Ugen i tech: Endnu en kultbil står til en fræk elektrisk make-over / Konkrete planer: Bilproducents første flyvende biler er klar i 2023 / Tesla Model Y udkommer i budget-variant

Ugen i tech: Endnu en kultbil står til en fræk elektrisk make-over / Konkrete planer: Bilproducents første flyvende biler er klar i 2023 / Tesla Model Y udkommer i budget-variant.

Endnu en kultbil står til en fræk elektrisk make-over
Overgangen til elbiler har betydet, at flere bilproducenter øjner muligheden for at puste liv i fortidens kult-modeller.

Således er VW’s ID Buzz en nyfortolkning af hippie-folkevognsrugbrødet, Ford Mach-E er elektrificeret Mustang mens Honda-E sætter strøm til 70’erne ’Civic’ kult-bil.

I denne uge blev det til endnu en kultklassikers tur til at få en elektrisk makeover. Det skete i forbindelse med det, den franske bilproducent Renault kalder en Renaulution af selskabet: Det frække Renault 5 EV koncept.

Her får den fikse 70 og 80’er hatchback et ordentligt stød, så den fremstår som en langt frækkere hatchback, end den franske bilproducents eksisterende Zoé elbil.

Modellen står til at debutere en gang i 2025, hvorfor det indtil videre er yderst begrænset med tekniske oplysninger om bilen. Det er dog tænkeligt, at Renault ny el-satsning vil dele platform med selskabets CMF-EV platform som snart debuterer ombord på Nissans Ariya crossover.

Konkrete planer: Bilproducents første flyvende biler er klar i 2023
Drømme om at tage til og fra arbejde med en flyvende bil synes at rykke ud af science-fiktionen og nærmere virkeligheden.

Nu forligger der planer for, hvordan bilproducenten Fiat-Chrysler (FCA) i ledtog med droneproducenten Archer vil massefremstille sin første biler – et såkaldt eVTOL køretø – inden udgangen af 2023j.

Udgangspunktet bliver at forene Archers ekspertise til at fremstille et eldrevent fartøj, med FCA-koncernens erfaringer indenfor masseproduktion.

Archers første prototype bliver klar allerede senere i år, og vil på sigt kunne lette på stedet og flytte personer over afstande på op til 100 kilometer med en march-fart på 240 km/t.

”Vi er hyperfokuserede på en forbrugerrettet tilgang til design og betjening af fartøjet,” forsikrer Archers medstifter og Co-CEO Brett Adcock, som fortsætter: ”Nu samarbejder vi med rutinerede industriledende automobil-partnere som vil give driftsfordele og erfaringer, som vil gøre det muligt at fremstille tusindvis af Archer-fartøjer årligt.”

Tesla Model Y udkommer i budget-variant
Teslas billigste SUV i programmet bliver nu endnu billigere, efter at selskabet i begyndelsen af året trak prisen ned på den mest prisvenlige variant i serien.

Model Y ’Standard Range’ med den mindste motor og batteri debuterer nu ved 41.990 amerikanske dollar, blot 4.000 mere end Teslas allerbilligste model, model 3 med ’Standard Range’. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Hvad prisreduktionen vil betyde for den danske handelspris, er endnu ikke oplyst af Tesla, som endnu ikke har givet Model Y noget dansk prisskilt.

Model Y står til at debutere i den danske handel i løbet af 2021, til en debutpris omkring de 400.000 kroner.

Et mundbind med indbygget LED-lysshow? Nu findes det
Er du træt af at det cyan-blå engangs-mundbind og efterlyser et alternativ der skiller sig mere ud fra mængden? Så er årets største nyhed CES elektronikmessen et Razer mundbind døbt ’Project Hazel’.

Her leveres N95 beskyttelse mod baciller og vira i et format der integrere blinkende LED-lysshow og en indbygget sæt mikrofoner og højttalere, der gør at du vil blive lettere hørt.

I hvilket omfang mundbindet vil lanceres i den kommende fremtid, oplyser selskabet ikke noget om, men det ser nu altså ud til, at corona-pandemien har åbnet op for en ny klasse af gadgets.
Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.