-changer,’ den nye cloud-region vil blive drevet af 100 procent bæredygtig energi,” lyder det fra Microsoft-direktør Jean-Philippe Courtois.

Microsoft lancerede for et års tid siden en række ambitiøse klimamål, som du kan læse mere om her: Microsoft klar med ambitiøs klimaplan med 30 års sigte: Vil fjerne hele sit klima-aftryk afsat på jorden siden etableringen i 1975

Selskabet har i de svenske dataecentre indgået partnerskab med energikæmpen Vattenfall, som i datacentrene leverer det såkaldte Vattenfall 24/7 Matching-system.

Dette system gør det muligt løbende at måle energiforbruget time for time og matche det med levering af bæredygtig energi.

Systemet er helt nyt og er indtil videre blevet testet i pilot i Vattenfalls eget hovedkvarter i Sverige samt i Microsofts svenske hovedkvarter i Stockholm.

Her er 94 procent af energiforbruget med systemet blevet matchet med svensk vindenergi, mens de sidste seks procent er matchet med svensk vand-energi, hedder det.

Du kan læse mere om Vattenfall-systemet her.

Også Google er på vej til at bygge datacenter i Sverige.

Læs også:

Her er Amazons datacenter-planer - og grunden til at Amazon ikke bygger datacentre i Danmark

Microsoft på vej med fire nye nordiske datacentre: Har fravalgt Danmark som lokation

Cloud-computing udleder lige så meget CO2 som hele flyindustrien: Har du overblik over, hvor beskidt din cloud-løsning er?

It-giganterne har på få måneder skrottet to danske datacenterprojekter: "Danmark har ligget forrest i feltet, men nu ser vi, at vi godt kan blive overhalet”

Datacenter-kapløb i Norden: Nu rykker flere it-giganter ind med store datacentre