Her kan det blive rigtig vildt: Sådan kan Apples kommende processor-kollektion se ud

Apples planer for selskabets fremtidige M-processor kollektion er ude. Det kommende program ser lige så lovende ud, som Apples nuværende M1-processor.

Apple ser ud til at være særdeles indstillet på at skabe mere ravage i pc-branchen med sin næste processor-generationer.

Ifølge finansmediet Bloombergs oplysninger, arbejder selskabet på at kreere en ny klasse af ARM-baserede processorer med op til hele 32 regnekerner ombord.

Holder oplysningerne stik, vil det betyde, at selskabet vil skalere sin i forvejen højtydende M1-processor fra sine nuværende otte kerner til det firedobbelte.

M1-processoren har på en række punkter allerede nu bevist sin overlegenhed ved eksempelvis at matche dyrere og kraftigere processorer fra Intel-ekviperede Macbook Pro 13 og 16 maskiner, selvom den er passivt kølet inde i en let og slank maskine.

Læs også: Test: Brutal magtdemonstration fra Apple: Computerworld er blæst bagover af det termonukleare kraftværk i ny Macbook

Lovende maskiner i sigte
Til trods for en firedobling af antallet af regnekerner, vil den kommende Mac Pro opgradering med Apple-CPU kun fylde det halve af, hvad den nuværende Intel-ekviperede Mac Pro fylder.

I dag byder Apples kraftigste Mac-konfiguration på 28 regnekerner, mens kraftigste iMac kan diske op med 18.

Dertil lyder det, at Apple udvikler særlige grafiske enheder til sin fremtidige Macs, hvor der veksles mellem at levere mellem 64 og 128 grafiske regnemoduler.

I dag leverer Apple en klasseledende indbygget grafik-chip med M1-processorens otte grafiske regnemoduler.

Apples kraftige bærbare i Macbook Pro serien ser også ud til at kunne se frem til et væsentligt rygstød i form af en ny M-processor med op til 20 kerner.

Heraf bliver de 16 særligt højtydende, mens de øvrige fire er optimeret til at være særligt strømbesparende. Den nuværende M1-processor er bygget efter en fire plus fire konfiguration.

Processor-delen assisteres også af en styrket grafisk processor. Her skulle modeller med både 16 og 32 regnemoduler være i spil, lyder det.

Streg regning for Intel
Alene nyheden om Apples planer, blev hurtigt afspejlet i Apples og Intels respektive aktier som røg henholdsvis 1,3 procent op og 2,9 procent ned.

Året har allerede budt på flere Apple-hug til Intel, da Apple tidligere har meldte ud, at hele Intel-kollektionen vrages til fordel for egen-udviklere processorer, mens Intels 5G-forretning er blevet opkøbt af selskabet.

Apple regner med, at være selvforsynende med processorer inden udgangen af 2022.

Apple er i dag en af Intels største kunder og tegner sig alene for omkring af 10 procent af chip-producentens omsætning.

Læs også: Vinterens bedste laptops: Her er Computerworlds favoritter i alle prislag og genrerPremium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.