Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danske Valuer vil børsnoteres til februar / Power vil åbne flere butikker med ny franchisemodel / One Cyber Group får ny bestyrelsesformand

Danske Valuer vil børsnoteres til februar. Power vil åbne flere butikker med ny franchisemodel. One Cyber Group får ny bestyrelsesformand. Digitalt NemID hitter blandt ældre. It-sikkerhedsvirksomhed bliver del af Ransomeware Task Force. KMD bag nyt digitalt spil uden skærm til børn. Pirate Bay-stifter pinlig over højreorienterede medier.

Godmorgen.

Her kommer tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld. Denne morgen er det Alexander Haslund, der sidder bag tasterne.

Danske Valuer vil børsnoteres til februar

Platformen Valuer, der matcher etablerede virksomheder med innovative startups, sigter mod en børsnotering på First North Premier i slutningen af februar.

Derudover agter Valuer at tredoble omsætningen i 2021.

Det skriver Finans.

Valuer, der blev stiftet i 2017, forventes at blive værdisæt til 300 millioner kroner og kapitalen fra en børsnotering skal bruges til yderligere ekspansion.

"For os handler det om at komme ud over stepperne på det internationale marked og sælge vores tjeneste til mange forskellige virksomheder. Det er jo ikke noget, vi har fokuseret så meget på hidtil," lyder det fra Dennis Poulsen, Valeurs medstifter og direktør.

Power vil åbne flere butikker med ny franchisemodel

Elektronikkæden Power åbner op for en ny franchisemode, der skal plante endnu flere Power-butikker rundt om i Danmark.

Det skriver Børsen.

Dermed overhaler Power Elgiganten, som siden efteråret 2019 har overvejet en franchisemodel, men endnu ikke ført den ud i livet på det danske marked.

Power er nu klar til at åbne den første butik i Ringsted, som skal drives af en franchisetager.

Ifølge Powers direktør Jesper Boysen skal modellen føre til, at Power vokser fra 20 butikker til mellem 28 og 31 inden for to år.

"Hverken Elgiganten eller Power har haft franchisebutikker før, så derfor bryder vi jo egentligt ind med det her. Vi er de første, der rykker på det," lyder det fra Jesper Boysen til Børsen.

Siden 2015 har Power tabt over 370 millioner kroner på en kraftig ekspansion i Danmark, mens Elgiganten i de seneste mange år har sat omsætningsrekorder.

One Cyber Group får ny bestyrelsesformand

Den danske cyber risk gruppe, One Cyber Group, der blandt andet har investeret i Institut for Cyber Risk, BlackstoneOne og ComplyTo Solutions, har fået Peter Bartram som ny formand for bestyrelsen.

Det skriver selskabet i en meddelelse til Computerworld.

Peter Bartram er general og tidligere Forsvarschef. I dag er han professionelt bestyrelsesmedlem, hvor han blandt andet er formand for bestyrelsen i Center for Ledelse (CfL) og Børns Vilkår.

Yderligere er han næstformand i JP/Politikens Hus, Jyllands-Postens Fond samt Jyllands-Posten Holding.

Line Vedel Perlman, VP, Risk & Compliance hos Scalepoint Technologies, er også indtrådt som nyt bestyrelsesmedlem hos One Cyber Group.

Digitalt NemID hitter blandt ældre

459.000 danskere over 60 år har nu downloadet den digitale udgave af NemID.

Det skriver Finans.

Alene på et år har knap 156.000 danskere fra 60 år og opefter hentet den digitale nøgleapp. Og i aldersgruppen fra 80 til 90 år er antallet af downloads fordoblet.

Det viser en undersøgelse foretaget af Finans Danmark.

I alt er appen downloadet fem millioner gange, hvor der i det tal dog skal tages højde for, at omkring tre millioner danskere har hentet den ned på flere enheder.

It-sikkerhedsvirksomhed bliver del af Ransomeware Task Force

It-sikkerhedsvirksomheden Datto er nyt medlem i Ransomware Task Force, der på tværs af brancher skal uddanne virksomheder i cybersikkerhed og sætte cyber-modstandsdygtighed øverst på dagsordenen i 2021.

Bag den nye taskforce er Insititute for Security and Technology’s Multi-Sector.

"Vi ser frem til de mange fremtidige diskussioner og målsætninger, vi kan påvirke og ikke mindst at gøre MSP’erne mest muligt cyber-modstandsdygtige," lyder det fra Tim Weller, CEO for Datto i en meddelelse.

Ransomware er ifølge en undersøgelse fra Datto den største cybertrussel mod små og mellemstore virksomheder.

KMD bag nyt digitalt spil uden skærm til børn

Et nyt digitalt brætspil uden en skærm, YOLI, skal give tablets og smartphones kamp til stregen om de yngstes opmærksomhed.

KMD er medejer af YOLI og har været med i udviklingen af spillet, der har været afprøvet i danske børnehaver i et halvt år, og som nu er klar til at blive bredt mere ud.

Det nye spil er digitalt indeni, men fysisk og interaktivt udenpå med lyd og bevægelser.

"Jeg tror, vi kommer til at se mange flere af den slags hybrider mellem digitale og fysiske læringsplatforme fremover, og det er en udvikling, vi vil være med til at drive," lyder det fra konsulent i KMD, Niklas Marschall, i en meddelelse.

Pirate Bay-stifter pinlig over højreorienterede medier

Vi slutter tirsdagens hurtige nyhedsoverblik med et tweet.

For på Twitter ytrer Pirate Bay-stifter Peter Sunde Kolmisoppi en tilbagetrukket glæde over det højreorienterede sociale medie Parlers problemer med at holde sig online.

"The Pirate Bay, det mest censurerede websted i verden, startet af børn, der drives af mennesker med problemer med alkohol, stoffer og penge, er stadig oppe efter næsten to årtier. Parler og Gab osv. Har alle penge i verden, men ingen færdigheder eller tankegang. Pinligt," skriver han i et tweet.

Amazon Web Services (AWS), der hostede Parler, lukkede for nyligt ned for det sociale medie. Det skete efter, at Parler tidligere i november af AWS var blevet advaret om, at der blev delt voldeligt indhold på platformen.

Apple og Google fjernede ligeledes appen fra deres app-butikker grundet utallige overtrædelser af retningslinjerne.

I kølvandet på, at Parler har været nede, har det højreorienteret sociale medie, Gab, oplevet en stigende popularitet.