Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Nvidia slipper nyt grafikkort ud til masserne: RTX 3060 går efter at levere valuta for pengene

Nvidias nyeste grafikkort henvender sig til de mere budgetbevidste gamere.

Mens grafikspecialisterne fra Nvidia har forkælet de mest entusiastiske og bemidlede gamere i efteråret med sine RTX 3090, 3080 og 3070-kort, har det samtidig skabt et hul i selskabets mere prisvenlige portefølje.

Dette hul lappes nu med lanceringen af selskabets billigste RTX 3000-kort til dato: Geforce RTX 3060 til en debutpris på 329 amerikanske dollar. Omsat til danske kroner før eventuel told og afgifter, lyder prisen på godt to tusinde kroner.

For pengene får køberne et kort, der placerer sig imellem den RTX 3060 Ti, der debuterede i december 2020 og den afgående RTX 2060 Super, som hidtil har været et af de stærkeste køb i RTX-serien.

Ifølge Nvidias egne tal, vil RTX 3060 levere framerates på over 60 fps selv med den yderst krævende ray-tracing funktion slået til – noget som forgængeren RTX 2060 hidtil har døjet med.

I forhold til RTX 3060 Ti diskes der endda op med 12 gigabyte videohukommelse mod de otte, man finder i RTX 3060 Ti og de seks som RTX 2060 måtte nøjes med. I Ti-modellen har grafik-chippen dog 33 højere båndbredde.

Strømforbruget er holdt nede på 170 watt, hvilket placerer den i mellem RTX 2060 og 2060 Super.

RTX 3060 får salgsdebut i løbet af februar 2021.

Budget-alternativ fra AMD

Nvidias ærkerival AMD lod ved et andet event ved den fortløbende CES-messe vide, at man også har et mere budgetvenlig grafikkort i bedene.

Mens selskabet med sine RX 6800-serie igen gjorde sig gældende i toppen af segmentet, er mere prisvenlige varianter i form af et RX 6700 og RX 6700 XT sat til at debutere i første halvår 2021. Ifølge verserende rygter, skulle de allerede være til at få fingre i årets første kvartal, skriver pc-mediet Tweaktown.

Læs også: Jeg har opgraderet min syv år gamle Intel-pc til AMD's nyeste system - her er resultaterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere