Artikel top billede

Linus Torvalds dropper Intel og skifter til AMD's brutale Threadripper: Giver langt mere 'bang for the buck'

Efter 15 år med Intel er Linux-skaberen Linus Torvalds nu skiftet til AMD. Se her hvorfor, at AMD nu er blevet hans foretrukne processor-leverandør.

Efter i 15 år primært at have anvendt processorer fra Intel, er Linus Torvalds nu skiftet til AMD, og det har han flere gode grunde til.

Finske Linus Torvald er manden, der skabte styresystemet Linux, og han er fortsat tæt involveret i udviklingen af det meget udbredte open source-baserede styresystem.

Det er til disse opgaver, at han anvender processorer, som kan levere masser af kræfter.

Linus Torvalds skriver i en debattråd på Real World Technologies - som du finder her - at han for nogle måneder siden skiftede sine processorer ud med AMD Threadripper 3970X, som han anvender til at bygge videre på Linux.

Ifølge ham får man langt større værdi - ‘bang for the buck’ - hos AMD end hos Intel, selv når det gælder Intels stærke Xeon CPU’er.

Linus Torvalds skriver, at sagen hos Intel typisk har været, at man “får dobbelt så hurtig en CPU for fem gange prisen.’

Hos AMD er balancen bedre, mener han. Med Threadripper får man ‘dobbelt hastighed for den dobbelte pris.’

“Ja, man ender med at betale mere for udstyr (MB og køling), men det er meget inden for rammen. Så ja, det ender med at blive dyrere, men hvis CPU-kraften er det, som du har brug for og vil have, så er udgifterne meget på linie med det, som du får,” skriver Linus Torvalds.

AMD har sine egne CPU-modeller til servere, som hedder Epyc.

“Og det betaler man mere for,” skriver Linus Torvalds.

“Men i det mindste forsøger AMD ikke at snyde dig ved at begrænse ‘non-server parts. Så du får ECC [‘error correcting code memory,’ red] til Threadripper og Ryzen,” skriver han.

Du kan finde flere af Linus Torvalds argumenter for at skifte til AMD i debattråden hos Real World Technologies, som du finder her.

Læs også:

Når det ikke kan blive kraftigt nok: Her er klodens mest brutale CPU

Kraftbombe fra AMD: Kerneeksplosion sender Intel til tælling

Ryzen er en kæmpesucces for AMD: Overskud steget med 240 procent - AMD lander højeste salgstal i 14 år

AMD køber konkurrenten Xilinx for 225 milliarder kroner: Kan blive seriøs udfordrer til Intel