Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Aftale på plads: Nu vil Globalconnect nå ud til 100.000 husstande / Strømafbrydelse sendte Region Hovedstadens ud i it-uvejr / TikTok under anklage fra de italienske myndigheder

Morgen-briefing: Aftale på plads: Nu vil Globalconnect nå ud til 100.000 husstande / Strømafbrydelse sendte Region Hovedstadens ud i it-uvejr / TikTok under anklage fra de italienske myndigheder

Velkommen til Computerworlds morgen-briefing onsdage 23. december.

Julen står før døren - forhåbentligt dufter der brunt og brændt, der hvor du er.

Med årets sidste morgen-oversigt fra it-verdenen er nyhedsbestyrer Niels de Boissezon.

Aftale på plads: Nu vil Globalconnect nå ud til 100.000 husstande

Fiber-specialisterne fra GlobalConnect vil fremover kunne tilbyde sin lynhurtige ’Onefiber’ bredbåndsforbindelser til op mod 100.000 danske husstande over de kommende år.

Det kommer som følge af en aftale indgået mellem selskabet og wholesale-platformen OpenNet.

”Det er et naturligt skridt for os i vores mission om at udrulle fibernet i Danmark. Vi ønsker at tilbyde internetudbydere en moderne og velfungerende adgang til vores fibernet. Samtidig betyder vores aftale med OpenNet, at de mange danskere, vi er i gang med at grave lynhurtige fiberforbindelser til, får betydelig flere udbydere af vælge mellem,” siger Martin Lippert, Group CEO i GlobalConnect.

Virksomheden betjener i dag 28.000 erhvervskunder i Danmark. De første partnere vil få adgang til Onefiber via Opennet i løbet af første halvår 2021.

Strømafbrydelse sendte Region Hovedstadens ud i it-uvejr

En strømafbrydelse i et af Region Hovedstadens to datacentre skød denne uge gang i en uheldig kædereaktion, skriver Version2.

Strømsvigtet lagde sundhedsregionens Citrix-systemerne ned, så brugere og medarbejdere blev forment adgang mellem klokken 18 og 20 mandag aften.

Det resulterede blandt andet i, at besøgende ikke kunne indhente svar på Covid-19 test.

Region Hovedstaden oplyser, at afbrydelsen ikke vil betyde at patientdata er gået tabt. Da systemerne kom på fode igen, kom de svarene frem, lyder det.

TikTok under anklage fra de italienske myndigheder

Det italienske datatilsyn, Garante, gransker nu det kinesiskejet sociale medie TiKTok ovenpå anklager om brud på særligt mindreårige datasikkerhed. Det skriver Politico.

Af kritiske forhold nævner myndigheden, at mediets utilstrækkelige tiltag for at afskære mindreårige under 13 år fra platformen samt mangelfulde oplysninger om vilkår på platformen for særligt mindreårige.

Meldingen kommer ovenpå at det europæiske datatilsyn, EDPB, er i gang med sin egen undersøgelse, navnlig på forandledning af Italiens Garante.

”TikToks højeste prioritet er at værne om vores brugeres oplysninger og datasikkerhed, særligt hos vores yngre brugere. Vi har modtaget og gennemgår rapporten fra Garante og er fortsat i færd med at vurdere dennes konklusioner og imødekommer Garante med relevante oplysninger i forhold til deres undersøgelser, vi er dog uenige i flere af forholdende i deres analyse,” udtaler en talsperson fra TikTok.

Complea opkøber jysk software-virksomhed

IT-virksomheden Complea A/S styrker sin forretning på software-området med opkøbet af software-virksomheden Monosoft ApS.

”Opkøbet af Monosoft vil styrke vores udviklingsafdeling, primært med fokus på Complet-pakken. Samtidig har vi fået rigtig godt fat i udviklingsmarkedet, hvilket giver incitament til at forstærke os generelt inden for udviklingsopgaver,” begrunder Compleas direktør, Morten Hovaldt, i en meddelelse.

Monosofts kunder, medarbejdere samt øvrige aktiviteter vil fortsætte som en del af Complea fra 1. januar 2021 og flytter 1. april til Compleas nye lokaler i Aarhus.