Artikel top billede

Morgen-briefing: Aftale på plads: Nu vil Globalconnect nå ud til 100.000 husstande / Strømafbrydelse sendte Region Hovedstadens ud i it-uvejr / TikTok under anklage fra de italienske myndigheder

Morgen-briefing: Aftale på plads: Nu vil Globalconnect nå ud til 100.000 husstande / Strømafbrydelse sendte Region Hovedstadens ud i it-uvejr / TikTok under anklage fra de italienske myndigheder

Velkommen til Computerworlds morgen-briefing onsdage 23. december.

Julen står før døren - forhåbentligt dufter der brunt og brændt, der hvor du er.

Med årets sidste morgen-oversigt fra it-verdenen er nyhedsbestyrer Niels de Boissezon.

Aftale på plads: Nu vil Globalconnect nå ud til 100.000 husstande

Fiber-specialisterne fra GlobalConnect vil fremover kunne tilbyde sin lynhurtige ’Onefiber’ bredbåndsforbindelser til op mod 100.000 danske husstande over de kommende år.

Det kommer som følge af en aftale indgået mellem selskabet og wholesale-platformen OpenNet.

”Det er et naturligt skridt for os i vores mission om at udrulle fibernet i Danmark. Vi ønsker at tilbyde internetudbydere en moderne og velfungerende adgang til vores fibernet. Samtidig betyder vores aftale med OpenNet, at de mange danskere, vi er i gang med at grave lynhurtige fiberforbindelser til, får betydelig flere udbydere af vælge mellem,” siger Martin Lippert, Group CEO i GlobalConnect.

Virksomheden betjener i dag 28.000 erhvervskunder i Danmark. De første partnere vil få adgang til Onefiber via Opennet i løbet af første halvår 2021.

Strømafbrydelse sendte Region Hovedstadens ud i it-uvejr

En strømafbrydelse i et af Region Hovedstadens to datacentre skød denne uge gang i en uheldig kædereaktion, skriver Version2.

Strømsvigtet lagde sundhedsregionens Citrix-systemerne ned, så brugere og medarbejdere blev forment adgang mellem klokken 18 og 20 mandag aften.

Det resulterede blandt andet i, at besøgende ikke kunne indhente svar på Covid-19 test.

Region Hovedstaden oplyser, at afbrydelsen ikke vil betyde at patientdata er gået tabt. Da systemerne kom på fode igen, kom de svarene frem, lyder det.

TikTok under anklage fra de italienske myndigheder

Det italienske datatilsyn, Garante, gransker nu det kinesiskejet sociale medie TiKTok ovenpå anklager om brud på særligt mindreårige datasikkerhed. Det skriver Politico.

Af kritiske forhold nævner myndigheden, at mediets utilstrækkelige tiltag for at afskære mindreårige under 13 år fra platformen samt mangelfulde oplysninger om vilkår på platformen for særligt mindreårige.

Meldingen kommer ovenpå at det europæiske datatilsyn, EDPB, er i gang med sin egen undersøgelse, navnlig på forandledning af Italiens Garante.

”TikToks højeste prioritet er at værne om vores brugeres oplysninger og datasikkerhed, særligt hos vores yngre brugere. Vi har modtaget og gennemgår rapporten fra Garante og er fortsat i færd med at vurdere dennes konklusioner og imødekommer Garante med relevante oplysninger i forhold til deres undersøgelser, vi er dog uenige i flere af forholdende i deres analyse,” udtaler en talsperson fra TikTok.

Complea opkøber jysk software-virksomhed

IT-virksomheden Complea A/S styrker sin forretning på software-området med opkøbet af software-virksomheden Monosoft ApS.

”Opkøbet af Monosoft vil styrke vores udviklingsafdeling, primært med fokus på Complet-pakken. Samtidig har vi fået rigtig godt fat i udviklingsmarkedet, hvilket giver incitament til at forstærke os generelt inden for udviklingsopgaver,” begrunder Compleas direktør, Morten Hovaldt, i en meddelelse.

Monosofts kunder, medarbejdere samt øvrige aktiviteter vil fortsætte som en del af Complea fra 1. januar 2021 og flytter 1. april til Compleas nye lokaler i Aarhus.
Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.