Artikel top billede

(Foto: @Christos_Dogas / CHRISTOS DOGAS)

Facebook giver nu Helle Thornings Tilsynsråd mere magt

Facebooks Tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt som et højtplaceret medlem, får nu en helt ny beføjelse.

Nu bliver Facebook Tilsynsråd, der har den tidligere danske statsminister Helle Thorning-Schmidt som såkaldt co-chair, får nu udvidet sine beføjelser.

Det oplyser Tilsynsrådet på sin hjemmeside.

Oprindeligt var det kun meningen, at rådet skulle tage stilling til sager, hvor brugere uretmæssigt havde fået fjernet deres indhold.

Men nu bliver det også muligt for brugere at appellere sager til Tilsynsrådet i tilfælde, hvor de mener, at indhold på Facebook eller Instagram burde være blevet fjernet.

Læs også: Helle Thorning-Schmidt sagde ja til magtfuld Facebook-post efter møde med Mark Zuckerberg: Ville have garanti fra Zuckerberg personligt

Træffer afgørelser uafhængigt

Tilsynsrådet træffer sin afgørelser uafhængigt af Facebook.

Rådets afgørelser har karakter af anbefalinger, men den amerikanske it-gigant har forpligtiget til at følge rådets afgørelser.

Den tidligere chefredaktør for den engelske avis The Guardian, Alan Rusbridger, har tidligere sagt, at han forventer at rådet på et senere tidspunkt vil kræve at få lov til at granske Facebooks algoritmer.

Læs mere om det her:

Helle Thornings råd vil granske Mark Zuckerbergs tophemmelige algoritme
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere