Artikel top billede

It-kaos: Kontrol med udbetaling af milliardvis af støttekroner er voldsomt forsinket

Erhvervsstyrelsens efterkontrol af de økonomiske hjælpepakker til danske virksomheder er udsat med flere måneder på grund af forsinkede it-systemer.

Siden Danmark lukkede ned 11. marts 2020 for at inddæmme pandemien, er milliarder af støttekroner blevet strøet ud til nødlidende danske virksomheder. For at undgå ventetider og lange sagsbehandlinger, blev kontrol med midlerne lempet markant.

For at undgå svindel med de økonomiske hjælpepakker, skulle en efterkontrol afdække, hvorvidt midlerne er røget retmæssigt hen.

Støtte for 28 milliarder kroner til over 100.000 virksomheder er uddelt, men efterkontrollen blev voldsomt forsinket, skriver DR.

I stedet for planmæssigt at gå i gang sidst i maj måned, blev Erhvervsstyrelsen efterkontrol forhalet til november på grund af et forsinket it-system.

Erhverstyrelsen kan dog fortsat ikke oplyse hvornår den varslede efterkontrol er klar. Ifølge mediet bruges ressourcerne hos styrelsen på primært at: ”It-understøtte og sagsbehandle ansøgninger om kompensation, så hjælpen kan komme ud til danske virksomheder."

Til trods for den manglende kontrol er antallet af sager begrænset. Indtil 1. februar er der registreret 198 politianmeldelser for svindel for sammenlagt 69 millioner kroner. Det er ud af godt 200.000 udbetalinger. I forbindelsen med støttekronerne blev Folketingets partier enige om at firedoble straffen for svindel med støttekronerne.

Hos de danske it-selskaber har 18 procent modtaget hjælpepakker ifølge en undersøgelse foretaget af Computerworld og brancheforeningen IT-Branchen.

Læs mere her: Hver syvende danske it-selskab har fyret og hver 10. har sat medarbejderne ned i løn under corona-krisen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.