Linus Torvalds dropper Intel og skifter til AMD's brutale Threadripper: Giver langt mere 'bang for the buck'

Efter 15 år med Intel er Linux-skaberen Linus Torvalds nu skiftet til AMD. Se her hvorfor, at AMD nu er blevet hans foretrukne processor-leverandør.

Efter i 15 år primært at have anvendt processorer fra Intel, er Linus Torvalds nu skiftet til AMD, og det har han flere gode grunde til.

Finske Linus Torvald er manden, der skabte styresystemet Linux, og han er fortsat tæt involveret i udviklingen af det meget udbredte open source-baserede styresystem.

Det er til disse opgaver, at han anvender processorer, som kan levere masser af kræfter.

Linus Torvalds skriver i en debattråd på Real World Technologies - som du finder her - at han for nogle måneder siden skiftede sine processorer ud med AMD Threadripper 3970X, som han anvender til at bygge videre på Linux.

Ifølge ham får man langt større værdi - ‘bang for the buck’ - hos AMD end hos Intel, selv når det gælder Intels stærke Xeon CPU’er.

Linus Torvalds skriver, at sagen hos Intel typisk har været, at man “får dobbelt så hurtig en CPU for fem gange prisen.’

Hos AMD er balancen bedre, mener han. Med Threadripper får man ‘dobbelt hastighed for den dobbelte pris.’

“Ja, man ender med at betale mere for udstyr (MB og køling), men det er meget inden for rammen. Så ja, det ender med at blive dyrere, men hvis CPU-kraften er det, som du har brug for og vil have, så er udgifterne meget på linie med det, som du får,” skriver Linus Torvalds.

AMD har sine egne CPU-modeller til servere, som hedder Epyc.

“Og det betaler man mere for,” skriver Linus Torvalds.

“Men i det mindste forsøger AMD ikke at snyde dig ved at begrænse ‘non-server parts. Så du får ECC [‘error correcting code memory,’ red] til Threadripper og Ryzen,” skriver han.

Du kan finde flere af Linus Torvalds argumenter for at skifte til AMD i debattråden hos Real World Technologies, som du finder her.

Læs også:

Når det ikke kan blive kraftigt nok: Her er klodens mest brutale CPU

Kraftbombe fra AMD: Kerneeksplosion sender Intel til tælling

Ryzen er en kæmpesucces for AMD: Overskud steget med 240 procent - AMD lander højeste salgstal i 14 år

AMD køber konkurrenten Xilinx for 225 milliarder kroner: Kan blive seriøs udfordrer til Intel
Premium
Siger farvel til Proshop - her er topchef Ivan Jæger Christiansens nye job: "Det kan godt være, det er verdens mest åndssvage beslutning, men det føles virkelig godt"
Interview: Efter fire år som topchef i det fremadstormende Proshop har Ivan Jæger Christiansen meldt sin afgang. Nu tager han hul på drømmen som medejer i et selskab. "Det kan godt være, det er verdens mest åndssvage beslutning, men det føles virkelig godt," siger han.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.