Artikel top billede

(Foto: @Christos_Dogas / CHRISTOS DOGAS)

Facebook giver nu Helle Thornings Tilsynsråd mere magt

Facebooks Tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt som et højtplaceret medlem, får nu en helt ny beføjelse.

Nu bliver Facebook Tilsynsråd, der har den tidligere danske statsminister Helle Thorning-Schmidt som såkaldt co-chair, får nu udvidet sine beføjelser.

Det oplyser Tilsynsrådet på sin hjemmeside.

Oprindeligt var det kun meningen, at rådet skulle tage stilling til sager, hvor brugere uretmæssigt havde fået fjernet deres indhold.

Men nu bliver det også muligt for brugere at appellere sager til Tilsynsrådet i tilfælde, hvor de mener, at indhold på Facebook eller Instagram burde være blevet fjernet.

Læs også: Helle Thorning-Schmidt sagde ja til magtfuld Facebook-post efter møde med Mark Zuckerberg: Ville have garanti fra Zuckerberg personligt

Træffer afgørelser uafhængigt

Tilsynsrådet træffer sin afgørelser uafhængigt af Facebook.

Rådets afgørelser har karakter af anbefalinger, men den amerikanske it-gigant har forpligtiget til at følge rådets afgørelser.

Den tidligere chefredaktør for den engelske avis The Guardian, Alan Rusbridger, har tidligere sagt, at han forventer at rådet på et senere tidspunkt vil kræve at få lov til at granske Facebooks algoritmer.

Læs mere om det her:

Helle Thornings råd vil granske Mark Zuckerbergs tophemmelige algoritme
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere