Morgen-briefing: It-firma med social profil får erhvervspris / Fintech-virksomhed henter direktør fra Visma / Apple lancerer nyt initiativ, der skal sætte fokus på racelighed til 100 millioner dollar

It-firma med social profil får erhvervspris. Fintech-virksomhed henter direktør fra Visma. Apple lancerer nyt initiativ, der skal sætte fokus på racelighed til 100 millioner dollar. Amazon har advaret mod voldeligt indhold i månedsvis. Nordjysk it-selskab bidrager med system til vaccine-transport. Airbnb blokerer for gæster i USA’s hovedstad.

Godmorgen til dagens gennemgang af torsdagens korte it-nyheder. Det er endnu engang Jakob Schjoldager, der sidder bag tasterne.

It-firma med social profil får erhvervspris
Virksomheden GladTeknik har vundet Hvideovre Kommunes erhvervspris for sin succeshistorie.

Det tre år gamle selskab har er nemlig stiftet og drives af Mathias Emil Nielsen, der selv har aspergers syndrom.

Ligesom ejeren har størstedelen af virksomhedens 16 ansatte sociale handicaps, men alligevel har it-virksomheden haft en vækst på over 200 procent i løbet af det seneste år.

GladTeknik leverer it-support og reparationer af computere og mobiltelefoner.

”I er en stor gevinst for kommunen, ikke alene fordi Mathias Nielsen har fået en god og bæredygtig forretningsidé og ud fra den skabt en virksomhed, som er vokset rigtig hurtigt. Men især fordi Mathias qua sin egen historie, har skabt en virksomhed, der tager et stort socialt ansvar,” siger Hvidovres borgmester Helle Adelborg om GladTeknik, der altså modtager kommunens erhvervspris.

Fintech-virksomhed henter direktør fra Visma
Den danske fintech startup Zenegy har ansat Mikkel Kruse Hovgaard som ansvarlig for at sikre flere store kunder hos iværksættervirksomheden.

Mikkel Kruse Hovgaard kommer fra en stilling hos stratigic busniess development director hos Visma.

”Med fokus på modning af vores produktsuite gennem de seneste tre år, er vi nu nået dertil, hvor vi for alvor er klar til at rykke langt højere op i markedet. Med vores moderne, åbne API kan data meget nemt integreres i virksomhedernes eksisterende systemer, og det giver dem derfor nogle helt nye muligheder - bl.a. data om kørsel, ferie, rejser, forsikringer, timer, sygdom m.m. Det betyder, at vi i dag også er blevet en meget stor HR-platform, som de store virksomheder nu køber ind til, og det er den udvikling Mikkel skal bygge videre på” forklarer Jes Tækker Stemann Brinch, der er topchef hos Zenegy.

I løbet af de seneste tre år er selskabet vokset fra bare fem medarbejdere til i dag at være mere end 100 ansatte.

Apple lancerer nyt initiativ, der skal sætte fokus på racelighed til 100 millioner dollar
It-giganten Apple er klar med en række nye projekt til 100 millioner dollar. Formålet er at sikre mere racelighed og retfærdighed i USA.

Derfor er ét af projekterne et nyt uddannelses hub i Detroit i den amerikanske delstat Michigan, der skal uddanne flere it-specialister.

”Vi er ansvarlige for det hastende arbejde det er at bygge en mere lige og retfærdigt verden – og disse nye projekter sender et klart signal om Apple varige engagement,” lyder det fraselskabet CEO Tim Cook i en pressemeddelelse.

Amazon har advaret mod voldeligt indhold i månedsvis
Tidligere på ugen valgte Amazon at lukke for det højreorienterede sociale medie Parler.

Beslutningen kom efter adskillige Trump-støtter stormede den amerikanske kongres-bygning, men Amazon forklarer nu, at beslutningen har været undervejs længe.

Allerede i november advarede Amazon Parler om, at der blev delt voldeligt indhold på platformen.

Det skriver CNBC.

“Denne sag handler ikke om at undertrykke ytringsfrihed eller undertrykte synspunkter,” lyder det fra Amazon ifølge mediet.

Parler har lagt sag an mod it-giganten for at få omstødt beslutningen, men Amazon understreger, at indelukningen var en ”sidste mulighed.”

Nordjysk it-selskab bidrager med system til vaccine-transport
Aars-virksomheden Lyngsoe Systems har udviklet en digitaliseret procesunderstøttelse af COVID-19 vaccinelogistikken.

Systemet kan hjælpe med at håndtere processen når man skal have distribueret vaccinerne på globalt plan, oplyser selskabet.

“Vi står foran en spændende tid, hvor der givetvis vil være en vis skepsis både hos borgerne og i det etablerede sundhedssystem til, hvorvidt processen omkring vaccinationerne håndteres korrekt,” siger Keld Ole Nielsen, Direktør for Forretnings Udvikling hos Lyngsoe Systems.

Hvis en del af processen ikke bliver overholdt så bliver sundhedspersonalet advaret med en sms.

Airbnb blokerer for gæster i USA’s hovedstad
Vi slutter dagens morgen-briefing med endnu en nyhed om tech-giganternes reaktioner efter angrebene på den amerikanske kongres i sidste uge.

Udlejningstjenesten Airbnb har nemlig lukket for muligheden for at booke værelser eller lejligheder i den amerikanske hovedstad Washington D.C. under Joe Bidens indsættelsescermoni.

Beslutningen kommer efter, at FBI har advaret imod, at nye angreb kan være ved at blive planlagt i forbindelse med udskiftningen af hvem, der er USA’s præsident 20. januar.

Selskabet meddeler at man allerede har identificeret adskillige personer, der havde booket en overnatning i Washington D.C., som har forbindelse til angrebet mod kongressen.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.