Nvidia slipper nyt grafikkort ud til masserne: RTX 3060 går efter at levere valuta for pengene

Nvidias nyeste grafikkort henvender sig til de mere budgetbevidste gamere.

Mens grafikspecialisterne fra Nvidia har forkælet de mest entusiastiske og bemidlede gamere i efteråret med sine RTX 3090, 3080 og 3070-kort, har det samtidig skabt et hul i selskabets mere prisvenlige portefølje.

Dette hul lappes nu med lanceringen af selskabets billigste RTX 3000-kort til dato: Geforce RTX 3060 til en debutpris på 329 amerikanske dollar. Omsat til danske kroner før eventuel told og afgifter, lyder prisen på godt to tusinde kroner.

For pengene får køberne et kort, der placerer sig imellem den RTX 3060 Ti, der debuterede i december 2020 og den afgående RTX 2060 Super, som hidtil har været et af de stærkeste køb i RTX-serien.

Ifølge Nvidias egne tal, vil RTX 3060 levere framerates på over 60 fps selv med den yderst krævende ray-tracing funktion slået til – noget som forgængeren RTX 2060 hidtil har døjet med.

I forhold til RTX 3060 Ti diskes der endda op med 12 gigabyte videohukommelse mod de otte, man finder i RTX 3060 Ti og de seks som RTX 2060 måtte nøjes med. I Ti-modellen har grafik-chippen dog 33 højere båndbredde.

Strømforbruget er holdt nede på 170 watt, hvilket placerer den i mellem RTX 2060 og 2060 Super.

RTX 3060 får salgsdebut i løbet af februar 2021.

Budget-alternativ fra AMD
Nvidias ærkerival AMD lod ved et andet event ved den fortløbende CES-messe vide, at man også har et mere budgetvenlig grafikkort i bedene.

Mens selskabet med sine RX 6800-serie igen gjorde sig gældende i toppen af segmentet, er mere prisvenlige varianter i form af et RX 6700 og RX 6700 XT sat til at debutere i første halvår 2021. Ifølge verserende rygter, skulle de allerede være til at få fingre i årets første kvartal, skriver pc-mediet Tweaktown.

Læs også: Jeg har opgraderet min syv år gamle Intel-pc til AMD's nyeste system - her er resultaterne
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan rammer krisen virksomheder, medarbejdere og support
Alle ved, at COVID-19 har haft store konsekvenser for virksomheder, indkøbsmønstre og medarbejdere – men præcis hvilke? Seneste indblik fra Zendesk Benchmark kortlægger udvalgte effekter af pandemien på tværs af 23.000 virksomheder verden over.