Artikel top billede

Storbritannien vil indføre skræddersyede regler til Facebook, Google og andre techgiganter … og tilhørende monsterbøder

Storbritannien vil tage nyt livtag med techgiganterne for aktivt at korrigere deres opførsel. Og der skal følge kæmpebøder med, hvis de ikke følger reglerne.

Et helt nyt regelsæt skræddersyet til hver enkelt af techgiganter som Google og Facebook er muligvis på vej i Storbritannien. Og der skal følge monsterbøder med, hvis reglerne ikke bliver overholdt, skriver BBC.

Bødestørrelsen skal være op til 10 procent af selskabernes globale omsætning. For Google ville det betyde en bøde på næsten 100 milliarder kroner.

Planen om de nye regler er udtænkt af de britiske konkurrencemyndigheder, og formålet er ‘aktivt at forme selskabernes opførsel i landet’.

Hvis de britiske parlamentarikere nikker god for planen, kan det sættes i værk allerede i april 2021, men måske kan det først ske i 2022, skriver BBC.

Det nye initiativ er en del af konsekvenserne af Brexit, for den slags regulering er typisk et EU-anliggende.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere