Nvidia slipper nyt grafikkort ud til masserne: RTX 3060 går efter at levere valuta for pengene

Nvidias nyeste grafikkort henvender sig til de mere budgetbevidste gamere.

Mens grafikspecialisterne fra Nvidia har forkælet de mest entusiastiske og bemidlede gamere i efteråret med sine RTX 3090, 3080 og 3070-kort, har det samtidig skabt et hul i selskabets mere prisvenlige portefølje.

Dette hul lappes nu med lanceringen af selskabets billigste RTX 3000-kort til dato: Geforce RTX 3060 til en debutpris på 329 amerikanske dollar. Omsat til danske kroner før eventuel told og afgifter, lyder prisen på godt to tusinde kroner.

For pengene får køberne et kort, der placerer sig imellem den RTX 3060 Ti, der debuterede i december 2020 og den afgående RTX 2060 Super, som hidtil har været et af de stærkeste køb i RTX-serien.

Ifølge Nvidias egne tal, vil RTX 3060 levere framerates på over 60 fps selv med den yderst krævende ray-tracing funktion slået til – noget som forgængeren RTX 2060 hidtil har døjet med.

I forhold til RTX 3060 Ti diskes der endda op med 12 gigabyte videohukommelse mod de otte, man finder i RTX 3060 Ti og de seks som RTX 2060 måtte nøjes med. I Ti-modellen har grafik-chippen dog 33 højere båndbredde.

Strømforbruget er holdt nede på 170 watt, hvilket placerer den i mellem RTX 2060 og 2060 Super.

RTX 3060 får salgsdebut i løbet af februar 2021.

Budget-alternativ fra AMD
Nvidias ærkerival AMD lod ved et andet event ved den fortløbende CES-messe vide, at man også har et mere budgetvenlig grafikkort i bedene.

Mens selskabet med sine RX 6800-serie igen gjorde sig gældende i toppen af segmentet, er mere prisvenlige varianter i form af et RX 6700 og RX 6700 XT sat til at debutere i første halvår 2021. Ifølge verserende rygter, skulle de allerede være til at få fingre i årets første kvartal, skriver pc-mediet Tweaktown.

Læs også: Jeg har opgraderet min syv år gamle Intel-pc til AMD's nyeste system - her er resultaterne
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Apple er på vej med en stribe nye iPhones: En folde-telefon kan være lige om hjørnet
Der kan være en stribe iPhones på trapperne, hvor Apple blandt andet formentlig vil forsøge at gøre andre producenter kunsten efter med en skærm, der kan foldes på midten.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.