Artikel top billede

(Foto: DI/Thomas Arnbo) (Foto: ©Thomas Arnbo Photojournalist Stationsvej 8, 1. 2791 Dragør Denmark Ph: +45 307 307 47 Email: thomas@arnbo.dk Web: www.arnbo.dk Skype: thomas_arnbo)

Erhvervslivet advarer: Danmark kan miste sin digitale førertrøje - etablerer taskforce

En nyt digitalt task force bestående af erhvervsledere og it-specialister skal bidrage til at Danmark fastholder sin digitale førerposition.

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden, og der er bred enighed om, at det har medvirket til, at vi indtil videre er sluppet mere skånsomt gennem corona-krisen.

Men nu nedsætter Dansk Industri en såkaldt hurtigtarbejdende task force, der skal sikre, at Danmark fortsat har en digital førerposition, når det handler om at anvende digitale værktøjer til at understøtte velfærd og velstand.

Det oplyser Dansk Industri på sin hjemmeside.

Bekymringen skyldes ifølge Digital Industri, at det forventes, at lande i hele verden vil opruste digitalt oven på coronakrisen.

Den nye taskforce kommer til at bestå af topledere og it-specialister fra Danmark og udlandet, og de kommer til at afholde en række topmøder under parolen ” CEO Commitment – vision for et stærkere Danmark".

”Vi har høstet mange positive erfaringer fra at bruge digitale redskaber til at stoppe smittespredningen og til at finde nye måder at arbejde sammen på. Statsministeren har i den forbindelse sagt, at vi ikke havde klaret krisen uden vores digitale førerposition, og det er vi glade for. Erfaringerne giver os absolut en masse nye muligheder, men vi må ikke tage vores position for givet."

"Resten af verden har nu i endnu højere grad opdaget de digitale muligheder, og derfor skal vi lægge os ekstra i selen for at bevare og udvikle vores internationale digitale førerposition," siger Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør for DI, ifølge en pressemeddelelse.

Digital parathed er afgørende

Et af medlemmerne af det nye task force er Netcompany-topchefen André Rogaczewski.

Han mener, at digitale løsninger og digital parathed i samfundet har været med til at binde danskerne sammen under coronakrisen.

”I udfordrende tider for vores samfund har digitale løsninger og digital parathed spillet en helt afgørende rolle og bundet Danmark og danskerne sammen i en grad, vi aldrig har set før," siger André Rogaczewski..

"Med alle tænkelige tekniske og virtuelle værktøjer har myndigheder og virksomheder holdt hjulene i gang. Der er ingen tvivl om, at et digitalt Danmark har været afgørende for, at vi i dag står i en langt bedre situation end frygtet. Derfor skal vi sikre, at Danmark også i fremtiden er et digitalt fyrtårn, som verdenen kigger til, når vi med digital nytænkning finder svar på nogle af samfundets mest presserende udfordringer,”