Presset Intel overvejer at søge teknisk bistand udefra: ”Der findes en fremtid, hvor vi anvender andres processer og teknologi”

Den mægtige chip-producent overvejer nu at søge ekspertise og udstyr udefra for at indhente sine rivaler.

Det skabte røre i chip-branchen dengang chip-giganten Intel luftede tanken om at outsource noget af sin chip-produktion til tredjeparter.

Ved CES-messen 2021 lægger selskabets administrerende direktør Bob Swan op til, at virksomheden nu overvejer flere muligheder, som tidligere har været utænkelige for selskabet, som i årtier har defineret med hvilken takt, chip-markedet skulle udvikle sig.

I stedet for at benytte tredjeparters produktionsfaciliteter, leger selskabet nu med tanken om hente ekstern bistand i form af ekspertise og produktionsudstyr udefra.

”Findes der en fremtid, hvor vi anvender andres processer og teknologi?” lød det retorisk fra chefen, som fortsætter:

”Til det vil jeg blot sige: Muligvis.”

”Jeg mener at økosystemet har udviklet sig rent strategisk for os over de sidste 10 år, og der er opstået veje og muligheder i industrien, som vi kan udnytte på nye og anderledes måder. Det er i vores primære fokus, at trække på industriens innovationer,” uddyber han i et interview med Computerworlds søstermedie, PC World.

Nye fremstillingsmåder
I Intels tilfælde er nye, mere avancerede måder at fremstille sine processorer en afgørende konkurrence-parameter.

Efter igennem årtier at være toneangivende, når det gælder stadigt mere mikroskopiske fremstillingsprocesser, har Intel i over fem år døjet med at komme videre med sin 14 nanometer proces.

Imens nyder konkurrenter som Apple allerede nu godt af avanceret fem nm produktion i deres M1-processorer, mens rivaler som Samsung og AMD er lige om hjørnet med deres første fem nm processorer.

Læs også:

Her kan det blive rigtig vildt: Sådan kan Apples kommende processor-kollektion se ud

Nu sætter AMD sig på CPU-tronen: Her er den hidsige Ryzen 5000 processor-familie

Jeg har opgraderet min syv år gamle Intel-pc til AMD's nyeste system - her er resultaterne

AMD køber konkurrenten Xilinx for 225 milliarder kroner: Kan blive seriøs udfordrer til Intel

Linus Torvalds dropper Intel og skifter til AMD's brutale Threadripper: Giver langt mere 'bang for the buck'

Intel skyder med skarpt: ’AMD-laptops bliver til sløve kontormaskiner, når der køres på batteri’

Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.