Artikel top billede

It-kaos: Kontrol med udbetaling af milliardvis af støttekroner er voldsomt forsinket

Erhvervsstyrelsens efterkontrol af de økonomiske hjælpepakker til danske virksomheder er udsat med flere måneder på grund af forsinkede it-systemer.

Siden Danmark lukkede ned 11. marts 2020 for at inddæmme pandemien, er milliarder af støttekroner blevet strøet ud til nødlidende danske virksomheder. For at undgå ventetider og lange sagsbehandlinger, blev kontrol med midlerne lempet markant.

For at undgå svindel med de økonomiske hjælpepakker, skulle en efterkontrol afdække, hvorvidt midlerne er røget retmæssigt hen.

Støtte for 28 milliarder kroner til over 100.000 virksomheder er uddelt, men efterkontrollen blev voldsomt forsinket, skriver DR.

I stedet for planmæssigt at gå i gang sidst i maj måned, blev Erhvervsstyrelsen efterkontrol forhalet til november på grund af et forsinket it-system.

Erhverstyrelsen kan dog fortsat ikke oplyse hvornår den varslede efterkontrol er klar. Ifølge mediet bruges ressourcerne hos styrelsen på primært at: ”It-understøtte og sagsbehandle ansøgninger om kompensation, så hjælpen kan komme ud til danske virksomheder."

Til trods for den manglende kontrol er antallet af sager begrænset. Indtil 1. februar er der registreret 198 politianmeldelser for svindel for sammenlagt 69 millioner kroner. Det er ud af godt 200.000 udbetalinger. I forbindelsen med støttekronerne blev Folketingets partier enige om at firedoble straffen for svindel med støttekronerne.

Hos de danske it-selskaber har 18 procent modtaget hjælpepakker ifølge en undersøgelse foretaget af Computerworld og brancheforeningen IT-Branchen.

Læs mere her: Hver syvende danske it-selskab har fyret og hver 10. har sat medarbejderne ned i løn under corona-krisen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere