Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Kapitalfond forbereder milliard-salg af Prodata Consult

Det danske it-konsulenthus Prodata Consult kan være på mod et salg. Ifølge mediet Insidebusiness forlanger kapitalfonden bag Prodata Consult et 10-cifret beløb.

Kapitalfonden Polaris arbejder i øjeblikket på at få solgt det danske it-konsulenthus Prodata Consult.

Det skriver det danske erhvervsmedie Insidebusiness.

Ifølge mediet har kapitalfonden allieret sig med både Danske Bank og advokathuset Accura i forsøget på at finde en køber, og prisen for Prodata Consult skulle ligge på mellem 1,5 og 2 milliarder danske kroner.

Det er således betydeligt højere end den salgspris på 430 millioner kroner for 60 procent af aktierne, som Polaris ifølge Insidebusiness selv betalte i 2018.

Læs også: Prodata Consult forventer vækst på 50 procent i år: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner

Forbindelser til Scientology

Prodata Consult har tidligere været i medierne, fordi flere af de ledende medarbejdere – her i blandt topchefen Søren Rode – er medlemmer af trosamfundet Scientologi, og ifølge Børsen har selskabet tilmed en medarbejdermanual, der er inspireret af Scientology-stifteren L:Ron Hubbards ord.

Det var også noget, som Polaris granskede før, at kapitalfonden i 2018 valgte at opkøbe selskabet.

"Selvfølgelig har det været et tema, og det er noget, som vi har boret i. Lad mig slå fast, at vi naturligvis støtter fuldt op om religionsfrihed, men samtidig er det vigtigt, at vi ikke køber en virksomhed, der på nogen måde hænger sammen med et eller andet. Men vi er helt komfortable i det her tilfælde," sagde Jan Johan Kühl stifter af Polaris til Børsen i 2018.

Læs også: Søren Rode stopper som topchef i ProData Consult: Afløses af svenske Anders Gratte

Generationsskifte på vej

Nyheden om det mulige salg kommer efter, at Prodata Consult i starten af december meddelte, at selskabet er på vej med et generationsskifte.

I forbindelse med generationsskiftet vil den administrerende direktør gennem 11 år, Søren Rode, den 1. januar 2021 overlade direktørstolen til svenske Anders Gratte.

"Prodata Consult er i rivende udvikling og gennemgår en spændende vækstfase, hvor vi skal fortsætte med at skabe organisk vækst på vores nøglemarkeder og supplere med de helt rigtige opkøbskandidater," lød det ved den lejlighed fra Anders Gratte.

Læs også: ProData Consult køber norsk it-konsulenthus midt i corona-krisen: "Det her var for godt til ikke at gennemføre det"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.