Artikel top billede

It-kaos: Kontrol med udbetaling af milliardvis af støttekroner er voldsomt forsinket

Erhvervsstyrelsens efterkontrol af de økonomiske hjælpepakker til danske virksomheder er udsat med flere måneder på grund af forsinkede it-systemer.

Siden Danmark lukkede ned 11. marts 2020 for at inddæmme pandemien, er milliarder af støttekroner blevet strøet ud til nødlidende danske virksomheder. For at undgå ventetider og lange sagsbehandlinger, blev kontrol med midlerne lempet markant.

For at undgå svindel med de økonomiske hjælpepakker, skulle en efterkontrol afdække, hvorvidt midlerne er røget retmæssigt hen.

Støtte for 28 milliarder kroner til over 100.000 virksomheder er uddelt, men efterkontrollen blev voldsomt forsinket, skriver DR.

I stedet for planmæssigt at gå i gang sidst i maj måned, blev Erhvervsstyrelsen efterkontrol forhalet til november på grund af et forsinket it-system.

Erhverstyrelsen kan dog fortsat ikke oplyse hvornår den varslede efterkontrol er klar. Ifølge mediet bruges ressourcerne hos styrelsen på primært at: ”It-understøtte og sagsbehandle ansøgninger om kompensation, så hjælpen kan komme ud til danske virksomheder."

Til trods for den manglende kontrol er antallet af sager begrænset. Indtil 1. februar er der registreret 198 politianmeldelser for svindel for sammenlagt 69 millioner kroner. Det er ud af godt 200.000 udbetalinger. I forbindelsen med støttekronerne blev Folketingets partier enige om at firedoble straffen for svindel med støttekronerne.

Hos de danske it-selskaber har 18 procent modtaget hjælpepakker ifølge en undersøgelse foretaget af Computerworld og brancheforeningen IT-Branchen.

Læs mere her: Hver syvende danske it-selskab har fyret og hver 10. har sat medarbejderne ned i løn under corona-krisen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere