Microsoft åbner tre kæmpe datacentre i Sverige i 2021 - kommer til at køre helt på bæredygtig energi med splinternyt system

Microsoft åbner tre store datacentre i Sverige til næste år. De tre datacentre vil som de allerførste blive bæredygtige.

Efter flere års byggeri er Microsoft ved at være klar til at åbne sine tre nye datacentre i Sverige.

De tre datacentre kommer til at udgøre en samlet enhed med indbyrdes spejlning og backup - en ‘region’ - med deres beliggenhed i Gävle og Sandviken ved Stockholm samt i Staffanstorp lige uden for Malmø.

Det kan du læse mere om her: Microsoft bygger kæmpe “datacenter i verdensklasse” i Sverige - blot 50 kilometer fra København

Microsoft købte byggegrundene for et par år siden og har siden været i gang med at opføre de nye datacentre.

Det kan du læse mere om her: Microsoft lægger an til at bygge kæmpemæssigt datacenter nord for Stockholm: Har købt grund på størrelse med 260 fodboldbaner.

Microsoft meddeler, at den svenske datacenter-region som den første af sin slags bliver bæredygtig.

“Det er en ‘game-changer,’ den nye cloud-region vil blive drevet af 100 procent bæredygtig energi,” lyder det fra Microsoft-direktør Jean-Philippe Courtois.

Microsoft lancerede for et års tid siden en række ambitiøse klimamål, som du kan læse mere om her: Microsoft klar med ambitiøs klimaplan med 30 års sigte: Vil fjerne hele sit klima-aftryk afsat på jorden siden etableringen i 1975

Selskabet har i de svenske dataecentre indgået partnerskab med energikæmpen Vattenfall, som i datacentrene leverer det såkaldte Vattenfall 24/7 Matching-system.

Dette system gør det muligt løbende at måle energiforbruget time for time og matche det med levering af bæredygtig energi.

Systemet er helt nyt og er indtil videre blevet testet i pilot i Vattenfalls eget hovedkvarter i Sverige samt i Microsofts svenske hovedkvarter i Stockholm.

Her er 94 procent af energiforbruget med systemet blevet matchet med svensk vindenergi, mens de sidste seks procent er matchet med svensk vand-energi, hedder det.

Du kan læse mere om Vattenfall-systemet her.

Også Google er på vej til at bygge datacenter i Sverige.

Læs også:

Her er Amazons datacenter-planer - og grunden til at Amazon ikke bygger datacentre i Danmark

Microsoft på vej med fire nye nordiske datacentre: Har fravalgt Danmark som lokation

Cloud-computing udleder lige så meget CO2 som hele flyindustrien: Har du overblik over, hvor beskidt din cloud-løsning er?

It-giganterne har på få måneder skrottet to danske datacenterprojekter: "Danmark har ligget forrest i feltet, men nu ser vi, at vi godt kan blive overhalet”

Datacenter-kapløb i Norden: Nu rykker flere it-giganter ind med store datacentre


Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.