Presset Intel overvejer at søge teknisk bistand udefra: ”Der findes en fremtid, hvor vi anvender andres processer og teknologi”

Den mægtige chip-producent overvejer nu at søge ekspertise og udstyr udefra for at indhente sine rivaler.

Det skabte røre i chip-branchen dengang chip-giganten Intel luftede tanken om at outsource noget af sin chip-produktion til tredjeparter.

Ved CES-messen 2021 lægger selskabets administrerende direktør Bob Swan op til, at virksomheden nu overvejer flere muligheder, som tidligere har været utænkelige for selskabet, som i årtier har defineret med hvilken takt, chip-markedet skulle udvikle sig.

I stedet for at benytte tredjeparters produktionsfaciliteter, leger selskabet nu med tanken om hente ekstern bistand i form af ekspertise og produktionsudstyr udefra.

”Findes der en fremtid, hvor vi anvender andres processer og teknologi?” lød det retorisk fra chefen, som fortsætter:

”Til det vil jeg blot sige: Muligvis.”

”Jeg mener at økosystemet har udviklet sig rent strategisk for os over de sidste 10 år, og der er opstået veje og muligheder i industrien, som vi kan udnytte på nye og anderledes måder. Det er i vores primære fokus, at trække på industriens innovationer,” uddyber han i et interview med Computerworlds søstermedie, PC World.

Nye fremstillingsmåder
I Intels tilfælde er nye, mere avancerede måder at fremstille sine processorer en afgørende konkurrence-parameter.

Efter igennem årtier at være toneangivende, når det gælder stadigt mere mikroskopiske fremstillingsprocesser, har Intel i over fem år døjet med at komme videre med sin 14 nanometer proces.

Imens nyder konkurrenter som Apple allerede nu godt af avanceret fem nm produktion i deres M1-processorer, mens rivaler som Samsung og AMD er lige om hjørnet med deres første fem nm processorer.

Læs også:

Her kan det blive rigtig vildt: Sådan kan Apples kommende processor-kollektion se ud

Nu sætter AMD sig på CPU-tronen: Her er den hidsige Ryzen 5000 processor-familie

Jeg har opgraderet min syv år gamle Intel-pc til AMD's nyeste system - her er resultaterne

AMD køber konkurrenten Xilinx for 225 milliarder kroner: Kan blive seriøs udfordrer til Intel

Linus Torvalds dropper Intel og skifter til AMD's brutale Threadripper: Giver langt mere 'bang for the buck'

Intel skyder med skarpt: ’AMD-laptops bliver til sløve kontormaskiner, når der køres på batteri’
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.